i9 9900KS işlemcide voltaj düşürme

Rafael Kerimli

Megapat
Herkese Azerbaycan'dan selamlar. Sistemim i9 9900KS işlemci soğutma olarak Noctua NH-D15 chromax kullaniyorum. Ekran kartı olarak RTX 2080 Ti anakart Gigabyte Aorus Master Z390. 1 yıldır kullaniyorum. İşlemci özel üretim oluğu için overclock konuları pek yok. Ben overclock bir kenara voltaj düşürmek istiyorum çünkü default ayarlarda 90-100 derece oluyor normel değil. Çok denemeler yaptım i9 9900K işlemcilere yapılan ama kafam çok karıştı çok fazla ayar kurcaliyorlar. 1-2 defa stabil oldu 70 derecelere indi stres test yaptım ama sorunlar olmaya başladı en sonunda güc kaynağın değişerek 1000 Watt güc kaynağına geçtim. Çünkü default ayarlarda bile sorun yaşadım 850W 6 yıllık güc kaynağıydı. Şimdi her şey default ayarlarda her şey normal çalışıyor ama ısı çok, onun için voltaj düşürmek istiyorum. Kendim denemek istiyorum stabil bulana kadar amma hangi ayarlar yapmalıyım? Nereden başlayayım bilmiyorum. Anakart farklılıkları var. Bana bir konuya ya da neleri yapmalıyım yardım etseniz sevinirim. Tek Vcore düşürmekle olmuyor BIOS'ta hangi ayarlar açılmalı kapanmalı bilmiyorum tam. Bir de bu soğutmayla hız aşırtma olur mu?

Hangi kasayı kullanıyorsunuz bir de ekran kartınızın markası ve modeli nedir?
gainward rtx 2080 ti phoenix gs
İşlemciniz şu an stres testinde kaç derece oluyor?
Hava soğuk yoksa 100 derecelere geliyor.
Kafama göre voltaj düşürmek istemiyorum yada hız aşırtma bozarım filan. Ama voltaj düşürünce sıcaklık düşüyor internetde araştırdım default ayarlarda çok voltaj veriyor sıcaklıkda çok oluyor. Bir de bu soğutmayla 5.2 GHZ edenler var ama bende 5.0 ghz da böyle sıcaklık normel değil.

Dosya Ekleri

• 2020-12-27_14-05-27.jpg
    2020-12-27_14-05-27.jpg
    19,8 KB · Görüntüleme: 48
Son düzenleme:
gainward rtx 2080 ti phoenix gs

Hava soğuk yoksa 100 derecelere geliyor.
Kafama göre voltaj düşürmek istemiyorum yada hız aşırtma bozarım filan. Ama voltaj düşürünce sıcaklık düşüyor internetde araştırdım default ayarlarda çok voltaj veriyor sıcaklıkda çok oluyor. Bir de bu soğutmayla 5.2 GHZ edenler var ama bende 5.0 ghz da böyle sıcaklık normel değil.
Kasa modeli belirtin.

Yanlış düşünüyorsunuz. Fazla fark edebilir. Kasayı kapalı bir yere koymayın. Termal macun yenileyebilirsiniz.
Kasa çok iyi hava alıyor egzoz fan bile var. Macun yeni Noctua kendi macunu. Sorun voltajda çok kızıyor voltaj düşürünce ısı düşüyor. Bana sağlıklı nasıl voltaj düşürürüm öğrenmek isiyorum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı