Grab ile take benzer şekilde kullanılabiliyor. Grab biraz daha samimi. "Grab your coat" paltonu kap, "take your coat" paltonu al gibi oluyor.
Kelimeleri detaylıca hangisi tam nerede kullanılıyor diye öğrenmeye çalışmayın. Kabaca anlamını öğrendikten sonra okurken, izlerken karşınıza bol bol örnek çıktığında nerede nasıl kullanmanız gerektiğini öğrenmiş oluyorsunuz.
Yeni başlarken örnek cümlelerdeki kelimelerde zor olacağı için ChatGPT'ye sormak mantıklı olabilir. "İngilizceye yeni başladım, bana içinde grab kelimesi geçen 5 cümle örneği ve çevirisini verir misin?" diye sorunca çoğu siteye göre basit örnekler verir.
Eki Görüntüle 2273278
Sitelerdekine göre daha basit. Kelime çalışması için de Anki'ye bir sürü kelime ekleyip ChatGPT eklentileri ile cümle oluşturabilirsiniz. AwesomeTTS vs. gibi eklentiler ile seslendirebilirsiniz. Ya da ChatGPT'ye sorup kendiniz de not alabilirsiniz. Nasıl kolayınıza gelirse.
İlk aşamada bence üstün körü de olsa kelime çalışmakta fayda var. Tam anlamınıza gerek yok bir aşinalık olsun yeterl. En popüler 1000 kelimeye falan göz gezdirdikten sonra basit içerikler okunup dinlenebilir. Yine ChatGPT'ye bana giriş seviyesinde hikaye yaz derseniz yazar. YouTube'da falan da bayağı içerik vardır muhtemelen Beginner Short Story vs. diye aratıp bakabilirsiniz. Bin kelime ve temel gramer çalışınca zaten yavaş yavaş kendi ilgi alanınızdaki içeriklere de bakabilirsiniz.