İnancını tanımlayabilir misin?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Tanrının insanların sığınma içgüdüsünden ve toplumu düzene sokma amacı ile ortaya atıldığını düşünüyorum. Bu yüzyılda tanrı inancının zayıflamasının nedeni de insanların toplumu düzene sokmak için herhangi bir tanrı figürü ya da günah, sevap benzeri cezalandırmaya ihtiyaç duymamasıdır. O yüzde agnostiğim diyebilirim sanırım. Ne kadar tanrının varlığına inanmıyor olsam da yine de bilinemeyeceğini düşünüyorum.

Müslümanım. Fakat emredilen şeyleri tam olarak yaptığım söylenemez maalesef. Herkes de ateist, deist çıktı arkadaş 🙄
Teknoloji çok gelişti. İnsanlar araştırıyor. 50 yıl önce kütüphaneye gitmen gerekirken şu an kitaplar bir tuş basışı uzağında.

Artık öyle ilkel içgüdüler geride kaldı, göremediğin, hissetmediğin bir şeye inanmak normal bir homosapiensten 40-50 kuşak geride kalmış olmak demek oluyor.
O zaman soyut hiçbir şey yok mudur? Bu cümleden ben bunu anlıyorum.

Kendimi Sözde Müslüman Katagorisine sokabilirim, bir yandan mantıklı geliyor diğer yandan da Dinlerin Geçmiş dönemlerde Kralların halkı daha kolay kontrol edebilmesi için orataya çıkmış şeyler olarak da düşünüyorum "Bak ben görmüyorum ama Tanrı görüyor yaptıklarını" tarzında

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı