İncehesap iade etme zorunluluğu

Diğer türlü de satıcı zarara uğruyor. 2-3 günlük bir marka kampanyası oldu diyelim. 1000 liralık şey 500 liraya satıldı. 1 ay sonra üründe sorun çıktı. 1000 lira mı verecek 500 lira mı?

Olaya mal/ürün gözüyle bakmayın tutar gözüyle bakın. Siz ona o gün 500 vermişsiniz. Bozulduysa 500 iade eder. Eskiden aynısı veya misli kavramı vardı. Satıcılar çok sıkıntı çektiler. En azından fatura bedeli olsun şeklinde çok şikayet ettiler. Sonrasında satıcıyı korumak için bu kural değişti. Fatura bedeli şekline döndü.
Ama ürünün ayıplı olması tüketicinin suçu değil, ne olacak o zaman? Bir zahmet satıcı zararlı çıksın.

Burdaki mağruriyetim: 200TL gamepad şirket onarmayıp benden 500TL satın almamı istemesi hiç mağduriyet yok... Ayrıca gamepad o kadar sorun olmamasına rağmen muhtemelen kontrol etmeyip direk iadesini sağlayacaklar. Ama indirimli fiyatında almasaydım muhtemelen onarılıp gönderilecekti...

Siz o ürünü 200₺ ye satın aldınız ve size 200₺ ücretiniz iade ediliyor. Üstelik bu ürünü bedava kullandınız bir süre.

Sizin amacınız, indirimdeyken aldığınız ürünü kaybetmemek, şuan fiyatı 500₺ olsa dahi size yeni ürün yollamaları ya da sizin ürününüzü bir şekilde onarmaları.

Eğer iade etmek istemiyorsanız, çıkarlarınıza uygun düşmüyorsa, ürünü geri isteme hakkınız var, özel bir servisten ücretiyle onarabilirsin.

Ürünü indirimli almış olmasaydınız muhtemelen onarırlardı evet. Aynı şekilde ürünü indirimli satın almış olmasaydınız muhtemelen sizde ücret iadesini seve seve kabul edecektiniz. Kampanya döneminde aldığınız ürünün, kampanyası olmayan daha pahalı bir ürün ile değişimini kabul etmek zorunda değil satıcı, ki etmez. THH'de ücret iadesi yaptığı için satıcıyı haklı bulacaktır.

Siz o ürünü 200₺ ye satın aldınız ve size 200₺ ücretiniz iade ediliyor. Üstelik bu ürünü bedava kullandınız bir süre.

Sizin amacınız, indirimdeyken aldığınız ürünü kaybetmemek, şuan fiyatı 500₺ olsa dahi size yeni ürün yollamaları ya da sizin ürününüzü bir şekilde onarmaları.

Eğer iade etmek istemiyorsanız, çıkarlarınıza uygun düşmüyorsa, ürünü geri isteme hakkınız var, özel bir servisten ücretiyle onarabilirsin.

Ürünü indirimli almış olmasaydınız muhtemelen onarırlardı evet. Aynı şekilde ürünü indirimli satın almış olmasaydınız muhtemelen sizde ücret iadesini seve seve kabul edecektiniz. Kampanya döneminde aldığınız ürünün, kampanyası olmayan daha pahalı bir ürün ile değişimini kabul etmek zorunda değil satıcı, ki etmez. THH'de ücret iadesi yaptığı için satıcıyı haklı bulacaktır.
Başta da belirtim 'para iadesini kabul etmeyeceğim' söyledim. İndirimli veya değil umrumda değil. 500 TL iade etse bile tekrar o gamepad satın alacaktım zaten. Sorun şirketin bu şekilde davranması... PR çalışmasından başka bir şey değil. Muhtemelen verdigim gamepad onarıp tekrar satabilirler'ki ufak tefek sorunları vardı. Sanırım en son MSI Türkiye mesaj atacağım.

Başta da belirtim 'para iadesini kabul etmeyeceğim' söyledim. İndirimli veya değil umrumda değil. 500 TL iade etse bile tekrar o gamepad satın alacaktım zaten. Sorun şirketin bu şekilde davranması... PR çalışmasından başka bir şey değil. Muhtemelen verdigim gamepad onarıp tekrar satabilirler'ki ufak tefek sorunları vardı. Sanırım en son MSI Türkiye mesaj atacağım.

Servis hukuka aykırı bir işlem yapmıyor o yüzden THH'den sonuç alamazsınız. Hukuka aykırı bir şey söz konusu olmadığı için siz de hukuken haksızlığa uğramış olmuyorsunuz. Şirket inisiyatifiyle sizi memnun etmek isterse ne ala.

Özellikle indirim dönemlerinde tüketiciler çeşitli kurnazlıklara girebiliyor. Örneğin indirim varken, kendi ayakkabı numaraları bulunmadığı halde uygun olmayan bir numara satın alıp, daha sonra indirim bittiğinde ve stoklara uygun ayakkabı numarası girdiğinde, indirimde aldıkları ayakkabıyı daha sonra uygun ayakkabı ile değiştirmek isteyebiliyorlar vs. Bu yüzden satıcılar değişim hakkını kısıtlayabilir ve iade almayı kabul edebilirler. Adil düşünüldüğünde de olması gereken budur.

Sizin de değişim, onarım ya da iade talep etme hakkınız var. Satıcı ise değişim ve onarımın mümkün olmadığını, iadenin gerçekleşeceğini söylüyor ve sizi mağdur etmiyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı