Imola GP de pole Hamilton'a gitti

Katılım
19 Eylül 2015
Mesajlar
48.750
Makaleler
12
Çözümler
47
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
EzLd0BcUUAcI_ev.jpg


Hamilton kariyerinin 99. pole pozisyonunu aldı. Bahreyn GP'den sonra sezona zorlu başlayan Mercedes geri dönmeyi başardı. En azından geçen sene kadar büyük bir fark yok takımlar arasında, ön sıralardaki fark az ve şampiyonluk savaşı görmemiz açısından iyi bir şey.

Mercedes: Hamilton, Bottas'a göre bu araçla daha fazla başa çıkıyor, yeni kurallar Mercedes'i yavaşlattı ve bundan en çok etkilenen sürücü de Bottas oldu. Bottas bugün rezil bir performans göstererek 8. oldu.

Redbull: Perez daha ikinci yarışında en zayıf halkası olan sıralama turlarında Verstappen'i geçmeyi başardı. Verstappen ve Hamilton ikinci turlarında ilk turlarından daha yavaş bir tur attılar. Yarın Perez'in lastik dezavantajı var, yumuşak lastikle başlayacak, Verstappen ve HAM medium lastikle start alacak. İlk turda lastik avantajı Perez'in lehine, daha yumuşak lastikle liderliği alabilir, bu lastiğin yol tutuşu daha iyi çünkü.

Mclaren: Günün kahramanı, beklenmedik performansı kesinlikle Norris idi. Son turda 2. sırada idi, turu silindi gerilere düştü, çok çok muazzam bir sıralama geçirdiğini, Mclaren'i ilk kez bu kadar ön grubun içinde gördüğümüzü söylememiz lazım. Turu silinince Riccardo'nun da gerisinde kaldı, çok yazık oldu gerçekten. Sıra dışı bir performans izledik Norris'ten. Pist limitlerini aştığı için turu silindi o da çok az farkla, çok üzüldüm açıkçası.
EzLbereVcAQWY5L.jpg


Ferrari: Günün Norris'ten sonra en iyisi, her zaman olduğu gibi yine aracın üstünde bir performans sergileyen Charles Leclerc 4. sırayı aldı. Yarış temposunda da umarım Ferrari rekabetçi olur. Sainz 11. olarak beklentilerin altında kalsa da yarın serbest lastik seçimi, Sainz'in yarış temposu ve lastik koruma becerisiyle ön sıralara tırmanacağını düşünüyorum.

Alpha Tauri: Gasly yine harika bir sıralama geçirdi, Tsunoda Q1 de kaza yaparak hayal kırıklığı yarattı. Daha çaylak normal hatalar bunlar.

Renault: Güncellemelerin işe yaradığını söylediler pilotları, geçen haftada Alonso Q3'e kalmıştı, bu haftada Ocon kaldı. Alonso beklentilerin altında kaldı bu defa. Ocon iyi bir sıralama geçirdi, Ocon'un araca daha alışkın olduğunu bilmekte yarar var.

Aston Martin: Kural değişikliklerinden şüphesiz en etkilenen, en çok gerileyen ve zorlanan takım Aston ekibi. Stroll 10. oldu, Vettel Q2 de tek tur atıp elendi. Geçen sene en hızlı 3. araca sahip takımdan eser yok maalesef.

Alfa Romeo: Raikkonen, Giovinazzi'yi geçti, geçen haftanın aksine. Geçen hafta çok hızlılardı, geçen seneki görüntülerin aksine orta sıralara yaklaşan bir görüntü sergilediler, bu defa ise beklenmedik şekilde Williams pilotların gerisinde kaldılar. Bahreyn yarışında Williams ve Haas'tan çok uzaktaydılar, gerilerden kurtulmuşlar imajı verdiler. Açıkçası Russell, bu hafta sonu yaptığı açıklamada Alfa Romeo ile aralarındaki farkın tek yarışlık olduğunu iddaa etse de bu kadar büyük bir farkın Bahreyn pistindeki rüzgar ve sıcaklıktan kaynaklı olmadığını düşünüyordum, benim için de şaşırtıcı oldu. Yarış temposu belirleyici olacak, o bambaşka bir mevzu. Alfa'nın yarışta daha iyi olacağını düşünüyorum.

Williams: Latifi'yi ilk kez sıralama turlarında beğendim, Russell yine iyi bir iş çıkarıp Alonso ve Vettel'i de geçmeyi başardı bu defa. Russell altındaki araçla çok iyi performans sergiliyor.

Haas: Bu sene sıkça sonlarda göreceğiz. Mick Schumacher üst üste ikinci yarışında da takım arkadaşını geçti, umarım böyle de devam eder.
 
Tsunoda'nın hatasının normal karşılanmaması gerektiğini düşünüyorum. Hata da sayabilir miyiz, o ayrı, herkesin başına gelebilir. Normal karşılamaktan kastım "Çaylaktır o, olur öyle." denmesi. Müthiş bir başarı göstermesini kimse beklemiyor ama hata da yapmamalı.

Bottas bana kalırsa, ki ben kimim de kalsın bana, pilot falan değil. Bunu kaç yıldır böyle düşünüyorum. Başarılı olduğu çoğu yarış, yarışın geri kalanının karmaşayla geçtiği ve Bottas'ın bunun kaymağını yediği yarışlar. Yarın dar pistin belki böyle bir avantajı olabilir kendisine.

Leclerc'in bugünkü performansı umarım yarın da olur. Geçen seneye nazaran çok iyi olmalarına rağmen, hâlâ kötü Ferrari araçları. Çünkü geçen sene berbat haldeydiler. Leclerc yarın pisti arkasındakilere karşı iyi kullanarak yerini koruyacaktır. Yanından geçip gidecekleri pek bir alan yok :)

Turlarla ilgili geri kalanlar, McLaren hariç beklediğim gibi oldu. Yarın yarış, geçen senekinden daha zevkli olacaktır diye düşünüyorum bugün izlediklerime göre. Cumayı takip etmedim. Bugünkü sonuçlar çok önemliydi bu pist için. Umarım Hamilton hariç herkes bunun yararını görür.

Hamilton'dan bıktım. Hamilton'ı istemiyorum. Çocukken Vettel-Hamilton mücadelesinden beridir sevmem onu. Yeter gitsin artık valla her yarış 10 saniye, 15 saniye ne ya bu?
 
Tsunoda'nın hatası sürücü hatası zaten, normal karşılarım çünkü daha çaylak. Rakiplerine saygı duymayan, küfür eden pilotları da hiç sevmem. Tsunoda tam bir küfürbaz, Mazepin ve Tsunoda'yı hiç sevmedim bu davranışlarından ötürü. Geçen hafta konvoyda Mazepin sıralamalarda öndeki araçları geçmeye çalıştı, bugün de Giovinazzi ile öyle bir mücadelesi oldu, Mazepin'in kız rezaletini de unutmamak lazım. Verstappen'i de küfür ettiğinden dolayı hiç sevmedim.

Ferrari'nin sıralamalarda bu kadar ön plana çıkmasının tek nedeni Leclerc'in sıra dışı performansından kaynaklanıyor, geçen sene berbat araçla da Leclerc bu tür performanslara imza attı. Bu seneki araç SF1000 modelinden her türlü daha rekabetçi bir araç. Ferrari'nin yarış temposu 2019 yılından beri iyi değil, Leclerc'in lastik koruma becerisi de yeterli değil. HAM, Vettel, Perez, Sainz, Alonso, Riccardo kadar iyi lastik korumuyor Leclerc. Bu alanda gelişmesi iyi olur. Bir de ayar seçerken Leclerc sıralamalara göre daha fazla ayar yapıyor, halbuki tam tersi olması gerek, yarış pazar günü yapılıyor, yarış temposu her şeyden daha önemli.

@Yararsız Üye Mclaren'in hızına, özellikle Norris'e sevinmişsindir.
 
Alakasız olabilir ama merak ettim, sizce araç mı daha önemli yoksa sürücüsü mü? Hangisi biraz daha öndedir. Bana göre net aracın teknolojisi.
 
Alakasız olabilir ama merak ettim, sizce araç mı daha önemli yoksa sürücüsü mü? Hangisi biraz daha öndedir. Bana göre net aracın teknolojisi.
Sürücünün seviyesi de önemli. Mercedes'in koltuğuna oturtsan şampiyon olmasını geçtim yarış kazanamama ihtimali olan sürücüler de var. Bu düzeydeki araçlarda 1. sınıf sürücülerle (Ham, Ver, Vet, Lec, Alo) 2. sınıf sürücüler (Sai, Per, Ric, Hül, Rai) arasındaki farkı kapatabilir araçların seviyesi. Bu arada belirteyim, 2. sınıf sürücü demek kötü değil seviye olarak 1. seviyenin sadece çok az daha gerisinde olanlar demek.

Kısacası ilk 10-12 sürücü hariç diğerlerinin Mercedes'le bile şampiyon olma ihtimali neredeyse yok. Belki 2-3 yarış kazanabilirler kalan 3. sınıf sürücülerin bazıları.

Not: Russell, Norris ve Gasly de "şimdilik" tecrübe eksikliğinden dolayı 2. sınıf içinde yer alıyorlar bence ama Russell ve Norris yetenek olarak 1. düzeye çıkabilecek sürücüler. Verstappen ve Leclerc de gençler ama bunlardan birisi 7. sezonunda diğeri de 4. sezonunda ve yetenek olarak bence en iyi 2 sürücü bunlar. Tabii yetenek her şey demek değil, mental özellikler de çok önemli.
 
Alakasız olabilir ama merak ettim, sizce araç mı daha önemli yoksa sürücüsü mü? Hangisi biraz daha öndedir. Bana göre net aracın teknolojisi.
Bottas'la Hamilton'ı izlerseniz en iyi araçta, takımda, stratejide, hazırlıkta, teknolojide bile iki pilot arasındaki farkı rahatlıkla görürsünüz. Bana kalırsa fifti fifti. Hepten araca ya da pilota yüklenemez.
 
Direkt 1 saat 52 dakikalık yayın kaydı varmış S Sport'da. Spoiler yedim ama olsun, izliyorum
Antrenman seansları da herhalde içerisinden ondan o kadar uzun olsa gerek.
Alakasız olabilir ama merak ettim, sizce araç mı daha önemli yoksa sürücüsü mü? Hangisi biraz daha öndedir. Bana göre net aracın teknolojisi.
Araç daha çok etkiliyor, ancak sürücü de önemli bir etken. Hızlı sürücüler genel olarak şimdiye kadar hep en hızlı araçta oldular. Hamlton'u Willams, Hass, Alfa Romeo, Renault takımlara koyarsan galibiyet elde edemez doğal olarak. Her sürücü de en hızlı araçla şampiyon olamaz. Latifi, Mazepin, Schumacher, Giovinazzi, Tsunoda gibi pilotları en hızlı araca koyarsan şimdiki performanslarıyla şampiyon olmaları mümkün değil.

Takımlar arası farklar 0.1-0.3 aralığında olduğunda sürücülerin performansı çok önem arz ediyor.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı