İnancını tanımlayabilir misin?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kardeşim derin bir araştırma yap, bir çok kaynaktan olsun. Sonra gel konuşalım.
En mükemmel din 🤣 🤣 🤣 Dinleri maratondaki yarışmacılar gibi yaptınız ya, helal olsun.

Ben müslümanım fakat şunu diyen bir insanın karşısında ateist gibi davranırım.

'YaW kardeşim Kafanı KalDıR Bi BaK bU EvrEn KeNdi KeNdiNe OLabilİR mİ?'

Ne saçma bir argüman.

"Kim İslâm'dan başka bir din ararsa, ondan [seçtiği dîni] kabûl edilmiyecektir ve o, âhirette hüsrâna [büyük zarara] uğrayanlardan [olacak]tır."

"Allah katında yegâne [hak] din İslâmdır."
Felsefeye açılan bir konuya ayet atman seviyesizliğini belli ediyor. Her din kendinden öncekini kötüleme amacını taşıyor.
“Biz göğü ‘büyük bir kudretle’ bina ettik ve şüphesiz Biz (onu) genişleticiyiz.” (Zariyat Suresi: 47)
Burada bakabilirsin.
Aynı şeyi senin için de söylüyorum. İkinizi de raporlayacağım haberiniz olsun.
en mükemmel dindir
Neye göre en mükemmel? Size göre öyle olabilir çünkü tahminimce tek okuduğunuz kitap Kur'an.

En mükemmel din 🤣 🤣 🤣 Dinleri maratondaki yarışmacılar gibi yaptınız ya, helal olsun.

Ben müslümanım fakat şunu diyen bir insanın karşısında ateist gibi davranırım.

'YaW kardeşim Kafanı KalDıR Bi BaK bU EvrEn KeNdi KeNdiNe OLabilİR mİ?'

Ne saçma bir argüman.
Ya kardeşim hala dalga geçiyorsun, şu ufacık kalemin bile yaratıcısı varken senin nasıl yaratıcın olmasın(!)

Görmeden inanmam nerede dedim? Tanrı gelse bana tanrı olduğunu kanıtlayamaz. Çünkü tüm kutsal kitaplara göre tanrının zekası mükemmel. Ama insanlar zeki varlıklar değil. Bu yüzden tanrı bize kendi üstün zekasına göre anlatsa biz anlamayacağız. Çünkü çok zeki. Bizim zekamıza inse bizden ne farkı kalacak? Tanrı olduğunu bizim zekamıza inerek kanıtlayamaz. İki koşulda da kanıtlayamaz kısaca. Bu yüzden Agnostiğim.

Kur'an da mikro evrim vardır. Makro evrim değil.
Bunun yüzünden Tanrı kendini gösterir mi sence? Mükemmel ve çok zeki değil mi?
Biraz mantık.

Teknoloji çok gelişti. İnsanlar araştırıyor. 50 yıl önce kütüphaneye gitmen gerekirken şu an kitaplar bir tuş basışı uzağında.
Doğrudur. Ama bazılarının hiç araştırmadan bazı sebeplerden dolayı farklı dinlere yöneldiklerinin veya hiçbir dine yönelmediklerini düşünüyorum. Üstünüze alınmayın bu arada.

1602762700911.png

Dünya üzerinde bulunan dinler, en iyisi benim der. Hepsi benden başka dinler yalan, uydurma veya insan eliyle değiştirdiğini söyler.

Bu durumda kusursuz din kavramı ortadan kalkıyor. Kusursuz olan tek şey insanın inanç özgürlüğü oluyor.

Boşuna tartışıyorsunuz. Elinde sonundan biri çileden çıkıp konu kapanacak.

Bunun yüzünden Tanrı kendini gösterir mi sence? Mükemmel ve çok zeki değil mi?
Biraz mantık.
Tanrı sana göre mükemmel fakat ben eğer varsa mükemmel olması için bir sebep göremiyorum. "Şu evrene mükemmel düzene bak" diyebilirsin fakat ben burada düzen görmüyorum. Kaos görüyorum. Kimse ateizm ve deizm'i tartışırken savaş çıkarmadı ama din savaşları yüzyıllardır milyonlarca insanın ölümüne yol açtı. Tüm dinlerin aynı coğrafya içinde çıkmış olması da ayrı komedi.
Doğrudur. Ama bazılarının hiç araştırmadan bazı sebeplerden dolayı farklı dinlere yöneldiklerinin veya hiçbir dine yönelmediklerini düşünüyorum. Üstünüze alınmayın bu arada.
Araştırmadan bir inanç seçen insanların sayısı azımsanmayacak kadar az. Bu onların öz saygısızlığı.

Tanrı sana göre mükemmel fakat ben eğer varsa mükemmel olması için bir sebep göremiyorum. "Şu evrene mükemmel düzene bak" diyebilirsin fakat ben burada düzen görmüyorum. Kaos görüyorum. Kimse ateizm ve deizm'i tartışırken savaş çıkarmadı ama din savaşları yüzyıllardır milyonlarca insanın ölümüne yol açtı. Tüm dinlerin aynı coğrafya içinde çıkmış olması da ayrı komedi.
Bana göre düzen sana kaos. Aynı coğrafyada çıkmış evet ama bazı dinler yalan. İşte insanlar inanarak günümüze kadar geldi. Savaş olayı tam olarak biraz açıklar mısın?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı