İlk araba olarak ne almalıyım?

Hem direk iyi bir araç alabileceğim bir param yok çıksa çıksa kredi yada borç alarak 25.000 filan anca çıkartırım. bir süre çalışıp biriktireceğim, şimdiye kadar hep yerdim artık çok çok az yiyip biriktireceğim

Onlar çok eski, ihtiyacım olan özellikleri karşılamıyor. Hem hiç de estetik değiller hiç güzel gözükmüyorlar. :D
araba kullanmayı öğrenmek için istiyorsan en ideal o kaza falanda yapsan parçası ucuz

Otomatik ehliyet yanlış bir seçim. İlk arabayı otomatik almak daha büyük bir yanlış. Kullanmayı bilmeden DSG sanzumanlı araç bakıyorsun. Kaza yaparım diye korkuyorsun ama o DSGyi bozarsan ki kesinlikle bozacaksın 15Bin liradan başlayacak tamiri. Bilmiyorum yaşın kaç ama büyük tavsiyesi gibi düşünüp beni dinle. Manuel ehliyet al, manuel boş ucuz bir araba al 1 2 sene acemiliğini atana kadar kullan. Daha sonra üst model araçlara geç.

Otomatik ehliyet yanlış bir seçim. İlk arabayı otomatik almak daha büyük bir yanlış. Kullanmayı bilmeden DSG sanzumanlı araç bakıyorsun. Kaza yaparım diye korkuyorsun ama o DSGyi bozarsan ki kesinlikle bozacaksın 15Bin liradan başlayacak tamiri. Bilmiyorum yaşın kaç ama büyük tavsiyesi gibi düşünüp beni dinle. Manuel ehliyet al, manuel boş ucuz bir araba al 1 2 sene acemiliğini atana kadar kullan. Daha sonra üst model araçlara geç.
Yaşım 24 Dostum ama kendim için en iyi kararı ben verebilirim, bu yaşıma kadar geldiysem birilerinden akıl alarak değil kendi kararlarımla geldim, benim bu forumdaki arkadaşlardan istediğim tek öneri araç önerisi. Neden otomatik almak istiyorum onu da söyleyeyim daha önceden bir kaza geçirmişliğim var hastahanede kaldım o korkuyu sen yaşasan sen de otomatik isterdin gerisini anlatmama gerek yok diye düşünüyorum.
Tofaş alabilirsiniz.
Kaputu çızzıık. :D

Yaşım 24 Dostum ama kendim için en iyi kararı ben verebilirim, bu yaşıma kadar geldiysem birilerinden akıl alarak değil kendi kararlarımla geldim, benim bu forumdaki arkadaşlardan istediğim tek öneri araç önerisi. Neden otomatik almak istiyorum onu da söyleyeyim daha önceden bir kaza geçirmişliğim var hastahanede kaldım o korkuyu sen yaşasan sen de otomatik isterdin gerisini anlatmama gerek yok diye düşünüyorum.

Kaputu çızzıık. :D
Kazanın otomatiği, manueli olmaz dostum. Kendim Allaha şükür hiç kazaya karışmadım ancak başkasının sürdüğü araçlarda 6 kez kaza geçirdim. 4ünde araç perte ayrıldı. Ehliyetin yokken manuel araba kullanıp kaza mı yaptın bilmiyorum ancak otomatik/manuel ehliyeti alınca araba kullanmayı öğrendim artık kaza yapmam diye düşüneceğin bir durum yok. Araba kullanmak yürümek gibi refleks halina gelene kadar kullanmayı bilmiyorsundur. Sen kullanmayı öğrensen gelir acemi biri çarpar kaza ihtimali hiçbir zaman ortadan kalkmaz. Ayrıca yeni gördüm bütçen 25 bin liraymış. O paraya alacağın bu özellikte araba zaten yok.

Kazanın otomatiği, manueli olmaz dostum. Kendim Allaha şükür hiç kazaya karışmadım ancak başkasının sürdüğü araçlarda 6 kez kaza geçirdim. 4ünde araç perte ayrıldı. Ehliyetin yokken manuel araba kullanıp kaza mı yaptın bilmiyorum ancak otomatik/manuel ehliyeti alınca araba kullanmayı öğrendim artık kaza yapmam diye düşüneceğin bir durum yok. Araba kullanmak yürümek gibi refleks halina gelene kadar kullanmayı bilmiyorsundur. Ayrıca yeni gördüm bütçen 25 bin liraymış. O paraya alacağın bu özellikte araba zaten yok.
Gördüm bu özelliklere hemen hemen yakın araçlar onlardan alırız problem yok.

O fiyata tek otomatik Mondeo olur 199x model onunda kilometresi 300 bin altında olmaz. Büyük ihtimal motor sanzıman bitik durumda yeni sahibini bekliyordur +10 lira zararla.
Ehliyeti ve arabayı otomatik alacağım konuyu uzatmayacağım önerecekseniz araba önerin yoksa daha fazla konuyu uzatmayalım.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı