İdeal yönetim biçimi sizce nedir?

Şu an diğer dünya ülkelerine bakarsak liberalizm ve kapitalizm zenginlik açısından önde geliyor, örneğin ABD en kapitalist ülkelerden biri ve şu an halkı zenginliğin zirvesinde, diğer yandan komünizme bakarsak bundan ise Çin'i örnek verebiliriz, devlet zengin olsa bile halk fakirlik içinde. Aslında Türkiye'de Türk Kapitalizmi uyguluyor fakat bu pek başarılı olmuyor.
 
Şu an diğer dünya ülkelerine bakarsak liberalizm ve kapitalizm zenginlik açısından önde geliyor, örneğin ABD en kapitalist ülkelerden biri ve şu an halkı zenginliğin zirvesinde, diğer yandan komünizme bakarsak bundan ise Çin'i örnek verebiliriz, devlet zengin olsa bile halk fakirlik içinde. Aslında Türkiye'de Türk kapitalizmi uyguluyor fakat bu pek başarılı olmuyor.

Diğer dünya ülkelerine bakarsanız ellerinde imkanları var Atatürk zamanında yarı devlet destekli projeler yapıldı imkan sağlandı şimdi herkes yurt dışına kaçıyor çünkü Türkiye'de imkan verilmiyor.
 
Yani biraz enteresan gelebilir ama ben mesela demokrasinin o kadar da iyi bir şey olduğuna inanmıyorum. Çünkü demokrasinin temelinde "Bütün düşünceler eşit derecede geçerlidir ve tüm düşüncelerin temsil edilme hakkı vardır." fikri yatar. Ben bütün düşüncelerin eşit olduğuna inanmıyorum. Oldukça nesnel, herkes tarafından kabul edilmesi gereken doğrular vardır çünkü. Dünyanın yuvarlak olması, fizik kanunları vs. Dünyanın geneline baktığımız zaman liberal demokrasilerde seçmenlerin büyük çoğunluğu cahil ve gerici insanlar. Ülkeyi kimin yöneteceğini bu tarz insanların eline bırakmak bence oldukça tehlikeli. En basit örneğiyle ABD'ye baktığımızda tabiri caizse Biden gibi bir bunak ve Trump gibi aklı başında olmayan insanlar başa geliyor. Ben bu yüzden oy çokluğuna inanmıyorum. Sadece ve sadece zor kullanmadan ikna yoluyla elde edilmiş oy birliğine inanıyorum. Sonuçta 10 kişiden 9'u o fikri savundu diye doğru olacak değil ya.
 

Geri
Yukarı