İlk defa spora başladım ve her yerim acıyor

Kasların yırtılıyor normaldir. 1 haftaya düzelirsin.

İnşallah düzelirim. Şınav hiç çekemiyorum ama çok fazla acıyor acıyı geçtim kaldıramıyorum kendimi.

Acı seviyesinin en alt derecede olduğu hareketler yapın, hocanıza sorun.

Şu an bir hocam yok. Telefona 4 tane uygulama indirdim o uygulamalara uymaya çalışıyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Ham olduğun için o durumdasın. Bir kaç güne geçer. İlk ay 1 gün gidip 1 gün gitmeyerek yani 2 günde bir şeklinde yap sporu. 2. ayından sonra 2 gün gidip 1 gün gitme ya da 3 gün git 1 gün gitme. Ben haftanın 6 günü gidiyordum ta ki spor salonum 2 hafta önce kapanana dek.
 
Ham olduğun için o durumdasın. Birkaç güne geçer. İlk ay 1 gün gidip 1 gün gitmeyerek yani 2 günde bir şeklinde yap sporu. 2. ayından sonra 2 gün gidip 1 gün gitme ya da 3 gün git 1 gün gitme. Ben haftanın 6 günü gidiyordum ta ki spor salonum 2 hafta önce kapanana dek.

Şu an bu durumdayken spor salonuna gitmek istemiyorum. O yüzden evde kendim yapmaya çalışıyorum.
 
Hayatında ilk defa spor yapıyorsan ve vücudun hamsa normal. Fitness yapıyorsan ısınmak için önce koşu bandı kullan ve düşük ağırlıkla dambıl çalış, sonra programına geç.

Birkaç ay sonra acı ve sızı geçecektir. Beslenmene ve dinlenmene dikkat et. Yıktıklarını beslenme + dinlenme ile onarırsın.
 
Beslenmenize çok dikkat edin. Bu sporun %70'i beslenme ve uyku, %30'u spor salonudur (ev de olur). Isınma ve soğuma hareketlerini ihmal etmeyin. Yeni başladığınız için kas ağrıları olması normal. 1-2 haftaya bu kadar ağrı çekmezsiniz.
 
Ben de çekemiyordum evde tek başıma tek uygulama ile 2 ay çalışarak 15 tane şınav çekebilmeye başladım. Başlangıçta bende de ağrı oluyordu. Yavaş yavaş hareketleri zorlaştır. Bünye alışık değil. Giderek zorlaştırdım ben.
 
2 Gün önce hayatımda ilk defa spora başladım 18 yaşındayım. 4 tane program kullanıyorum. Şu an kolumu bile zor kaldırıyorum. Bu yazıyı yazarken bile gögsüm acıyor.
Her yerim acıyor. Spora devam mı etmeliyim yoksa bir gün aramı vermeliyim ve neden böyle oldum? Elimi havaya kaldırdıgımda bile acıyor.
Yarın dinlen ertesi gün basmaya devam😤
 

Geri
Yukarı