i9 9900K stres testinde 95 dereceyi görüyor

Gelişmiş güç ayarlarından en yüksek işlemci durumunu 99a çekerseniz sıcaklığı düşer ama oyunlarda performans kaybı da olur termal macun pumpout yapıyorsa eğer ondan da olabilir

Cooler Master 240 Masterliquid olmalı,

Bende aynı CPU'ya sahibim birçok soğutucu denedim, şu anda MSI MAG 360r V2 kullanıyorum şu anda 5.2 GHz 1.375v ile 88-90 altında çalışıyor Stress'de.

Biraz da Masterliquid 240 tam o işlemciye göre bir soğutucu değil, bundan önceki 8600k ile çok güzel sonuçlar alıyordum.
Stok 3.6 olan 8600K'yi senelerce 5.1GHz 1.350V'larda kullandım.
şu anda stress testinde 100 derece bile gördü işlemci bilgisayarcıya götüreceğim eğer sıvı soğutmada sıkıntı yoksa değiştireceğim çünkü tam oturtum sıvı soğutucuyu diğer herşeyi de kontrol ettim ama 100 derecce görüyor stress testinde undervolt ile bile

Bende aynı CPU'ya sahibim birçok soğutucu denedim, şu anda MSI MAG 360r V2 kullanıyorum şu anda 5.2 GHz 1.375v ile 88-90 altında çalışıyor Stress'de.

Biraz da Masterliquid 240 tam o işlemciye göre bir soğutucu değil, bundan önceki 8600k ile çok güzel sonuçlar alıyordum.
direkt sıvı soğutma değiştirmeye karar verdim şu sıvı soğutma uygun olur mu?Cooler Master MasterLiquid ML240L v2 RGB 240mm İşlemci Sıvı Soğutucu (MLW-D24M-A18PC-R2)

veya 3500-4000 tl bütçede önerebileceğiniz 240mm sıvı soğutucu varmı kasama 360mm sıvı soğutma sığmaz üst kısma

fanlar şu anda radyatore hava üflüyor önceden içeri üflüyor du 2 türlü de denedim ama sonuç değişmedi hala işlemci cayır cayır sıvı soğutmada mı sorun yoksa işlemcide sorun olabilir mi

sıvı soğutma almadan önce bu şekilde ghost of tsushima ve the last of us part 2 oynasam işlemciye sıkıntı olurmu

Son düzenleme:
Şu anda stress testinde 100 derece bile gördü işlemci bilgisayarcıya götüreceğim eğer sıvı soğutmada sıkıntı yoksa değiştireceğim çünkü tam oturtum sıvı soğutucuyu diğer her şeyi de kontrol ettim ama 100 derecce görüyor stress testinde undervolt ile bile

Direkt sıvı soğutma değiştirmeye karar verdim şu sıvı soğutma uygun olur mu?Cooler Master MasterLiquid ML240L v2 RGB 240mm İşlemci Sıvı Soğutucu (MLW-D24M-A18PC-R2)

Veya 3500-4000 TL bütçede önerebileceğiniz 240mm sıvı soğutucu var mı kasama 360mm sıvı soğutma sığmaz üst kısma

Fanlar şu anda radyatore hava üflüyor önceden içeri üflüyor du 2 türlü de denedim ama sonuç değişmedi hala işlemci cayır cayır sıvı soğutmada mı sorun yoksa işlemcide sorun olabilir mi?

Sıvı soğutma almadan önce bu şekilde Ghost of Tsushima ve The Last of Us Part 2 oynasam işlemciye sıkıntı olur mu?

Stress testi işin ekstremi sen günlük hayatta o kadar yük bindiremezsin işlemciye, oynadığın oyun sorun yaratmaz 75-80'lerde bile olsa oynayabilirsin termal kısma ile frekansın düşer soğumaya çalışacağı için, benim fikrim sıvı soğutma pompa ya da devirdaim de sorun olması ama yine de o soğutucu o işlemci için yetersiz,

Önereceğim soğutucu Arctis Liquid Freezer 280 ya da 240 v3

Uygun olur mu dediğin soğutucu mevcuttakinin aynısı RGB si sanırım pompa ve radyatör aynı

Stress testi işin ekstremi sen günlük hayatta o kadar yük bindiremezsin işlemciye, oynadığın oyun sorun yaratmaz 75-80'lerde bile olsa oynayabilirsin termal kısma ile frekansın düşer soğumaya çalışacağı için, benim fikrim sıvı soğutma pompa ya da devirdaim de sorun olması ama yine de o soğutucu o işlemci için yetersiz,

Uygun olur mu dediğin soğutucu mevcuttakinin aynısı RGB si sanırım pompa ve radyatör aynı

bütçemi aşar biraz o ve evet sonradan farkettim aynısı olduğunu msi mag coreliquid core 240r nasıl?

Bütçemi aşar biraz o ve evet sonradan fark ettim aynısı olduğunu MSI MAG CoreLiquid Core 240R nasıl?

Şu an 360R2 kullanıyorum çok memnunum diyebilirim, 5-8 derece fark edecek gibi duruyor bence elindeki ile değiştirilecek en iyi alternatif gibi duruyor.

Radyatör fanları kasanın içine hava çekiyor. Ters takılmış, değiştirmen lazım.

Değiştirdim zaten onu şu anda radyatore üflüyor sonuç değişmedi zaten yeni sıvı soğutma almayı düşünüyorum

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı