İ9-9900 KF Sıvı Soğutma

Oyunlardaki derecesi bana biraz yüksek geldi açıkçası. Bende Corsair'in 280MM sıvı soğutmasını kullanıyorum. İşlemci Ryzen 5 3600. Voltaj 1.2875, frekans 4.1 GHZ. Anlık yüklenmeler dışında genelde 40'lı derecelerde.

Oyunlardaki derecesi bana biraz yüksek geldi açıkçası. Bende Corsair'in 280MM sıvı soğutmasını kullanıyorum. İşlemci Ryzen 5 3600. Voltaj 1.2875, frekans 4.1 GHZ. Anlık yüklenmeler dışında genelde 40'lı derecelerde.
Ryzen ile İntel arasında TDP değerleri bakımından fark var ama, benim işlemcim 160 watın üstüne çıktı test sırasında. Ayrıca 40 lı derecelerden kastınızın %100 yük olmadığını düşünüyorum. Bneim işlemcimin boştaki değeri 31-32 derece arası,boşta zaten sorun olmuyor.

Test sırasında farklı tabii ki. Ben oyun için aktarmıştım. Oyunda o kadar güç çekmiyor sonuç olarak.

Test sırasında farklı tabii ki. Ben oyun için aktarmıştım. Oyunda o kadar güç çekmiyor sonuç olarak.
Valla bugün tekrar baktım Assasin's Creed'de ortalama fan devri 1200, pompa devri ise 1600 seviyelerinde kullandım. Anlık olarak 72 ye kadar çıktı, onun dışında bu devir hızlarında 68-69 derecelerdeydi.

Pompayı fullde kullan. Pompa devri ne kadar düşük olursa, devirdaim aynı oranda yavaşlayacağı için soğutma suyu ısınır. Bu da sıcaklık olarak geri döner.

Pompayı fullde kullan. Pompa devri ne kadar düşük olursa, devirdaim aynı oranda yavaşlayacağı için soğutma suyu ısınır. Bu da sıcaklık olarak geri döner.
Ben tam tersi olarak düşündüğüm için fan ve pompa devirlerini hep belli bir orantıda kullanmaya çalışıyordum. Pompa devrini fullediğimde fan devirlerini gürültü çıkaracak seviyeye getirmediğimde radyatör ısınıyor. Pompa ile beraber fanları da çok yüksek seviyelere çıkartmama gerek olmayacağına emin misiniz?

Benim pompa hızı aldığımdan beri fullde. Fanlar extreme modda. 800 RPM başlar, soğutma sıvısı ısındıkça devri artar. Asus'un yazılımını bilemiyorum tam ama bendeki durum bu.

Benim pompa hızı aldığımdan beri fullde. Fanlar extreme modda. 800 RPM başlar, soğutma sıvısı ısındıkça devri artar. Asus'un yazılımını bilemiyorum tam ama bendeki durum bu.
Asus'ta tüm devirleri ya tomatik ayarlıyorsunuz veya fan tunning ile kendi her şeyi otomatik ayarlıyor. Ben pompa devrini manuel olarak fullersem fan devirlerini de kendim hesaplayarak artırmam gerekecektir. Birde başlangıçta 800 RPM ile başlıyorsa biraz gürültülü bir çalışma performansı ortaya çıkmaz mı ya?

800'de duymuyorum. Çıktığı da 1500-1600 RPM falan, oda çok sıcak olursa. Bu da oyun içi değerler.
IMG_20200328_013631.png

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı