İnancını tanımlayabilir misin?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu benim inancım: Mutluluk tek iyilik; akıl tek meşale; adalet tek ibadet, insanlık tek din, ve sevgi tek rahip. – Robert Ingersoll
Aynı fikirdeyim.

Ben neye inanacağımı bilemiyorum, kendimi bir boşlukta da hissetmiyorum. Kafama göre takılıyorum öyle.

Ateizm, tüm dinlere, ruhsal varlıklara, metafizik inançlara ve dinlere inanmayan, gerçekliği din yoluyla açıklamayı kabul etmeyen bir felsefi düşünce akımıdır.

Mucizelere inanmıyorum ve her şeyin bilimle açıklanabileceğini inanıyorum. Şu anda ölçüm araçlarımızın ve teknolojik ilerlemenin yetersizliğinden cevap veremediğimiz konulara cevap veremediğimizi düşünüyorum. Cevap verilemeyen konulara direkt dini veya tanrıyı göstermek yerine somut bir cevap bulunana kadar bilmiyorum gibi cevapları vermeyi daha doğru buluyorum.

Hak ve evrensel din olduğu iddaa edilen dinlerin sadece kendi coğrafyalarından bahsetmesi ve sadece kendi coğrafyaları ile alakaları ile ilgili sorunları çözmesi benim inançsızlığımın en büyük nedenlerinden biridir. Tanrı'nın kendi işlerini yapması için özel insanlar ve metafiziksel varlıklar yaratması(?) onun Tanrı olmadığını gösterir. Mükemmel olduğu iddaa edilen bir varlığın bir şey yaratması zaten saçma. Bir şeyleri yaratması ve o yarattıklarına ibadet etmesini istemesi onun mükemmel olmadığını gösterir. Bunun gibi birçok sebebim var.

Yıllardır araştırıyorum bir ara ateist bile olmuştum fakat cok derine inip kuranı anlayarak okuyunca diğer dinlerle ve ateizmle karsilastirinca inanmamak güç elhamdülillah müslümanım.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı