İçki içmek

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bağımlı olmadıklarını nereden biliyorsun? Sarhoş olmadıklarını, karaciğerlerinin, vücutlarının hallerini?
Birisi 1 yıldır, 2-3 haftada bir ya da arada sırada gidiyor. Düzenli bir şekilde değil. Diğeri daha önce alkol almamış benim gibi. Amacımız sohbet muhabbet derken 1-2 bardak yudumlamak. Şimdi böyle söylediğime bakmayın ben de biliyorum tehlikeyi. Sizden de o yüzden öneri istedim. Git geldeyim.

Bağımlı olmadıklarını nereden biliyorsun? Sarhoş olmadıklarını, karaciğerlerinin, vücutlarının hallerini?
Ben şarhoş olmadıklarını ifade etmedim ki hocam?

Sadece gördüklerimi söyledim ve nasıl olduğunu öğrenmek istiyorum... Adamlar bağımlı değiller ama istedikleri zaman da gayet sağlam içiyorlar. Bu nasıl oluyor?

Bu işler olgun olmakla, derslerinin iyi olmasıyla alakası yoktur. O ayrı, o ayrı. Arkadaşlık ortamında ezilmemek için büyük ihtimal gidiyorsun. Gitme! Bırak onların gözünde süt ol. 2 bardak viski içmeyle adam olunmuyor. İleride pişman olacağın işler yapma. İçkinin zevki olmaz. Çok bağımlı arkadaşlarım oldu. Öyle dur ben daha içmeyeceğim demekle olmuyor.

Birisi 1 yıldır, 2-3 haftada bir ya da arada sırada gidiyor. Düzenli bir şekilde değil. Diğeri daha önce alkol almamış benim gibi. Amacımız sohbet muhabbet derken 1-2 bardak yudumlamak. Şimdi böyle söylediğime bakmayın ben de biliyorum tehlikeyi. Sizden de o yüzden öneri istedim. Git geldeyim.

Yine gidebilirsin (önermiyorum) ama alkol alma. Sağlıktan önemli şey varmı be ? Dediğin 1-2 yudum bile çok zararlı. Gazoz, soda falan içersin.

Bu işler olgun olmakla, derslerinin iyi olmasıyla alakası yoktur. O ayrı, o ayrı. Arkadaşlık ortamında ezilmemek için büyük ihtimal gidiyorsun. Gitme! Bırak onların gözünde süt ol. 2 bardak viski içmeyle adam olunmuyor. İleride pişman olacağın işler yapma. İçkinin zevki olmaz. Çok bağımlı arkadaşlarım oldu. Öyle dur ben daha içmeyeceğim demekle olmuyor.

Ezilmemek değil daha önce de davet edilmiştim ancak gitme taraftarı değildim. Denemek istiyorum desem yeridir. Şu ana kadar yaptığım hiçbir şeyi arkadaşlarım bana daha iyi gözle baksınlar diye yapmadım. Düşünün sevgilim bile olmadı, onların yanında neyse...

Çok çıkmazdayım. Bir tarafım git diyor, 1 bardak dene sonra kahve içersiniz. Diğer tarafım da muhazafakar, gitme diyor. Evde otur.

Bilemiyorum.

İçiyorlarsa bağımlıdırlar. Haftada bir kere bile bağımlı demek. Haftada 5 ml alkol. Karaciğerine gidiyor. Düşünsene yılda ne kadar yapar?
Sarhoş olmak, ne yaptığını bilememek. Zihninin elinden alınması ve o an çok yanlış şeyler yapabileceğin bir zaman. İradeyle olmaz bu. Yakalar ve
parçalar.
@InJustice kahve için, ne bileyim kola falan için. İlla alkol olmak zorunda değil. Sizinkisi bir heves ama yanlış bir heves.

@airboss Yıllarca içtiklerinden bünyeleri alışıyor tabii. Mesela hiç boksa ilk başlayan adamın yediği dayakta hissetiğiyle, boksa yıllarını vermiş adamın hissettikleri bir olur mu? ;)

@InJustice Genç yaşta böyle şeylere girme. Aslında hayatın boyunca hiç girme derim.

Bu devirde içkiye yeni başlayan bir genç olarak uyuşturucuya düşmemen imkansız gibi bir şey.

Tavsiye etmiyorum.

Ki dikkatini çekerim, birayı su yerine içen @Neşeli Enginar bile içme diyor.

Sen düşün artık...

Daha hiç içmedim ve sizlerin bu cümleleriniz beni bi' germedi değil hocam. İllaki tecrübeniz olmuştur ve size güvenmek istiyorum...

İlerideki planlarım çok değişikti.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı