İmamhatip ortaokuluna gitmek

Çoğunlukla cahillerin yobaz ve dincilerden oluştuğu, İmam Hatip okullarının da en çok bu şekilde insan yetiştirdiği düşünülürse bence gayet haklı bir yorum 😄
Sizin kişisel yorumlarınızı mı tartışacağız, başlığı açan arkadaşa yol mu göstereceğiz? Bu boş tartışmaların kimseye yararı yok.

Geçen sene yanımız da imam hatip vardı ve gerçekten içinde ki ortam berbat ötesi
Edineceği arkadaşlar çok önemli ve düzgün bir insana bile denk gelmedim lise de puanla tercih edilebilir fakat ortokulda asla.

Sizin kişisel yorumlarınızı mı tartışacağız, başlığı açan arkadaşa yol mu göstereceğiz? Bu boş tartışmaların kimseye yararı yok.
Bahsettiğimiz zihniyetin ve arkadaşın neden kardeşinin İmam Hatip'e göndermemesi gerektiğinin harika bir örneğisiniz. İşinize gelmeyen bir cevap verildiği anda konuyu değiştirmeye çalışıyorsunuz. 3 mesajdır yaptığım basit bir espriye takılıp kalmış olan sizsiniz, arkadaşın yaptığı yine çoğunlukla espri niyetli mesaja da cevap yazmakla uğraşan sizsiniz. Bu kadar bilginiz varsa buyrun arkadaşa siz yol gösterin. Birkaç basit esprili mesajla uğraşmak yerine. Tartışmayı çıkartan sizsiniz, işinize gelmeyen cevap verilince kapatıp suçu atmaya çalışanda sizsiniz.

Eee, sonuç? İmam-hatip okullarına gidince yobaz oluyorsun demek.
İmam-hatip hariç okula giden hiç katil, sapık, cahil insan çıkmıyormuş demek. Sağolun, aydınlandım :)
Ben oyle birsey mi dedim? Sizde de malesef bagnazlik belirtisi var. Elbette imam hatiplere de ihtiyacimiz var onlarinda bir suru is kolu var ulkemizde ama tek duze bakis acisi yanlis. Bu kurumlar cahil ve dini herseye alet eden kisilerle degil ulkesini seven, laik ve gercek dindar insanlarla doldurulmalidir. Yoksa boyle toplumsal yozlasmalar oluyor.

Ortaokuldan mezun olalı 4 sene oldu ama benim zamanımda imamhatipler düzlerden daha kötüydü. Hocalardan soğuyup da dinden çıkanlar vardı. Koridorda karşı cinsle konuşunca bile öğretmenler müdahale ediyordu falan cuma namazlarına gitmek zorunluydu. Kuran ve Arapça gibi derslerin de pek yararlı olduğunu söyleyemem bir şey öğretememişlerdi yani. Tek iyi yanı sınıfların karma olmaması, öyle daha samimi ortam oluyor bence. Kardeşinize anlatın kendi kararını kendisi versin.

Bahsettiğimiz zihniyetin ve arkadaşın neden kardeşinin İmam Hatip'e göndermemesi gerektiğinin harika bir örneğisiniz. İşinize gelmeyen bir cevap verildiği anda konuyu değiştirmeye çalışıyorsunuz. 3 mesajdır yaptığım basit bir espriye takılıp kalmış olan sizsiniz, arkadaşın yaptığı yine çoğunlukla espri niyetli mesaja da cevap yazmakla uğraşan sizsiniz. Bu kadar bilginiz varsa buyrun arkadaşa siz yol gösterin. Birkaç basit esprili mesajla uğraşmak yerine. Tartışmayı çıkartan sizsiniz, işinize gelmeyen cevap verilince kapatıp suçu atmaya çalışanda sizsiniz.
Arkadaşa kibar bir şekilde LGS de imam-hatip derslerine de zaman ayırması gerektiğini söyledim. Gerkesiz yere haklı duruma çıkmaya çalışmayın genellemenizin ne kadar insanı etkilediğinin sizde farkındasınız bende farkındayım. Sizim gibi insanlarla tartışmaya zaman ayırmıyorum formatınız hep aynı. Merak etmeyin kaçtığım yok faydalı konu olsa akşama kadar tartışırım sizinle. İnsanları sadece kişisel yorumlarınıza göre yönlendirmemelisiniz. Arkadaş imam-hatip okuluna gitmeli miyim, gitmemelimiyim diye sormuş. Elbette bu konu çerçevesinde sizin benden daha iyi ekleyebileceğiniz şeyler var, benimde.

İmam Hatip'in proje okuluna gidiyorum. Din dersleri dışında diğer okullardan hiçbir farkı yok. Sosyal medyadan öğrenilenler insanın algısını değiştiriyor. Bende öyle olabileceğini düşünmüştüm, öyle çıkmadı. Merak etmeyin diğer liselerde ne yapıyorsanız burada da yapabilirsiniz. Sormak istedikleriniz varsa sorun, cevaplayayım. Algıyı az da olsa değiştirebilirsem ne mutlu bana.

Kusura bakmayın, ben laik bir insanım. Ülkem din ile yönetilsin istemiyorum. Konuyu saptırmayalım.
Mesajım çarptırılmasın. Size bir lafım yok. Bende laik taraftarıyım. Ama imam-hatip okuluna giden yobaz eğitim görür düşüncesi yanlıştır. Anlayışınız için teşekkürler.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı