İnancını tanımlayabilir misin?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Adalet dünyada sağlanmalı.
Sağlanmasın diyen yok, orada da sağlansın burada da sağlansın. İki tarafta da ceza çekilsin, kişinin iki taraf yaşamı da berbat edilsin.
Deist tanrısı insandan insana değişir. Semavi tanrılar ise herkes için aynıdır.
Ve o arkadaş inanmadığı için hepsini ayrı ayrı alıyor.
Saçmalıyor kısaca, Tanrı var ama Allah yok demek de ne bileyim...

Darwin'in fikirlerine inanıyorum. Maymunlarla ortak bir atadan geldiğimizi düşünüyorum ama içimde bir ilah inancı var. Bunun sebebinin ahiret yaşamının olmasını istediğim için olduğunu düşünüyorum. Kendi iyi davranışlarımın ödüllendirilmesinden ziyade insandan bile sayamayacağımız varlıkların cezalarını burada çekmediğini görüyorum ve öldükten sonra çekeceklerini umuyorum ve inanıyorum.

Darwin'in fikirlerine inanılmaz çünkü bilime inanılmaz bilim bilinir. Umarım aradaki farkı anlamışsındır.
Saçmalıyor kısaca, tanrı var ama Allah yok demek de ne bileyim...

Niye dinler saçma geliyor ama ilah ihtiyacı duyuyor. Zaten deizm bir nevi araformdur dinden çıkan ilk deist olur genelde sonra düşündükçe diğer düşüncelere kayar.
Adalet dünyada sağlanmalı.

İşte dinler bunu yapıyor bu dünyayı boş ver zengin zenginliğine zenginlik katsın ama sen boş ver öbür dünyayı düşün. Bu konuda Napolyon'un çok güzel bir sözü var"din, fakirlerin zenginleri öldürmemesi için vardır".

Darwin'in fikirlerine inanılmaz çünkü bilime inanılmaz bilim bilinir. Umarım aradaki farkı anlamışsındır.
Darwin'in fikirleri kanıtlanmadı. Hala bir teori. O yüzden biliyor değil inanıyorum. Umarım sen farkı anlamışsındır.

Darwin'in fikirleri kanıtlanmadı. Hala bir teori. O yüzden biliyor değil inanıyorum. Umarım sen farkı anlamışsındır.

Teorinin anlamını bilmediğinden tartışmıyorum bile.
Edit: Laflar köşkünün oyunlarına gelip onlara para kazandırma.

Müslümanım ailem de müslüman ama kendi seçimim müslümanlık çünkü mantık dini

Ölümün ne zaman olacağı bilinmez, bir sonraki nefesiniz bile garanti değil.
Ha ha, ben açıkçası toprağa karışıp toz olmaktan öyle korkmuyorum. Sonuçta ölümsüz değilim elbet bir gün öleceğim ama ölümden sonra bir cennet bahşedilmeyeceğinden bu kadar korkmuyorum. Klasik argümanlarlar bunlar geçeceksin, daha açıklayamadığımız tonlarca şey var. Ben açıklanamayanları açıklamak uğruna yaşıyorum, açıklanamayanları mitler ve hayaller uydurarak kendini kandırma uğruna değil.

Ha ha, ben açıkçası toprağa karışıp toz olmaktan öyle korkmuyorum. Sonuçta ölümsüz değilim elbet bir gün öleceğim ama ölümden sonra bir cennet bahşedilmeyeceğinden bu kadar korkmuyorum. Klasik argümanlarlar bunlar geçeceksin, daha açıklayamadığımız tonlarca şey var. Ben açıklanamayanları açıklamak uğruna yaşıyorum, açıklanamayanları mitler ve hayaller uydurarak kendini kandırma uğruna değil.

Ben düşünecek vaktim olur demeniz için yazdım. Ölümden korkmuyor olabilirsiniz ancak düşünecek vaktiniz söylediğiniz gibi olmayabilir.

Müslümanım ama diğer dinleride araştıyorum. Tevrat, zebur ve incilede(yuhanna) arada bakıyorum. Özelikle mezmurları arada okuyorum. Bu arada mezmurları klisede çok fazla duyabilirsiniz tabi latince...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı