İngilizce bölüm mü Japonca bölüm mü?

Paradox_xeno

Hectopat
Katılım
28 Şubat 2021
Mesajlar
250
İngilizcem zaten iyidir ve evde çalışarak büyük ihtimalle öğrenebilirim. Japonca'ya ilgim var. Yani ingilizcemi geliştirmek için okula gerek yok. Önemli olan benim için iş imkanları. İş hayatında İnglizce bölüm okuyup İngilizce bilene mi, yoksa Japonca bölüm okumuş ama aynı zamanda İngilizce bilen biri mi daha avantajlı olur? Önemli olan geleceğim olduğu için hangisi daha avantajlı ise onu yapmak lazım.
 
Fazla dil bilmeniz her zaman için avantaj, Japonca seçmenizin iyi yanı fazladan bir dil daha bilecek olmanız fakat bu süreçte İngilizce dilini de boşlamamanız gerekiyor.
 
İngilizcede Shakespeare seviyesine gel yine de onun yanına ek bir şeyler koyamazsan hiçbir işe yaramaz. Günümüzde kimse tercüman olarak düz İngilizce eleman kullanmıyor, mühendislik işlerinde İngilizce bilen mühendis, İhracat işi yapan işletme mezunu İngilizce bilen eleman kullanıyor. Yani İngilizce öğretmenliğine yönelirim ya da özel ders veririm demiyorsanız İngilizce okumanın pek bir anlamı yok. Japonca ise eğer İngilizce biliyorsanız gerçekten işinize yarayabilecek bir dil olur.
 

Geri
Yukarı