İftira atıldığında ne yapılmalı?

berke3242

Picopat
Daha fazla  
Selam, bugün arkadaşım olan çocuğun kız arkadaşıyla(sevgilisi değil) kavga ettim. Ama kavga sayılmaz kolumuz çarpıştı ve kız kolumdan tutarak beni itti ben de onu ittim kız olduğu için. Bu kızla da önceden konuşuyordum. Neyse tam ayrıldık kızla. Arkadaşım geldi, benim üstüme geldi ve bunu tuttular kapıya falan vurmaya başladı. Sonra kızdan özür diledim falan olay kapandı. Okul çıkışında da bu çocuk bana yazdı. Benim başka bir arkadaşım bu çocuğa demiş ki. X kişisi(kiz) çocuk(benden) hoşlandığı için kavga ediyor demişim ben. Çocukta bana küfürlü şeklide tehdit mesajları yazdı ve yarın konuşacağız dedi. Ben 16 yasindayim ne yapmalıyım? Şimdiden teşekkürler.

Bunu eziklik olarak düşünme ama en mantıklı seçenek problemin olduğunda ailene anlatman. Anlatmadığın taktirde olaylar büyüyüp istenmeyen yerlere gelebiliyor. Ailene durumu en ayrıntısına kadar anlat. Tehdit edildiğini ve iftiraya maruz kaldığını söyle. Ailen en iyisini yapacaktır.

Anlattım ama yarın ne olacağını bilmiyorum çocukla aynı sınıftayız bir de ama küfür mesajlarını müdür yardımcısına göstereceğim.
Bunu eziklik olarak düşünme ama en mantıklı seçenek problemin olduğunda ailene anlatman. Anlatmadığın taktirde olaylar büyüyüp istenmeyen yerlere gelebiliyor. Ailene durumu en ayrıntısına kadar anlat. Tehdit edildiğini ve iftiraya maruz kaldığını söyle. Ailen en iyisini yapacaktır.

Anlattım ama yarın ne olacağını bilmiyorum çocukla aynı sınıftayız bir de ama küfür mesajlarını müdür yardımcısına göstereceğim.
Onlardan uzak durmaya çalış. Gerekirse velinle direkt okula gidip bu sorunu çözmeye çalışın. Sana insanların içinde herhangi bir saldırıda bulunmaya teşebbüs edemez büyük ihtimalle. Sınıfa öğretmen girmeden bu sorunu öğretmenine anlatabilirsin. Olay hafife alınırsa bunun gibi insanlar her zaman üstlere çıkmaya çalışırlar. Yani sanırım öyle.

Normalde arkadaşımdı ama birden değişti artık müdür ve yardımcıları da olaya karismiyorlar yarin konuscam ama ne olur hiçbir bilgim yok.

Normalde arkadaşımdı ama birden değişti artık müdür ve yardımcıları da olaya karismiyorlar yarin konuscam ama ne olur hiçbir bilgim yok.
Umarım senin için en hayırlısı olan olur. Kendini altta bırakmaman yeterli. Elinde kanıtlarda var. Ailende senin yanında olduğuna göre korkmanı gerektiren bir şey yok.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı