İlluminati'nin Amacı Nedir ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Dayım açıklık getirmiş :esne:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Söyle o hocaya tarih bilgisine vurayım :D Batma nedenleri belli 30 tane neden yazarım buraya. Yahudilerden borç aldıkları doğru ama sıkıntı olan bu değil.
  1. Yeniçeri isyanları. (Genel)
  2. Yeniçerilerin savaşta isteksizlikleri.
  3. Yeniçerilerden ölenlerin ölümünü göstermeyerek paralarını alması.
  4. Yeniçerilerin cülus bahşişi almak için padişah devirmesi. ( diğerlerine oranla zararı , sayısı daha çok olan ve harici yazılmayı hak eden madde)
  5. Yeniçeri ağalarının egosu.
  6. Yeniçeri ağalarının muhalif paşalarla iş birliği yapması.
  7. Hocaların cahilliği ve yeni cahil hocalar yetiştirmesi.
  8. Vergilerin adaletsiz toplanması. ( fazla )
  9. Vergilerin zamanı dışında da halktan vergi alınması. ( vergiyi devlet toplamıyordu )
  10. Adam kayırmanın ortaya çıkışı.
  11. Eşkıyalar.
  12. Validelerin, gelinlerin, paşaların güç için yaptıkları devleti yıpratan hamleler.
  13. Yetişmiş padişah, paşa, nitelikli yönetici sıkıntısı. ( Kanuni'den sonra- Son padişahlar arasında olan tarihte )
  14. Devletin bütün sistemlerinde bozulmalar. ( içinde birçok madde var )
  15. Lale devri.
  16. Osmanlı egosu ve Avrupa'nın bizden önde olamaz demesi.
  17. Rönesans.
  18. Reform.
  19. Coğrafi keşifler. ( Yeni bulunan ticaret yolları )
  20. Sömürgecilik ile güçlenen Avrupa.
  21. Avrupa'ya tepkisiz kalması.
  22. Avrupa'da bilginlerin artması.
  23. Sanayi devrimi.
  24. Şimdi yazmaya üşendiğim birçok madde var :) Kendim yazdım. Bir tavsiye de vereyim; Lisede olan arkadaşlar tarih dersinde kitapla beraber ezber yapmak yerine Osmanlı tarihini anlatan kitapları okuyarak iskelet oluşturup, iyi bilgi edinerek okulda öğrenecekleriyle de yüksek not ve kalıcı bilgi elde edinebilirler.
25. Enver Paşa'nın üstün (!) savaş yeteneği.
26. Kapitülasyonlar.
27. Avrupa'dan gelen ucuz mallar yüzünden el tezgahında üretim yapan halkın batması.( halk batarsa devlette batar.)
28. Devlet otoritesinin göçmesi.( bu maddenin içinden 40 tane daha çıkar.)
29. Masada veya cephede kaybedilen savaşlar.
30. İç-dış ayaklanmalar.
30'a tamamladım.

Aynen böyle herkesin ortaya bir şey atması ile oluşan söylenti.
Bu söylentinin hiç bir kanıtı veya desteği yoktur.
Tarihe bakarsanız aslında İlluminati'yi bir grup aydın insan kurmuştur. Amaçları din, milliyetçilik gibi kavramları arındırmaktı. Yani bu günün Türkiye'sini düşünürseniz çok mantıklı bir şey. Çoğu insan inançları gereği ve milliyetçi davranışları nedeni yüzünden mantıklı konuşamıyor, mantıklı hareket edemiyor. Her neyse bu grup bir süre sonra dağılıyor ve insanlar arasında bu grubun tekrar kurulduğu ile ilgili söylentiler başlıyor. O zamandan bu güne herkes ortaya bir şey atıyor ve bunlar birikiyor. Recep bey ve Ali beyin bu konu hakkında videosu vardı. Araştırırsan bulabilirsin, o seni aydınlatır.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı