İdam Gelsin Diyenler

İdam yerine güzel bir eğitim sistemi gelse daha iyi olur. İnsanların ahlakı bozuldu. İdam bunu düzeltmez.
Hay ağzın bal yesin kardeşim. Ülkenin başına senin gibiler geçse ülke kurtulacak. Ama olmuyor niye liseyi bitirmeyen adam gelmiş, elini sırf göğsüne koyarak selam verdiği için ona oy veriyor. Diyorsun neden ona oy veriyorsun diyor ki "E kardeşim adam o kadar yol, otoban yaptı. Tramvay hattı kurdu." bu kadar gülünç bir şey olamaz. Arkadaşlar bu ülkede ne zaman sadece üniversitelilere oy kullanma hakkı gelse o zaman ülke düzelir.

Kısa ve öz, önemli olan "Aile Eğitimi"dir.

Hay ağzın bal yesin kardeşim. Ülkenin başına senin gibiler geçse ülke kurtulacak. Ama olmuyor niye liseyi bitirmeyen adam gelmiş, elini sırf göğsüne koyarak selam verdiği için ona oy veriyor. Diyorsun neden ona oy veriyorsun diyor ki "E kardeşim adam o kadar yol, otoban yaptı. Tramvay hattı kurdu." Bu kadar gülünç bir şey olamaz. Arkadaşlar bu ülkede ne zaman sadece üniversitelilere oy kullanma hakkı gelse o zaman ülke düzelir.

Haklısın ama dikkat et içeri alırlar seni.

Sadece Tecavüz, taciz vs olayları için gelse bile. Gelecek yönetim yasayı esnetip. Ekstrem bir örnek ancak "Saçı gri olanlara da idam." gibi bir şey yapabilir. Yani bir kez ekledikten sonra ipin ucunu kaçırırız.

Hadım veya ellerin kesilmesi gibi daha ağır cezalar getirebilir ancak idam insanlık suçudur.

Caydırıcı bir ceza gelmesi lazım. Köpeğe tecavüz eden şahıs para cezası ile kurtulmamalı.
Bu ne ya, ulan nasıl bir şey bu görünce bile midem bulandı. Aklım almıyor böyle olayları. Yazacak bir şey yok, yok yani bu cahilliğin en karası olmalı. Cahilliğin de ötesinde bir şey bu. Bu ne lan!.. Gerçekten bizim milletimiz kadar cahil bir topluluk görmedim, sadece bu konuda değil her konuda çok cahil Türk milleti.

Aferin gençler, aynı kafada ilerleyin jenerasyon yenileniyor kafa eski kafa.
Gidin bakın bakalım şeriatla yönetilen orta doğu ülkelerinde cinayet ve tecavüz olaylarının ne noktada olduğuna. Çoğunluğunun da üzeri örtülüyor onu da söyleyeyim.
Onu geçtim sorayım hadi dünyada en çok kan nerede dökülüyor. İdamın kalktığı Avrupa'nın göbeğinde mi?
Orta Doğu'da su gibi kan dökülüyor. Yok işte dış güçler karıştırıyorlar falan... Yok hoca, sırf mezhep farklılıklarından ötürü birbirine zulüm eden bir coğrafya. Amerika istese Avrupa'yı Orta Doğu'da ki ülkeler gibi birbirine düşürebilir mi? Hayır değil mi?
Özetle olay idam falan değil gençler. Sen idamı getirirsen o pisliklerin umurunda olur mu sanıyorsunuz?

İdam gelmez aksine ceza hafifleştirilir. (İyi hal indirimi v.b.)
Aynen, mevzu ceza sistemi değil.
Sivrisinek var ortada. Ne yaparsın sinek ilacı sıkarsın doğru mu? Bunlar diyor ki roket atalım sineğe. Sen düzgünce sinek ilacını sıkmasını bilirsen o iş hallolur. Kravat taktı diye sen sineğe "Bak bu sinek iyi belki bir daha sokmaz." dersen ya da sinek ilacı değil de su sıkalım dersen yine olması gereken olmaz.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı