İmam hatip lisesinde kalmalı mıyım?

İmam hatipler bir de çoğunlukla aşırı çomarlar, bunu parti tutma meselesinden değil hitap şekilerinden dolayı söylüyorum. Hatta benim imam hatip lisesine giden bazı arkadaşlarım var arada bize gelirler, bir gün benim odamda ki anime posterlerini gördüler (anime fanı değilim sadece hoş duruyorlar) ve "bunlar dine aykırı kaldır şunları dinsiz" dediler. Ciddiyim, yani imam hatipler genellikle seni böyle insanlara çevirir, meslek lisesi daha iyi.

Böyle insanları çok görmedim her şeyi dine bağlayan. Fakat çoğusu okumak için değil okulu kreş olarak gördükleri için geliyor.

İmam hatipler bir de çoğunlukla aşırı çomarlar, bunu parti tutma meselesinden değil hitap şekilerinden dolayı söylüyorum. Hatta benim imam hatip lisesine giden bazı arkadaşlarım var arada bize gelirler, bir gün benim odamda ki anime posterlerini gördüler (anime fanı değilim sadece hoş duruyorlar) ve "bunlar dine aykırı kaldır şunları dinsiz" dediler. Ciddiyim, yani imam hatipler genellikle seni böyle insanlara çevirir, meslek lisesi daha iyi.
Sizin arkadaşlarınız öyle diye bunu tüm İmam Hatip'lilere genellemeniz çok yanlış. İmam Hatip'te okuyup anime izleyen çok arkadaşım var.

Kusura bakmayın diğer hesabımdan ban yedim bu ikinci hesabım bizim evin yakınlarında meslek lisesi var onda bilişim teknolojileri alanı, elektrik- elektronik teknolojisi alanı, inşaat teknolojisi alanı, kimya teknolojisi alanı bu alanlar var benim daha çok elektrik elektronik hoşuma gidiyor sizce nasıldır bir de bu puana göre bölüm seçebiliyormuşuz benim bu sene ortalamam 70 istediğim bölüme girebilir miyim?

Elektrik-Elektronik zorlar. Şahsen teknik olmama rağmen 10-11. sınıflar arasında çok zorlandım. Meslek derslerinden kültür derslerine yetişemedim.

Ama seviyorum, yaparım dersen de bu bölüm seni pişman etmez, iş bulursun her türlü. Kimya da okunabilir. Ama o da isteğine bağlı.

Bu arada çift hesap yasak dostum. Bu cevabı iyi oku. Yoksa çoktan raporlamıştım.

Elektrik-Elektronik zorlar. Şahsen teknik olmama rağmen 10-11. sınıflar arasında çok zorlandım. Meslek derslerinden kültür derslerine yetişemedim.

Ama seviyorum, yaparım dersen de bu bölüm seni pişman etmez, iş bulursun her türlü. Kimya da okunabilir. Ama o da isteğine bağlı.

Bu arada çift hesap yasak dostum. Bu cevabı iyi oku. Yoksa çoktan raporlamıştım.
Tamam hesaptan çıkıyorum bu arada yardımınız için teşekkür ederim meslek lisesine şansımı deniyeceğim.

İmam Hatipler için pislik yuvası yazan bile olmuş. Sizler neler yaşıyorsunuz bilmem. 3 sene İmam Hatip ortaokulunda okudum. Çok iyi bir yer olduğunu elbette söyleyemem ama bu kadar pis ve bir yer olarak görülmesi saçma. İmam Hatip'te gidip din ve arapça dersleri görmek normaldir. Arapça dersini ben de sevmezdim. Zar zor geçerdim. Rahatsız oluyorsan geç başka liseye. Meslek lisesinde büyük bir aydınlanma yaşayacağını sanıyorsan çok yanılıyorsun ama.
İmam Hatip ortaokulunda okuyan biri olarak meslek lisesine geçmesi en doğrusu. 4 yılımı çöp etti bu okul. Gerçi okul demeye bin şahit ister.

Merhaba arkadaşlar konumda da belirttiğim üzere imam hatip lisesinde okuyorum 9.sınıfım bildiğiniz üzere imam hatip lisesinde Arapça ve Kur'an-ı Kerim dersleri var. Arapça'yı çok anlayamıyorum yazamıyorum ne yapacağımı bilemiyorum yakın çevremdekiler diyor imam hatip lisesinden mezun olursan sadece imam olursun diyorlar, bu ne kadar doğru ne kadar yanlış bilmiyorum. imam hatip lisesinde okuyorum, şu an 8.sınıfta derslerim o kadar iyi değildi. Şimdi ise 1.sınavları olduk ve puanım gayet iyiydi sınıfta sadece erkekler var kızlar ayrı bir sınıfta ders alıyor. Meslek lisesine geçsem ne yaparım bilemiyorum. Bu konu da sizce meslek lisesine geçim yoksa imam hatip lisesinde kalınır mı?
Meslek lisesine geç istediğin bölümü puanın mukabilinde okuyup, ÜNİ sınavına bölümünün verdiği ek puanla 2 yıllık okuduktan sonra DGS sınavı ile mühendis bile olabilirsin, şahsen yerinde olsam bir dakika durmam, aşırı dindar değilsen çok sıkılırsın ve diğerlerinden farklı düşünmeye başladığında dışlanabilirsin.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı