İlk araba olarak Symbol alınır mı?

blitzz5k

Femtopat
Daha fazla  
Arkadaşlar iki haftadır falan araba bakıyorum. Hem benim hem ailenin ilk arabası olacak. Ehliyetimi yeni alıyorum, bu ay sınavım var, acemiyim, öğrenmem gerekiyor. O yüzden ucuz bir araba seçmeye çalıştık. Arabaya gelirsek, Renault Symbol 2005 dizel 220.000 km 1.5 dCi Authentique 65 HP, değişeni yok, 6 lokal boyalı. Ekspertiz yaptıracağız. Sizce nasıl, deneyimlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Yüksek km dizeller ağır masraflar açabiliyor. Benzinli tavsiye ederim.

Arkadaşlar iki haftadır falan araba bakıyorum. Hem benim hem ailenin ilk arabası olacak. Ehliyetimi yeni alıyorum, bu ay sınavım var, acemiyim, öğrenmem gerekiyor. O yüzden ucuz bir araba seçmeye çalıştık. Arabaya gelirsek, Renault Symbol 2005 dizel 220.000 km 1.5 dCi Authentique 65 HP, değişeni yok, 6 lokal boyalı. Ekspertiz yaptıracağız. Sizce nasıl, deneyimlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Bütçeniz nedir?

Acemi bir şöför için dizel tercih etmeniz biraz tuhaf, benzinli araç öneririm bütçeniz de müsaitse otomatik bir araç tavsiye ederim.
Benzinli önermemin sebepleri ise
1- tamir bakım servi masrafları dizel araçlara göre daha ekonomiktir.
acemilik dolayısıyla oluşabilecek kullanım kaynaklı teknik sorun, arıza vb daha ekonomik olarak çözülür.
2- dizel araçların tork kalkış hızlanması ve devirli kullanım gibi biraz daha ustalık gerektiren kullanım nüansları vardır, acemi biri için biraz zor olabilir.
Eşim için tercihimiz Opel Corsa benzin otomatik oldu. Eşimde geçen sene başladı aktif olarak araç kullanmaya bütçeniz uyarsa tavsiye ederim. Küçük olduğu için park etme manevra vb konularda da acemilik atmak için makul bir araç

Eski kasa Symbol'ü dizel değil 1.2 benzinli almanızı öneririm. Bu araç haricinde Linea bulunabilir bu paraya, opel corsa, fiat punto falan bulunabilir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı