İç savaş çıkar mı?

Sence ABD'nin yenemeyeceği bir güç var mı dünyada? Sadece para ve asker kaybetmemek için çekiliyorlar oradan. 2 günlük iş ABD ordusu için tüm Afganistan'ı işgal etmek.
Orası öyle ama çok asker kaybetti. Afganistan da petrol olsa 2 güne de kalmaz merak etme sen. Tek dediğim Talibanı küçümsemeyin. Ben Talibanı sevmiyorum. Terör örgütünü de desteklemem. Sadece araştırın bu pislikleri.

Haha ne? %50'den fazlası hükümeti mi istiyor? Medyada a haber gibi yerleri takip edersen %100'ü bu hükümeti istiyordur. Propagandalara bakarsan zaten hepsi istiyordur. Sokakta milletin yüzüne bakarak hallerini anlayabilirsin.
Ben bunu 2018 Cumhurbaşkanlığı seçimlerine göre söyledim. Beni seçimler ilgilendirir şu an değil.

Kusura bakmayın da taliban 20 senedir (2001'den bu yana) aportta bekliyor. ABD Afganistan'dan çekilmeseydi bir 20 sene daha beklerdi.

Cihat için ölüm korkusunun olmaması başka bir şey, düzenli profesyonel orduyla karşılıklı çatışmak farklı şeylerdir. Adamların araştıralacak bir yönü yok. Aynı filmi 1996 - 2001 yılları arasında yine Afganistan'da seyrettik. Yine taliban yönetimi ele geçirdi. Sonra ne mi oldu? ABD, Afganistan'a bir girdi, hepsi çil yavrusu gibi dağıldı.

Profesyonel ordunun olduğu yerde taliban vs konuşmanın bir anlamı yok. ABD yarın ben Afganistan'a giriyorum dese yine çil yavrusu gibi dağılırlar.

Peki Türkiye Afganistan'a girse ne olur sizce? Ben girmemesi taraftarıyım fakat girilmesi bizim yararımıza mı olur zararımıza mı? Merak ettim.

Haha ne? %50'den fazlası hükümeti mi istiyor? Medyada a haber gibi yerleri takip edersen %100'ü bu hükümeti istiyordur. Propagandalara bakarsan zaten hepsi istiyordur. Sokakta milletin yüzüne bakarak hallerini anlayabilirsin.
Aynen karışıklık çıksın; Türk milleti birbiriyle savaşsın. Kimsenin sevmediği Afganlar, başa geçsin. Demokrasiye niye bu kadar karşı olduğunuzu anlamadım.

Ben bunu 2018 cumhurbaşkanlığı seçimlerine göre söyledim. Beni seçimler ilgilendirir şu an değil.

Bunlar anket sayılıyor. Zaten videolara bakarsan anlarsın. Eskisi kadar değil artık bu iktidarı destekleyenler.
Ekonomi berbat, bir de savaş mı yapacağız?

Okuman var mı senin? Ben girmemesi taraftarıyım yine de girsek ne olur dedim.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı