İnancını tanımlayabilir misin?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Peki kaos dediğiniz şey düzenin ta kendisiyse?
O zaman Evren'deki kaosu Dünyadakine benzetmeye çalışırsak, masum insanların, çocukların öldürülmesinede düzen dememiz gerekir.
Konunun özeti:

Benim inancım senin inancını döver tamam mı? Ahaha, komiksiniz gençler :D Kimse de çıkıp demiyor ki bana ne lan senin inancından :D
Aha Alpha erkeğimizde geldi.
 
Bu arada tartışmanıza gerek yok arkadaşlar, inancınızı söyleyin ve konudan çıkın :) Ben kaos var diye duruyorum ama o ayrı :)

Ben x kişisi gelip inancını anlatsa benim fikrim değişmez. Kimsenin fikrinin değişeceğini sanmam.
 
Bu arada tartışmanıza gerek yok arkadaşlar, inancınızı söyleyin ve konudan çıkın :) Ben kaos var diye duruyorum ama o ayrı :)

Ben x kişisi gelip inancını anlatsa benim fikrim değişmez. Kimsenin fikrinin değişeceğini sanmam.
Benim amacım tartışmak veya birini kendi düşünceme çekmektense fikir alışverisi yapıp karşı tarafın düşüncelerini öğrenmek fakat ayet gönderilince sıkıntı çıkıyor işte.
 
Tevrat ve İncil zaten Peygamberlere indirilmiştir. Allah (c.c.) bize Kur'an-I Kerim'den önceki kitaplara da gereği gibi inanmamızı emretmistir ama Tevrat zamanla insanların isteklerine göre değişime uğramıştır.
Tüm "kutsal" dinler bir öncekini kötüler. Değiştirildiğini, saptırıldığını iddia eder. Bu bahsedilen Tüm dinleri tanrı indirdiyse niye insanları kandırmak yerine ilk indirdiği dini koruyup insanlara iyi bir ölümden sonrası hayatı garanti etmiyor? Müslüman olmadı diye iyi işler yapan birinin cennete gidememesi ne kadar mantıklı sizce? Dinler, insanları korku ile düzene sokmayı amaçlamıştır. Bakınız cehennem. 2. YY'da örneğin kamera yok. İnsanlar diyor ki "Sen benim karıma tecavüz etme bende seninkine etmeyeyim". Bunlar en başta sözlü olarak kalıyor fakat sonradan kağıda döküyorlar. Önceki kutsal kitaplarda hoşlarına gitmeyen şeyleri değiştiriyorlar. O zaman bilgiye ulaşmak zor olduğundan ortaya yeni bir din çıkıyor. Bir de "Son peygamber Muahammed'dir" deyince geçerliliklerini garantiye almış oluyorlar.
Neyi arastiyorsunuz acaba?
Tüm kutsal kitapları okudum. 3 haneli kadar felsefe kitabı okudum. Son zamanlarda Mısır'ın Ölüler Kitabı'nı ve Gılgamış destanını okuyorum.
Peki kaos dediğiniz şey düzenin ta kendisiyse?
Bunu neye dayanarak söylüyorsun? Bana göre kaos olan şey sana göre düzen olabilir. Sana göre insanların birbirini öldürmesi düzenken, bana göre kaos olabilir.
 
Bütün incil veya kutsal kitaplar değiştirildi. Neden mi çünkü içinde var olan kurallar insanlara ağır geldi ve değiştirdiler. İşte böylece uydurulmuş dinlerde ortaya çıkıyor.
Bu yine de Kur'an'nın değiştirilmediğini kanıtlamıyor.
 
Müslümanım.
Ailem öyle olduğu için değil, en mantıklı din olduğu için.
Dinlere inanmayan veya farklı dinlere inanan kişilerin kendilerini savunmak için ortaya attığı tüm sorunların cevapları aslında Kur'an-ı Kerim'de mevcut.
İnsan görmek isteyince doğru yolu buluyor.

Örnek vermek gerekirse:
Sorulan sorulardan biri de "Neden yenilen bir elma için biz ceza çekiyoruz?".
Bu sorunun cevabı aslında çok basit.
Eğer hepimiz direkt cennette olsaydık Allah'ın bazı isimlerinin ne olduğunu asla anlayamazdık.
Yani Allah'ın "Şafi" isminin ne olduğunu cennette asla bilemeyecektik.

Her birey aslında cennet adayıdır, Allah ne kadar namaz kılmasan da müslüman olduğun sürece günahların ağır basmadığı sürece direkt seni cennete sokacağını söylüyor zaten. Biraz bile olsa aklınızdaki soruları cevapladıysam ne mutlu bana.
 
Şuan Hristiyanlarin elinde 4 İncil kitabı vardır ve içinde biribirine zıt şeyler yazmaktadır fakat Kur'an-I Kerim'den sadece 1 tane bulunmaktadır. Bu en basit kanıtıdır.
İnci'lin insanlar tarafından yazıldığı biliniyor.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı