İmam hatip lisesinde okumak

Aynen öyle bir imansız olarak şansımı denesem mi hocam ne dersiniz😀
Hocam bence bu yaz Kuran öğrenin en azından zorluk çekmezsiniz telefonla bile öğrenebilirsiniz Diyanet İşleri Başkanlığının Elif Ba uygulaması ile. Ben ortaokulda imam hatip okudum bende liseye geçtim. Arapça çok zor değil ezber kuvvetiniz varsa zorlanacağınızi sanmam.
 
Hocam bence bu yaz kuran öğrenin en azından zorluk çekmezsiniz telefonla bile öğrenebilirsiniz diyanet işleri başkanlığının Elif ba uygulaması ile. Ben ortaokulda imam hatip okudum bende liseye geçtim. Arapça çok zor değil ezber kuvvetiniz varsa zorlanacağınızi sanmam.

2 yıl önce hatim etmiştim ama şu an hiç okuyamıyorum anlamadım.
 
İmam Hatip liseleri insanları dinden çıkarmak üzerine kurulu bir fabrika gibi zaten. 4 yıl boyunca zorla anlamını bile bilmediğin arapça metinler okuduğunda dinden çıkarsın büyük ihtimal :D
 
Merhaba. Ben bu sene LGS 2021 sınavına girdim ve ordu Büyükşehir Belediyesi Anadolu imam hatip lisesi fen ve sosyal bilimler proje okulunu kazandım. Okul hakkında çok fazla güzel yorum aldım fakat benim din ile pek aram yok. Din derslerinde zorluk çeker miyim? Kur'an-ı kerim bilmesek orada öğretirler mi?

Kankam imam hatipte okuyacaksan arapça zorunlu ders biliyorum. Arapça öğrenmekte zorluk çekmiyeceksen gidebilirsin.
 
8 sene imam hatip okumuş bir mezun olarak şiddetle imam hatipten uzak durmanı tavsiye ediyorum.

Benim mezun olduğum lise de "fen ve sosyal bilimler projeli imam hatip" kontenjanındaydı. Yakın puanlamadaki anadolu liselerine göre fen lisesi müfredatı olması, geniş bir bahçe, yurt, spor salonu, labaratuvar gibi avantajları vardı. Ama derslerde öğretmenlerin çoğu siyaset yapar çoğu öğrenci de benzer fikirleri olması sebebiyle sesini çıkarmaz, aksine hoşuna gider siyaset konuşurdu. Sınıfta herkesin erkek olmasından dolayı hocalar cıvık cıvık espriler yapar. Kadın öğretmenlerin arkasından sapıkça konuşulurdu. Bunlar okulun genel havası hakkında nefret ettiğim olaylardı.

Şimdi biraz zor yönlerinden bahsedeyim. Öncelikle eğer hiç dini tabanın yoksa sana kimse bir şey öğretmeyecek. Sohbet tarzı geçen dersler eşliğinde kitap okuya okuya sınavları bekliyeceksin. Sınavlara girmeden önce üniteler verilip kitaptan ezber yapıp gireceksin. 1 hafta sonra aklında hiçbir şey kalmayacak zaten. Ama bu tarz sınavlar genelde kolay oluyor. Son gün ezber yapıp puan kasıyorsun bir nevi. İşin zor kısmı Arapça ve Kuran derslerinde başlıyor. Özellikle Kuran baraj dersi olduğu için geçer not almak zorundasın. Arapça sınavları genelde arapça metini türkçeye çevirme, metindeki önemli kısımların arapça sorularına arapça cevap , arapça dil bilgisi kuralları, ve son olarak arapça kelimeyi türkçeye çevirme şeklinde oluyor. Başta anlattığım gibi Arapça bilmiyorsan hoca sana çok fayda sağlamayacak. Sen ilgilenip sen öğreneceksin. Sırf Arapça sınavlarına çalışmaktan o kadar nefret ediyordum ki. Çünkü çok ciddi ilgi istiyor. Kuran dersinden puan almak için iki ayak var. Birinci ayak ezber, ikinci ayak yüzüne okuma(artı olarak tecvid vs.) İşte burada yine eğer ezber temelin yoksa kalıyorsun. Ben yasini ezberlemediğim için 11.sınıfta sorumlu geçtim. Ayriyeten akıcı Kuran okuyamıyorsan ya düzenli olarak pratik yapacaksın ya da her Kuran okuma sınavında moralin bozulacak. Yani kısaca Kuran haftada 6 saat ve eğer Kuranı yapamassan katsayı olarak ortalamanı dibe çakıyorsun. Kuranın katsayısıyla matematiğin katsayısı aynı. Bunların sonuna da 11.sınıfta eklenecek Hitabet dersi var. Hitabet dersinde namaz kıldırmayı, hutbe okumayı vs. öğreniyorsun. Ardından hitabetten geçmek için cuma namazı kıldırmanı istiyorlar.

Yani bunları göze alarak "Ben Kuran ve Arapça çalışırım. Kız olmasa da olur. İnsanlar derslerde istediği gibi siyaset yapsınlar." Diyebiliyorsan fiziki imkanları için gidebilirsin. Ben Arapçadan iki, Kurandan bir kere kalmış birçok dönemi de hocalarının acımasıyla geçmiş biri olarak tavsiye etmiyorum. İyi tercihler :)
 

Yeni konular

Geri
Yukarı