Otomatik araba mı manuel araba mı?

• Konuyu başlatan Xhaka
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 32
  • Görüntüleme 2.076
Dur kalk trafik olmadığı sürece hem fiyat açısından, hem yakıt tüketimi açısından, hem de arızalarda daha ucuz çözümler olarak manuel avantajlı, ama İstanbul gibi bir yerde yaşıyorsanız da manuel gerçekten zor.

Vites değiştirmek çok zor. Yolda hızlanırken 2-3 yerine yanlışlıkla hep 4’e geçtiğim için araba aniden duruyor. Vites kutusuna da bakamıyorsunuz. Saçma sapan bir sistem. Manuel araba görünce uzaklaşıyorum anında.
İlk kullanmaya başladığımda ben de 1 ve 3'ü devamlı karıştırıyordum ama şuanda herhangi bir sıkıntı çekmiyorum. Farklı arabalarda bile gayet rahat oluyorum. Dediğim gibi sadece alışmak gerekiyor. Tabi tercih meselesi. Otomatik özellikle trafikte kesinlikle çok daha rahat. Manuelde devamlı dur - kalk can sıkıyor.

Hocam siz işin amatörüsünüz yoksa manuel arabaya sağlam alışınca herhangi bir zorluğu kalmıyor sadece yoğun trafikte sol ayak yorulur o kadar.
40 yıldır araç kullanan babam otomatik alamamak için diretirken aldıktan sonra manuele sadece amelelik diyor. İddiaya da varım sizden güzel manuel kullanırım :)

Son düzenleme:
İddiaya da varım sizden güzel manuel kullanırım.

Hayatta iddialı olmak iyidir hocam takdir ettim. Ama ben otomatik kötüdür demedimki zaten maddi imkan varsa otomatik alınsın yıl olmuş 2025 ama. Yukarıdaki arkadaş daha amatörlük aşamasında olduğu için zor gelmiştir alıştıktan sonra vitesi ha kendin atmışsın ha araba atmış çok da fark etmiyor.

Vites değiştirmek çok zor. Yolda hızlanırken 2-3 yerine yanlışlıkla hep 4'e geçtiğim için araba aniden duruyor.

Hocam, siz işin amatörüsünüz yoksa manuel arabaya sağlam alışınca herhangi bir zorluğu kalmıyor. Sadece yoğun trafikte sol ayak yorulur o kadar.
İyice sola çektiğim hâlde 1 yerine 3’e geçmekten veya 2 yerine 4’e geçmekten bıkmıştım. Bazen de R yerine 5’e geçiyordum. Trafik ışığında vites değiştirmeyi unutunca araba duruyor. Bazen de pedal kaçıyor, yine araba duruyor. Hızlanırken yanlış vitese geçince yolun ortasında araba yine duruyor ve arkamdaki her an çarpacak gibi oluyor. O kadar yoğun yerde bunlara odaklanmak bence vakit kaybı. Ciddi ciddi, manuel araba sürmektense yürümeyi ya da taksiye veya metroya binmeyi tercih ederim. Arabayla gideceğimden daha hızlı gidiyorum ve stresi de yok.

Hayatta iddialı olmak iyidir hocam takdir ettim. Ama ben otomatik kötüdür demedimki zaten maddi imkan varsa otomatik alınsın yıl olmuş 2025 ama. Yukarıdaki arkadaş daha amatörlük aşamasında olduğu için zor gelmiştir alıştıktan sonra vitesi ha kendin atmışsın ha araba atmış çok da fark etmiyor.

Neredeyse manuel araçların pazar payı %10'un bile altında. Üretilmiyor. Çoğu modelde sadece otomatik vites var. Biz ülkece ekonomi yüzünden hala manuel mi otomatik mi tartışması yapıyoruz. Yıl olmuş 2025 arkadaşım yapma tüm dünya vazgeçmiş hala manuel övüyorsunuz be ya.

Tabii ki otomatik araçlar daha rahat ve daha konforlu olur ama bazı insanlar konfordansa manuel aracın daha zevkli olduğunu düşünebilir.

Manuele alışınca yormuyor, zorlamıyor vs. diyenler muhtemelen her gün faal olarak İstanbul trafiğinde araç sürmüyorlar. Sene olmuş 2025, manuel araç üreten firmaların da kullanıcı kitlesi belli, manuel aracı alıyorsan ya örneğin sıfır Egea gibi bir araç alıyorsundur fiyat farkını verecek paran yoktur ya da ikinci el az bir bütçeyle araç bakıyorsundur.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı