İkinci el ekran kartı iade edilir mi?

Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ekran kartı: Gigabyte Radeon 9070 Gaming OC
İşlemci: Ryzen 5 5600
Anakart: Gigabyte B450M K
Depolama: Kioxia Exceria Pro 1TB.
RAM: G.Skill Ripjaws 3600 MHz CL18 2x8 GB.
Kasa ve güç kaynağı: Game booster GB-Z007b 650watt 80 Bronze.
İşlemci soğutucu: Thermalright Assassin King 120.
Meslek
İnşaat Mühendisi
Arkadaşlar merhaba,

İkinci el bir 3060 Ti satışı yaptım bu akşam, alan arkadaş kurmuş fakat darboğaz oluyor iade etmem mümkün mü diye sordu. 9800x3D kullanıyormuş izah etmeye çalıştım ama pek içine sinmedi anlaşılan. 8.500TL gibi bir fiyata sattım 500 cayma bedeli olsun uyarsa dedi. Ben iyi niyet gösterip tamam dedim ama hiç bu tarz bir şey yaşadınız mı? Geri alırken kontrol etmem gereken bir şey var mı?

Nasıl sattıysanız o şekilde geri alın. Ayrıca kişisel bir noktaya değinmek istiyorum 500 cayma bedelini de alıcı arkadaşa verin, haksız kazanç oluyor.
500 büyük bir para değil gerekirse almam da ama niye haksız kazanç olsun? 3 gündür ben gelen tekliflere satıldı diyorum. Kapora gibi bir şey bu.

Sorsana nerede darboğaz oluyormuş merak ettim :D
Bilgisayarcısı öyle demiş hocam 😂

Siz aranızda deneme süresi vs. konuştunuz mu? Satın alan kişinin içine sinmemiş olabilir. Üründe herhangi bir sıkıntı yoksa problem olmaz diye düşünüyorum. Ayrıca seni düşünerek cayma bedeli de teklif etmiş. Daha ne olsun? Ürünü aldığında kabaca gözle sağına soluna bakarsın. Bilgisayara takar gerekli stres testlerini yaparsın. Değerlerde bir anormallik yoksa sıkıntı yok demektir.

Bence iade etmek isteyen gayet iyi bir şekilde yaklaşmış. Ben de daha önce 2. el sattığım ürünü iade almak durumunda kaldım. Cayma bedeli falan da teklif etmedi. Üründe de herhangi bir kusur yoktu ben de zorlamadım ürünü geri aldım.

Siz aranızda deneme süresi vs. konuştunuz mu? Satın alan kişinin içine sinmemiş olabilir. Üründe herhangi bir sıkıntı yoksa problem olmaz diye düşünüyorum. Ayrıca seni düşünerek cayma bedeli de teklif etmiş. Daha ne olsun? Ürünü aldığında kabaca gözle sağına soluna bakarsın. Bilgisayara takar gerekli stres testlerini yaparsın. Değerlerde bir anormallik yoksa sıkıntı yok demektir.
Yok zaten aklımda olan şeyler bunlar. Aslında sormak istediğim başına böyle bir şey gelen var mı demekti. araba dolandırıcıları meşhur belki burada da bilmediğimiz bir şey çıkar dedim. Çok zannetmiyorum ama ilginç bir durum gibi geldi bana.

Yok zaten aklımda olan şeyler bunlar. Aslında sormak istediğim başına böyle bir şey gelen var mı demekti. Araba dolandırıcıları meşhur belki burada da bilmediğimiz bir şey çıkar dedim. Çok zannetmiyorum ama ilginç bir durum gibi geldi bana.

Belki alırken acele davranmış, sonrasında başka bir şey almaya karar vermiş olabilir bilemiyorum. Parayı ne şekilde verdi size? Nakitse eğer sahte olup olmadığını kontrol etmekte fayda var. Bir de bu bankadan para gönderip daha sonrasında o gönderim işlemini iptal etme gibi bir mevzu vardı sanırsam. Dolandırıcılık dediğin zaman akla bunlar geliyor. Her şey olabilir işin açıkçası.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı