İbranice öğrenmesi zor mıu

• Konuyu başlatan 521071
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 21
  • Görüntüleme 11.967

521071

Hectopat
Ben ibranice öğrenmek istiyorum yaz tatilinde lise bitiyor.
İbranice öğrenen biri var mı aramızda.
Öğrenmesi zor mu kolay mı?
4 5 sene sonra pasaport alıp İsrail'e gitmek istiyorum.
Vize pasaport ne kadar tutar ve şartları neler?
Boş yorum yazmayın rica ediyorum.
Oraya yerleşmek istiyorum.
Hadi bildiklerinizi bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Alfabe büyütülecek kadar zor değil bu arada. Birkaç gün bile sürmeyebilir, gramer ve kelimeler en çok zorlayan kısım çünkü İbranice'ye benzeyen en çok bilinen dil Arapça ve o da o kadar fazla bilinmiyor. Zorlanırsın ama yine öğrenirsin, diğer dillere göre daha uzun sürer tabii.

Bide şunu dip not geçeyim İsrail vatandaşı olacaksan İsrail vatandaşı olan bir kadın ile evlenirsen daha kolay İsrail vatandaşı olursun.

Hepinizin yazdığını okudum tavsiyeleriniz için teşekkürler zaten alfabeye baktığımda gözümü baya bir korkuttu
Ama bu işin peşini bırakmayacam
Gerçekten gitmek istiyorum
Bu arada İbranice öğrenmek istememin nedeni İsrail ülkesinde çok dini kutsal olduğu için canlı canlı Yahudileri görmek isterim oradaki ruh halimin nasıl olacağını merak ediyorum daha anlatacak çok şey var ama şimdilik yeter saolun

Hepinizin yazdığını okudum tavsiyeleriniz için teşekkürler zaten alfabeye baktığımda gözümü bayağı bir korkuttu.
Ama bu işin peşini bırakmayacağım.
Gerçekten gitmek istiyorum.
Bu arada ibranice öğrenmek istememin nedeni İsrail ülkesinde çok dini kutsal olduğu için canlı canlı yahudileri görmek isterim oradaki ruh halimin nasıl olacağını merak ediyorum daha anlatacak çok şey var ama şimdilik yeter sağ olun.

Yahudileri görsen korkarsın.

Tamam kimlik üzerinde olurum
O sıkıntı değil
Olamıyorsun. Yahudi olmak isteyen bir insan yahudi olarak doğmalıdır öncelikle. Yani ben müslümanım ama yahudi olmak istiyorum diye bir şey yok. Adamların inancına göre yahudi olunmaz, yahudi doğulur. Git araştır. Oturum izni alman için de yahudi olman gerekiyor. Yani gitmen imkansız gibi.

Alfabesini öğrendikten sonrası zor olmaz. İsrail’e gitmek içinse Yahudi olmak gerekmiyor. Birçok farklı etnisite ve kültürden insan yaşıyor İsrail’de

Olamıyorsun. Yahudi olmak isteyen bir insan yahudi olarak doğmalıdır öncelikle. Yani ben müslümanım ama yahudi olmak istiyorum diye bir şey yok. Adamların inancına göre yahudi olunmaz, yahudi doğulur. Git araştır. Oturum izni alman için de yahudi olman gerekiyor. Yani gitmen imkansız gibi.
Yahudi Almanlar nasıl oluyor ki o zaman?🤔

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı