i9 13900KS için sıvı soğutma alınır mı?

Evet, Intel tarafında en güçlü diyebiliriz ve soğutma yeter.
hocam sistem geldimi fotoğraflarıyla beraber burada paylaşabilir misiniz? Bende çok merak ediyorum sistemi.

Tamamdır hıcam sağ olun çok geç sipariş vermezsem hatırladığım sürece paylaşacağım o kadar yardımcı oldunuz çok teşekkür ederim.

Herhangi bir Intel 14.nesil sistem satın aldınız mı?

Hayır almadım ilk defa kasa alacağım zaten.

Rica ederim şimdiden güle güle kullanın sistemi.

Konu ile alakasız olacak ama kusura bakmayın bu fiyata çok daha iyi bir sistem alabilirsiniz demiştiniz ama bu zaten mevcut piyayasada ki en güçlü parçaların olduğu bir sistem değil mi?

Rica ederim şimdiden güle güle kullanın sistemi.
Daha iyi parçalar yok sanırım zaten şuan daha iyi ne alabilirim?

Konu ile alakasız olacak ama kusura bakmayın bu fiyata çok daha iyi bir sistem alabilirsiniz demiştiniz ama bu zaten mevcut piyayasada ki en güçlü parçaların olduğu bir sistem değil mi?

Daha iyi parçalar yok sanırım zaten şu an daha iyi ne alabilirim?

Daha iyisi dediğim daha iyi bir fiyata olanı kast etmiştim. Hep düşük bütçede öneri yaptığımdan kafam hep F/P odaklı çalışıyor. Yoksa şu anlık 4090'dan güçlü ekran kartı Intel tarafında ise 14900K'den güçlü işlemci yok. PSU zaten torunlara miraslık.

Daha iyisi dediğim daha iyi bir fiyata olanı kast etmiştim. Hep düşük bütçede öneri yaptığımdan kafam hep F/P odaklı çalışıyor. Yoksa şu anlık 4090'dan güçlü ekran kartı Intel tarafında ise 14900K'den güçlü işlemci yok. PSU zaten torunlara miraslık.

Dediğiniz gibi sadece işlemci daha iyi alınabilir sanırım ona da gerek yok bu fiyata Custom soğutmalı bir sistem yapılabilir mi sizce?

Dediğiniz gibi sadece işlemci daha iyi alınabilir sanırım ona da gerek yok bu fiyata Custom soğutmalı bir sistem yapılabilir mi sizce?

Artıdan bir PC'ye aynı sıvı soğutucudan iki tane takılabiliyor mu ne olur ne olmaz sorayım ben yine de.

Yapılabilir ancak hem uğraştırır hem de onu yapacak adamı bulmakta zorlanırsınız.

Artıdan bir PC'ye aynı sıvı soğutucudan iki tane takılabiliyor mu ne olur ne olmaz sorayım ben yine de.

Takılmıyor maalesef. En fazla pull push yapabilirsiniz.

Yapılabilir ancak hem uğraştırır hem de onu yapacak adamı bulmakta zorlanırsınız.

Takılmıyor maalesef. En fazla pull push yapabilirsiniz.
Babamın mesleği sağ olsun yaşadığım şehirde sıvı soğutma yapacak kişiyi bulmak daha zor 😀 yinede teşekkürler.

Daha iyisi dediğim daha iyi bir fiyata olanı kast etmiştim. Hep düşük bütçede öneri yaptığımdan kafam hep F/P odaklı çalışıyor. Yoksa şu anlık 4090'dan güçlü ekran kartı Intel tarafında ise 14900K'den güçlü işlemci yok.

Ekran kartı için fikrinize katılıyorum.
Yalnız işlemci olarak Intel 14900KDAn daha iyisi yok buna katılmıyorum.
i9 13900K ve i9 14900K iki işlemci arasında önemli ciddi farklar yok.
i9 14900K 6 GHz maksimum Turbo frekansa çıkabiliyor tek artısı bu.
Ayrıca iki işlemciyide LGA 1700 soket herhangi bir Z serisi anakarta takıp kullanabiliyoruz.
i9 14900K sadece BIOS güncellemesiyle Z serisi anakartlarda kullanabiliyoruz.

Oyun oynamak için 13900, 14900 alınabilecek en yanlış işlemcilerden biri. Sırf bu işlemci yüzünden daha büyük bir soğutucu + daha büyük bir psu + seneye güncellemek istediğinizde yeni anakart belki de ram almak zorunda kalacaksınız. Tercih sizin yine de :)

Technopat Haberler

Geri
Yukarı