İkinci el RX 580 Satışında Yapılan Dolandırıcılık

Kart benim kartım hocam seri numarası tutuyor ama kart çalışmıyor.
O durumda sizin ekran kartınızı artık bilmeden mi bozdu yoksa bilerek mi bozdu bilemeyiz.
Ekran kartının çalışır haldeki kanıtlarını alıcıya gönderin, alıcı tarafından bozulduğunu ekran kartını geri göndereceğinizi söyleyin. Geri almak istemezse de kendi bilir.

O durumda sizin ekran kartınızı artık bilmeden mi bozdu yoksa bilerek mi bozdu bilemeyiz.
Ekran kartının çalışır haldeki kanıtlarını alıcıya gönderin, alıcı tarafından bozulduğunu ekran kartını geri göndereceğinizi söyleyin. Geri almak istemezse de kendi bilir.

Bunu söyledim zaten geri gönderecebileceğimi kabul etmedi. Konum at senin evinde test edelim diyor COVID-19 bu durumdayken neden tanımadığım etmediğim insanı evime alayım? Öyle değil mi?

Bunu söyledim zaten geri gönderecebileceğimi kabul etmedi. Konum at senin evinde test edelim diyor COVID-19 bu durumdayken neden tanımadığım etmediğim insanı evime alayım? Öyle değil mi?
Tanımadığınız bir insana konumuzu atmayın. Neden diye sorarsa pandemi deyip geçin.
Kendi bilir hocam, söyleyin para iadesi yapmayacağınızı, ekran kartını geri almayı kendi rızasıyla red ederse sizde kalır.

Elinde çalıştığına dair kanıtlar varmış anladığım kadarıyla ver mahkemeye mahkemede görüşelim de, askere gideceğin için muhtemelen çekiniyorsun ama boş boş korkutmaya çalışıyor seni. Dürüst biri olsa kartı bozup göndermezdi. Numarası falan varsa da sil hiç uğraşma bu saatten sonra.

Herkese merhaba. Elimde RX580 4G ekran kartı vardı, askere gideceğim için satmak zorunda kaldım. İlan açıklamasında kartın 4G olduğu yazıyordu. Alıcı bunu görmedi sanırım, bana da hiç sormadı. Benim de aklıma gelmedi. Sonuç olarak açıklamaya yazdığım şeyleri tekrar tekrar açıklamak aklıma bile gelmedi. Ben kartı kargoladım ve alıcı bunun 8 değil 4G olduğunu, mining yaptığı için işine yaramayacağını söyledi. Ben de iade et o zaman dedim, iade almasam bu sefer hepten uğraşırım diye. Ekran kartını gönderdikten ve kendi bilgisayarımda test ettikten sonra parasını iade edeceğimi söyledim. Kendisi başta kabul etmedi, ben de o zaman iade etmeyin sizde kalsın. Ben nasıl size güveneyim dedim.

Her neyse alıcı kabul etti ve tahmin de ettiğim şekilde kart görüntü vermedi, kısacası kart bozuktu. Kendisi para iadesini istediğini söyledi, ben de kartın bozuk olduğunu ve isterse kartı ona geri kargolayabileceğimi söyledim. Çünkü kartı askere gideceğim için satmıştım ve bozuk kartı alıp parasını iade ettiğimde ben hem kartımdan oluyorum hem de haklıyken haksız oluyorum. Kendisi kabul etmedi, defalarca söyledim kartı sana göndereyim bozuk olduğunu sen de anla diye. Elimde kartın kargoya vermeden önce sağlam olduğuna dair videolar ve resimler var. Kendisine de kartın kargodan geldikten sonra kutusunun halini ve bilgisayarıma taktıktan sonra görüntü gelmediğine dair fotoğrafları attım.

Şu an ise tehditler savurup senin banka bilgilerin bende, işte seni bulurum, paramı gönder velet gibi kötü üslüplar ve tehditlerde bulunuyor. Beni mahkemeye vereceğini söylemiş. Böyle bir durumda ne yapmam gerekir? Hem kartım bozuk üstüne benden iade istiyor tehdit mesajlarıyla.
Engelle geç isterse mahkemeye versin. Çok takılmayın bu tarz insanlara gerekirse gider ifade verirsiniz.

Belkide içindeki parcaları değiştirmiş olabilirler ekran kartı parçalarının bazıları değiştiği anlaşılmaz, size en iyi yardımcı olabilecek kişi telefon tamircileridir. Migroskop gibi bir alet var resmen parcaların değiştiğini ya da zarar gördüğünü görebilirsiniz. Sıkıntı yoksa ekran kartınızın üzerinde. Faturası varsa seri nolarını konturol edin. Herhangi bir oynama varsa ücreti iade etmeyi. Şikayetinizi polis merkezinde yazılı dilekçe ile dile getirin. Yoksa ki dolandırıcılık suçundan cezai işleme maruz kalırsınız. Ekran kartınız elinizdeki deliliniz sayılır. Kargo fislerini whtsapp konuşmalarını silmeyin delil olarak kullanabilirsiniz. Tarafınıza suç durumu olursa.

Mahkeme sürecini merak ettiğim için konu açmıştım belki anlayan vardır diye.
Durumu anlatırsın delilleri sunarsın ifadeye gittiğinde o mahkeme kendisi düşer zaten haklı olduğun kanıtlandığında.
Belkide içindeki parcaları değiştirmiş olabilirler ekran kartı parçalarının bazıları değiştiği anlaşılmaz, size en iyi yardımcı olabilecek kişi telefon tamircileridir. Migroskop gibi bir alet var resmen parcaların değiştiğini ya da zarar gördüğünü görebilirsiniz. Sıkıntı yoksa ekran kartınızın üzerinde. Faturası varsa seri nolarını konturol edin. Herhangi bir oynama varsa ücreti iade etmeyi. Şikayetinizi polis merkezinde yazılı dilekçe ile dile getirin. Yoksa ki dolandırıcılık suçundan cezai işleme maruz kalırsınız. Ekran kartınız elinizdeki deliliniz sayılır. Kargo fislerini whtsapp konuşmalarını silmeyin delil olarak kullanabilirsiniz. Tarafınıza suç durumu olursa.
Sökmek için flux sürülmesi gerekir ki sürüldüyse belli olur gözle direkt zaten.

Zamanınızı harcadığı ve sizi tehdit ettiği için dava açın + dolandırıcılık yapan bir şahış dava açmasanız bile dava açağım diye söylemlerde bulunun, avukatımla konuştum gibisinden geri de tepmeyin tepkisine bakın muhtemelen gidicektir ve sizinle uğraşmacaktır böyle dolandırcılar çok var, para iadesi yapmayın. Tabi kanıtınız olduğu için bunları yapın.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı