İman sorunsalı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu arada az önce dikkat ettim yeni. Hani "Tanrı'nın dinine inanmadığın zaman cehenneme gidiyorsun ne kadar iyi olursan ol." gibi bir cümle kurmuştun. Tanrı'nın hükümlerini yoksayarak nasıl cennete gitmeyi bekliyorsun ki? İstediğin kadar iyi ol. Yoksaydığın bir Tanrı'nın cennetine girerken Tanrı sana: "Yahu tamam sen beni saymadın, hükümlerimin mutlak hükümler olduğunu kabul etmedin ama iyilik yaptın ve bunu yapabilmen için gerekli donanımı ben verdim. Olsun olsun sen yine de cennete gir." falan mı demeliydi?
Arkadaş daha işin çok başında. Daha çok basit temel şeylerde bile çuvallıyor. Biz müslüman olmadığımız halde savunmak zorunda kalıyorsak bir şey var herhalde der insan.

Arkadaş daha işin çok başında. Daha çok basit temel şeylerde bile çuvallıyor. Biz müslüman olmadığımız halde savunmak zorunda kalıyorsak bir şey var herhalde der insan.
Aynen zaten özgür irade sorunsalını sen çözdün ya. Ömer Hayyam çözemedi Farabi çözemedi sen çözdün aynen

Tanrı binlerce hüküm gönderdi hangisi doğru nasıl bileceğiz diyorum ben de her hüküm diğerini reddediyor işte.

Yahu örnek verdim onu. İslam'da öyle mesela. X dini olsun hiç farketmez. Az önce dertlerinden bir tanesi buydu. Hangisinin doğru olduğunu bilmene gerek yok ve bilemeyeceksin zaten. Mutlak gerçeklik diye bir şey yok. (Bence)

Yahu örnek verdim onu. İslam'da öyle mesela. X dini olsun hiç farketmez. Az önce dertlerinden bir tanesi buydu. Hangisinin doğru olduğunu bilmene gerek yok ve bilemeyeceksin zaten. Mutlak gerçeklik diye bir şey yok. (Bence)
Mutlak bir gerçekliğin olmadığı bir yerde nasıl doğru hükmü bulmamız istenir?

Aynen zaten özgür irade sorunsalını sen çözdün ya. Ömer Hayyam çözemedi Farabi çözemedi sen çözdün aynen

İşin başında olduğunu söylüyor ve biraz "Nerede yanlış yapıyorum?" diye düşünmek yerine böyle cümleler kuruyorsun. Bir takım şeyler için atağa geçmeden önce biraz okuma yap. Felsefe'ye giriş kitaplarıyla başlayabilirsin.
Mutlak bir gerçekliğin olmadığı bir yerde nasıl doğru hükmü bulmamız istenir?

Hangisinin doğru olduğunu bulmana gerek yok ve bulamayacaksın demiştim... Ayrıca gerçek ile doğru alakasız şeyler. Tamamen alakasız.

İşte her şey önceden belli. O işi zaten yapacak. Tanrı her şeyi önceden biliyordu. Her şey bildiği gibi işliyor. Yani bu, insanları yaratır yaratmaz cehenneme atmakla aynı şey.

Ne alaka? Sonuçta özgür bir iraden ile ne yapacağına sen karar veriyorsun. Sana akıl ve düşünme yeteneği bu yüzden verilmiş.

İşin başında olduğunu söylüyor ve biraz "Nerede yanlış yapıyorum?" diye düşünmek yerine böyle cümleler kuruyorsun. Bir takım şeyler için atağa geçmeden önce biraz okuma yap. Felsefe'ye giriş kitaplarıyla başlayabilirsin.

Hangisinin doğru olduğunu bulmana gerek yok ve bulamayacaksın demiştim... Ayrıca gerçek ile doğru alakasız şeyler. Tamamen alakasız.
Okuyarak geldim aslında. Demek ki temelimde sorun var ya da siz yanılıyorsunuz. Kant'ın Saf Aklın Eleştirisi'ni okumuştum en son.
Ne alaka? Sonuçta özgür bir iraden ile ne yapacağına sen karar veriyorsun. Sana akıl ve düşünme yeteneği bu yüzden verilmiş.
Lütfen okuyarak geliniz önceki mesajları.

Okuyarak geldim aslında. Demek ki temelimde sorun var ya da siz yanılıyorsunuz. Kant'ın Saf Aklın Eleştirisi'ni okumuştum en son.

Direkt Saf Aklın Eleştirisi okunmaz kanımca. Ağır. Giriş kitaplarıyla başlamanı öneririm. Kant adamdır bu arada. Kant için agnostik sıfatını uygun görebilirim sanırım.

Direkt Saf Aklın Eleştirisi okunmaz kanımca. Ağır. Giriş kitaplarıyla başlamanı öneririm. Kant adamdır bu arada. Kant için agnostik sıfatını uygun görebilirim sanırım.
Başka kitaplar okumadım demedim siz neden her dediğimi yanlış anlıyorsunuz? Hep dediklerimden bir anlam çıkarıyorsunuz benim demek istediğimle alakası yok böyle anlaşamayız.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı