İkinci el Logitech G29'da faturada adı yazan kişi isteniyor

Mehmet Ali Ç

Picopat
Daha fazla  
İkinci el satın aldığım Logitech G29 ürünümün kablosunda temassızlık yaşadığım için Logitech'e başvurdum. Yaklaşık 2 hafta süren mail sürecinde benden, faturadaki isim ile Logitech web sitesinden başvurduğum ismin uyuşmadığını ve faturadaki kişiyi teyit etmemi istediler. Ben de ürünü ikinci el olarak aldığımı belirttim. Bu açıklamadan sonra ise “üçüncü taraf yenilemelere garanti veremeyiz, satıcı ile iletişime geçin” şeklinde bir cevapla karşılaştım. Halbuki ürünün seri numarasını ve faturasını da kendileriyle bu süreçte paylaşmıştım; fakat ikinci el olduğu için sorun çıkarıyorlar sanırım. Kısacası, bir kablo yüzünden kullanamadığım G29 ile baş başa kaldım. Aradığım kablo Türkiye'de de mevcut değil. Şimdi bir de şansımı Türkiye'deki yetkili servis penta ile denemek istiyorum ama onlar hakkında da pek olumlu yorumlar görmedim. Büyük ihtimalle ürün ikinci el olduğu için, faturası, kutusu ve garantisi devam etmesine rağmen onlar da sorun çıkaracaktır. Ancak benim bildiğim kadarıyla garanti kişiye özel değil, ürüne bağlı olarak devam eder. Yurt dışında böyle değil sanırım ama Türkiye'deki kanuna göre böyle en azından. Umarım penta yardımcı olur.

Dosya Ekleri

• logite.png
    logite.png
    32,9 KB · Görüntüleme: 15
Son düzenleyen: Moderatör:
Başvuru yaparken kimlik falan istemiyorlar ise, yeni bir başvuru yapın ve başvuru ismini de faturadaki kişinin adı soyadını yazan.

Kimlik falan isteniyor ise aldığınız kişiye ulaşmaya çalışın. Sahibinden falan aldıysanız linki telefon numarası falan var ise irtibata geçmeye çalışın.

Bir dahakine ikinci el alırken faturanın üzerine aldığınıza dair bir imza attırmanız yararınıza olur.

Başvuru yaparken kimlik falan istemiyorlar ise, yeni bir başvuru yapın ve başvuru ismini de faturadaki kişinin adı soyadını yazan.

Kimlik falan isteniyor ise aldığınız kişiye ulaşmaya çalışın. Sahibinden falan aldıysanız linki telefon numarası falan var ise irtibata geçmeye çalışın.

Bir dahakine ikinci el alırken faturanın üzerine aldığınıza dair bir imza attırmanız yararınıza olur.

Hayır, kimlik istemediler; ancak ürünü aldığımda IBAN üzerinden ücreti yollarken açıklama kısmına dahi “logitech G29” diye belirtmiştim. O makbuzu da kendilerine attım ve maalesef bu cevabı aldım. İkinci el olduğunu belirttiğin an, ürünü çaldığını bile düşünüyorlar sanırım; hatta canlı destekteki arkadaş bana “sana güvenebilir miyiz?” diye sormuştu :D

Logitech Türkiye ile iletişime geçin.
Yüksek ihtimalle Penta'da yardımcı olur.

Evet, bir de şansımı onlardan yana deneyeceğim. Aslında “şans” demek bile yanlış; sonuçta ürünün faturası bende ve garantisinin hâlâ 1,5 yılı var. Logitech Global'in farklı prosedürleri olabilir belki, ama Türkiye'deki kanuna göre garanti ürüne göre işliyor ve bu yüzden Penta'nın bana yardımcı olması lazım.

Satin aldiginiz kisiden neden yardim istemiyorsunuz?

Hocam geçsem bile ne faydası olacak hiç emin değilim. Ürün zaten bendeyken benim hatam ile bozuldu. Benim takıldığım nokta Logitech Global'in ikinci el ürünlere destek vermeyi gram düşünmemesi, hatta çaldığını bile düşünmesi.

Hayır, kimlik istemediler; ancak ürünü aldığımda IBAN üzerinden ücreti yollarken açıklama kısmına dahi “logitech G29” diye belirtmiştim. O makbuzu da kendilerine attım ve maalesef bu cevabı aldım. İkinci el olduğunu belirttiğin an, ürünü çaldığını bile düşünüyorlar sanırım; hatta canlı destekteki arkadaş bana “sana güvenebilir miyiz?” diye sormuştu :D

Amaçta o zaten. Senin ikinci el aldığına güvenemezler. Çalmış olup da ücretsiz bir şekilde tamir edip, üzerine satıp para kazanabilirsin düşüncesindeler. O yüzden red yiyorsun.

Evet, bir de şansımı onlardan yana deneyeceğim. Aslında “şans” demek bile yanlış; sonuçta ürünün faturası bende ve garantisinin hâlâ 1,5 yılı var. Logitech Global'in farklı prosedürleri olabilir belki, ama Türkiye'deki kanuna göre garanti ürüne göre işliyor ve bu yüzden Penta'nın bana yardımcı olması lazım.

Faturanın sende olması bir şeyi kanıtlamaz işte. Hani fatura sahibi yakının olsa, o bana almıştı diyebilirsin. Ancak resmi olarak ikinci el aldığına dair o kişi ile aranda satışı yapıldığına dair bir belge imzalaman gerek.
Türkiye'deki kişiler ile iletişime geçip en azından dekontu gösterirsen kabul edebilirler.

Hocam geçsem bile ne faydası olacak hiç emin değilim. Ürün zaten bendeyken benim hatam ile bozuldu. Benim takıldığım nokta Logitech Global'in ikinci el ürünlere destek vermeyi gram düşünmemesi, hatta çaldığını bile düşünmesi.

Şöyle bir yardımı dokunacak. O iletişime geçeek. Tüm mailleri sen yazıp ona göndereceksin, o da globaldeki servise gönderecek.

Iletisime geciniz demedim, yardim isteyiniz dedim. Orijinal sahibi olarak garantiye/servise vermenizi saglayabilir eger yardimci olmayi kabul ederse.

Amaçta o zaten. Senin ikinci el aldığına güvenemezler. Çalmış olup da ücretsiz bir şekilde tamir edip, üzerine satıp para kazanabilirsin düşüncesindeler. O yüzden red yiyorsun.

Faturanın sende olması bir şeyi kanıtlamaz işte. Hani fatura sahibi yakının olsa, o bana almıştı diyebilirsin. Ancak resmi olarak ikinci el aldığına dair o kişi ile aranda satışı yapıldığına dair bir belge imzalaman gerek.
Türkiye'deki kişiler ile iletişime geçip en azından dekontu gösterirsen kabul edebilirler.

Şöyle bir yardımı dokunacak. O iletişime geçeek. Tüm mailleri sen yazıp ona göndereceksin, o da globaldeki servise gönderecek.

Bunu hiç düşünmemiştim hocam cidden mantıklı, tabii arkadaş yardım etmeyi kabul ederse. Penta ile görüşeceğim bakalım onların yaklaşımı ne olacak. Logitech globale göre daha iyi bir yaklaşım ve anlayış bekliyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı