İdam gelmeli mi?

• Konuyu başlatan Chole
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 248
  • Görüntüleme 14.011
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Öldüren kişiler için kesinlikle olmalı, herkes ne ektiyse, onu biçmeli. Tabi başkası onu öldürecekken tek çare olarak öldürecek kişiyi öldürenler hariç

Gazali isminden belli değil mi zaten? Tam bir şeriatçı, Arap sevicisi, engelleyip geçmek lazım hocam.

Argümanımı savunacak insanları ben seçmiyorum, benim fikrimin onunkinden çok daha ayrı olduğunu yansıtabilmişimdir umarım.

Adaletin rasyonel bir düzende sağlanamadığı herhangi bir ülkeye idam getirilirse ne olur sizce?
Anlaşılmıştır sanırım.

Ayrıyeten idam ıslah etmez. Devletlerin halklarının gazını almak için yöneldiği çağ dışı bir yaptırımdır en fazla. Suçu değil suçluyu yok etmeye yarar en azami. Islah olmayan toplum hiçbir türlü ıslah olmaz zaten. İdamın uygulandığı ülkelerdeki suç oranlarını, olmayanlarla bir kıyaslayın bakalım.

Bir de dünya üzerinde bu yetkiyi elinde tutup suistimal edebilecek kişilerin olduğunu düşünce...

İdam yerine madenlerde çalıştırılmalı. Yıllarca güneş görmemeleri lazım ki değerini anlasınlar. Olurda 30 yıl cezasını çekti çıkacak. Çıkarken de aşı olunup çocuk sahibi olması engellenicek ve o tarz duyguları hissizleştirilecek.

Suçunun ne olduğuna bağlı, en büyük ceza ona mühebbet hapis verip, ücretsiz çalıştırmak günde 15 saat, özgürlük korkusu dünyadaki en büyük korkudur.

Bazı Avrupa ülkelerinde kedilerin kısırlaştırılması sağlanamayınca tüm kediler toplanıp gaz odalarında öldürülmüştü. Sokakta kedi görmek çok zor. Aklıma kısa bir süre idamın uygulanıp sonra kaldırılması fikri geldi nedense.

Benim görüşüm zaten olmayacak çok ilkel ancak kısasa kısas uygulanmalı ve bence idam gelmeli. O birisini öldürsün yatsın, çıksın. Olur mu? Onun ömrü diğerinin 40 yılına mı bedel? Gelirse insanlar haksız yere idam olmaması için kanıtsız kimseyi idam edilmemeli onun yerine onlar yatmalı.

Hukuk sistemi zayıf ülkelerde idam bir yıkımdır. Türk tarihinde ne zaman idam gelse hiç hayırlı şeyler olduğunu görmedim açıkçası. Ha hukuk sistemi iyi olsa zaten idama gerek kalmaz o yüzden kesinlikle hayır.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı