İlk araba otomatik mi manuel mi olmalı?

İ was

Centipat
İlk arabamı manuel almayı düşünüyorum. Manueli öğrenirsem otomatiği de sürerim ama ilk otomatik sürersem manuele zor alışabilirim belki diye düşünüyorum. Sizin düşünceleriniz nedir?

@nwc00

İlk arabamı manuel almayı düşünüyorum. Manueli öğrenirsem otomatiği de sürerim ama ilk otomatik sürersem manuele zor alışabilirim belki diye düşünüyorum. Sizin düşünceleriniz nedir?

@nwc00
Manuel eziyet ama ben arabanın manuelde öğrenilmesinden yanayım. İlk araba manuel, sonrakiler tercihe göre otomatik olmalı bence. Eşime de araba kullanmayı manuelde öğrettim ve 50000km civarında yol yaptı manuelle. Sonra otomatik bir araba aldım ve şimdi herhangi bir kadına göre güzel kullanıyor.

Hocam kullanım şeklinize göre diyebilirim, manuel aracı çok iyi kullanabiliyorsanız zaten manuel araçtan zevk alacaksınız. Fakat yok çok iyi kullanamam diyorsanız e tabikide OTOMATİK ARAÇ RAHATLIĞI diye bir gerçek var.
Manuel araçtan zevk alma işi anca sözde oluyor usta. Hızlı ve öfkelide ki gibi çat diye direksiyon atıp arabayı bağırtamıyoruz şehrin ortasında.

@nwc00
Hocam arkadaslarin dedigi gibi otomatik araba kadar rahat bir sey gormedim, uzun yolda belki zevkli olabilir ama orada da I20N gibi performansli manuel araclar zevk verir. Arti olarak kalabalik yerde oturuyorsaniz manuel sikinti olabilir ne kadar yeni arabalar basit olsa da rampalarda vs bazen cok yakinlasiyorlar, yani cm bile geri kacirmaniz vurmaniza sebebiyet verebilir.

Büyükşehirlerde özellikle İstanbul'da otomatik araç şart. Bütçe limiti yoksa sıfır veya 2.el temiz otomatik araç alın. Japon Kore grubu araçlar az arıza veriyor. Şanzıman bakımını geciktirmediğiniz sürece kolay kolay sorun çıkmaz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı