İkinci SSD'ye nasıl Linux kurulur?

• Konuyu başlatan 484999
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 38
  • Görüntüleme 2.290
Flathub çoğu zaman sorunlu. Üstelik spicetify vb. kurmak istiyorsan ve Spotify'ı Flathub'dan indirdiysen bir ton Config'le uğraşıyorsun.
Bu bakımcının problemi gibi duruyor. Benim kendi geliştirdiğim bir yazılım olsaydı üstüne daha çok düşerdim.

Hayır saçma değil. Güncellemeyi 10 dakikada bitirmek varken neden 30 dakika bekleyeyim?
Dağıtımım benim için otomatik yapıyor. Hala saçma geliyor, öyle olmasa bile güncelleye basıp alta atçam.

Gayet de kullanımıma engel. Biraz opsiyonel olacak ama ben tüm eklentileri dilediğimce kullanamıyorsam o dağıtımın benim için Windows'tan farkı yoktur.
Bu senin kullanımında özel bir durum, normal kullanıcı uygulamayı olduğu gibi kullanır.

"Özgür olmayan" derken neyi kastettiniz?
Arch'ı.

Ayrıca hayır dostum "bozulacak mı?" paniklerine girmek için gündemi hiç takip etmemen gerek. Arch artık hiç bozulmuyor.
Ben gündemi takip etmiyorum, normal bir kullanıcının da takip etmesine gerek yok.

Üstelik Arch bozulmamasına rağmen Fedora kaç kez bozuldu. Pipeware ile ilgili sorunlar yaşadım ve codec sorunları yaşadım. Fedora hem bloatware dolu, hem gereksiz servislerle gelip çok fazla sistem tüketiyor (netinstalleri her gün güncellenen ve asla yedek alınmayan bir Arch dağıtımından daha sorunlu. Ondan hiç bahsetmeyin bile), hem de codec ile ilgili sıkıntılar yaşanıyor. Bazen CPU'mun tamamını kullanmıyor bile. Ben oyun oynarken FPS düşmesi yaşıyorum. Peki sebebi ne sizce? Fedora %20 CPU kullanıyor kalan ağırlığı da RAM'e basıyor herhalde. Fedora'da bir güncellemeden sonra ya da ekran kartı sürücülerini kurduktan sonra yeniden başlatana kadar initramfs oluşturmuyordu üstelik. Bu yüzden yeniden başlatınca 30 dakika boyunca ınitramfs'nin yeniden oluşturulmasını bekledim. Bu benim hatam da değildi forumlarda aynı sorunu yaşayan birçok kişi vardı ve meğer bu sorun değilmiş :D adamlar bayağı bilerek böyle yapmışlar sanırım. Bütün bunların dışında dnf geldiği ilk haliyle saniyede 320kb/s'yi zor görüyor. Bu yüzden ilk güncelleme 1 saat civarı sürebiliyor.
Fedora kullananları ve önerenleri bende anlamıyorum. Arada bir düzelmişler mi diye sanal makineye kuruyorum "normal ve everything olmayan." ama adamlar kaldığı yerden devam ediyor.

Dostlar şimdi kurdum ve nvdia driverını yüklediğimde harici monitörüme görüntü alamıyorum bunu nasıl çözeceğim? Driverdan önce geliyordu

Klasik işletim sistemi kurma yani teşekkürler. Peki SSD de kalan boş hafıza Windows kullanırkende kullanılabilir olacak mı?

Hayır, eğer diskin tamamını Linux'a ayırırsanız olmaz çünkü Windows Linux'un kullandığı ext4 dosya sitemine erişemez.

Nasıl yani X server display Configuration adlı yere baktınız mı?
Ekranar üst üste geçmiş olabilir Selection'a basarak kontrol edin.
Bu kadar zor mu her şey, göremiyorum

Dosya Ekleri

• IMG-20241005-WA0017.jpg
    IMG-20241005-WA0017.jpg
    393,1 KB · Görüntüleme: 16

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı