İmamhatip ortaokuluna gitmek

Mesajım çarptırılmasın. Size bir lafım yok. Bende laik taraftarıyım. Ama imam-hatip okuluna giden yobaz eğitim görür düşüncesi yanlıştır. Anlayışınız için teşekkürler.
Ben imam hatip gidenlere yobaz demedim. Gitsinler eyvallah. Ama imam hatip okulları bu çocukların sorgulamasını engelliyor ve yeni nesili dinine köle olarak yetiştiriyor. Ben sizin fikrinize saygı duyuyorum, siz de duyun. İyi günler dilerim.

Tekrar arkadaşa tavsiye, imam hatip okullarına gitmemeniz. Kimi okullarda temel eğitimin üzeri kapatılabiliyor veya ağırlık verilmeyebiliyor.
Akranlarınızdan haftada 2-4 saat daha az temel ders göreceksiniz bu size lise de veya üniversitede kayıp olarak yansıyacak. Temeliniz iyi değilse üniversite sınavında sorun çıkabilir.
Ama derseniz ben çok çalışırım temel ders kayıbımı düşürürüm. İmam Hatip okullarının sizin için sorunu olmayacaktır.

Ailene şunu söyle, mezun olduktan sonra yada ileride bir sorun yaşadığında dizlerini dövecekler, lise zamanı sırf ailem istedi diye gittiğim okuldan dolayı başarılı bir eğitim hayatım olmadı ve psikolojik rahatsızlıklar yaşadım, istediğim bölüme göndermemelerinin pişmanlığını yıllar sonra halen söylüyorlar. Bu yazdığımı okut ailene. Kardeşine sorun, kimse sırf ailesi istedi diye o yönden gitmek zorunda değil, ilerde en ufak bir sorun yaşadığında sizin yüzünüzden diyecek, her şeyi de ailene yükleyecek, hatta belki psikolojisi bile bozulacak, arkadaşları tarafından dışlanacak bile belki, buda öldüğü güne kadar içinde acı olarak kalacak ve hayatını şekillendirecek, çok basit bir konu gibi görünse de bu işler böyle. Kardeşine sorun istiyor musun istemiyor musun ? İyi yönlerini alın karşınıza konuşun, kötü yönlerini değerlendirin, ortak bir karar alın, iyi bir ebeveyn olmak onu 15 kişilik sınıflarda okutmak yada dine yönlendirmek değil, iyi bir ebeveyn olmak kardeşin büyük bir adammış gibi muhabbet edip, bu konuyu değerlendirip ortak karar vermek. İyi yada kötü kendisi bir karar verecek, en azından ileride yaşadığı sorunda kendi isteğiyle yaptığını bilecek yoksa aksi taktirde az önce de dediğim gibi her şeyde aileni suçlayacak, hatta belki öyle bir hal alacak ki hata yapmaktan korkmayıp, belki derslerine bile çalışmayıp siz gönderdiniz diye oldu diyecek. Ayrıca şunu da söylemek isterim, imamhatip okullarını kesinlikle tavsiye etmiyorum, bu soruyu ''ailem kardeşimi koleje göndermek istiyor'' şeklinde sorsaydın yine aynı şeyleri söylerdim.

Ben imam hatip gidenlere yobaz demedim. Gitsinler eyvallah. Ama imam hatip okulları bu çocukların sorgulamasını engelliyor ve yeni nesili dinine köle olarak yetiştiriyor. Ben sizin fikrinize saygı duyuyorum, siz de duyun. İyi günler dilerim.
Hocam ben bir imam-hatip öğrencisi olarak dediğinize katılıyorum fakat sadece imam hatipler değil Türkiye'deki liselerin %95'i zaten sorgulamayı öğretmiyor. Kur'an ve Arapça dersleri haricinde dersler zaten aynıdır (eğer ki hafızlık programı uygulamıyorsa). Bir de karma olmaması vs. var, onlarla çok uğraşmadığım için de çok bir sorun teşkil etmiyor benim için. Fakat imam hatiplerde cidden "bir dakika ya, burada bir sorun var" diyenler de çıkabiliyor.

Hocam ben bir imam-hatip öğrencisi olarak dediğinize katılıyorum fakat sadece imam hatipler değil Türkiye'deki liselerin %95'i zaten sorgulamayı öğretmiyor. Kur'an ve Arapça dersleri haricinde dersler zaten aynıdır (eğer ki hafızlık programı uygulamıyorsa). Bir de karma olmaması vs. var, onlarla çok uğraşmadığım için de çok bir sorun teşkil etmiyor benim için. Fakat imam hatiplerde cidden "bir dakika ya, burada bir sorun var" diyenler de çıkabiliyor.
Olabilir hocam. Aslında tüm okullar sorgulamayı engellemeye çalışıyor. Hayırlısı ne diyeyim. Bu ülke bu nesil yüzünden Suudi Arabistan ülkesine dönerse direkt Kanada gideceğim. Size de tavsiye ederim.

Olabilir hocam. Aslında tüm okullar sorgulamayı engellemeye çalışıyor. Hayırlısı ne diyeyim. Bu ülke bu nesil yüzünden Suudi Arabistan ülkesine dönerse direkt Kanada gideceğim. Size de tavsiye ederim.
Güzel bir tercih, ben de Finlandiya'ya gitmek isterim açıkçası. Gerçi 2 yıl kaldı ya, şunlar bir gitsin. Mevlam bakalım neyler.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı