İngilizce Kursuna Yazıldım!

mevsres

Kilopat
Katılım
16 Mart 2012
Mesajlar
6.392
Makaleler
7
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar İngilizce kursuna yazıldım burada, daha doğrusu 1 ay oldu yazılalı nerede ise ve işte 1 kişi olunca IS, çok kişi olunca ARE ve yardımcı fiil kurmayı öğrendim, bunun gibi şeyleri öğrendim ve hafif dialog kurabiliyorum. İşte nereye gidiyorsun nereden geliyorsun, masanın üstünde masanın altında bunun gibi şeyleri öğrendim!

Fikrimi söyleyeyim ilk gideceğim gün kalbim yerinde çıkacaktı öyle atıyordu ve kendimden korkuyordum öğretmen soru sorursa ve ben cevaplayamazsam rezil olurum diye. Ancak gittim oradaki herkes o kadar bilgisiz ki selam vermeyi nasılsın demeyi bile bilmiyorlardı ve ben teknolojik ürünlerle ilgilendiğim için hepsinden iyi biliyordum. ;)

Biraz zor geliyor tabi bu öğreneceğim 4'cü dilim oluyor Rusça, Gürcüce, Türkçe ve İngilizce öğreneceğim şimdi! İngilizce bilenlere özellikle Recep Baltaş'a sormak istiyorum ne düşünüyorsunuz İngilizce konusunda ve ne kadar sürede öğrendiniz İngilizceyi?
 
Hep gramer çalışma ama her zaman diyalog pratiği yap. Ben geçen sene çok yaptım şimdi faydasını görüyorum. Diyalog pratiği beni gözümde bir numara.
 
Ben Lise'de başladım öğrenmeye. YDA ya da Süper Lise denilen Yabancı Dil Ağırlıklı bir Lise'de okudum. 4 yıl okuduk. İlk yıl ağır İngilizce. Haftada 24 saat. İkinci sene standart lise müfredatı ama dersler yine ağırlıklı İngilizce. Sonra bölüm seçme zamanı geldi.

Okulda Dil Bölümü yoktu. Dil bölümünü okulda ilk defa kurduran kişi ben oldum. 18 kız, tek erkek ben liseyi bitirdim. Okurken bir gün Rehberlik hocası geldi ve sizden bi b*k olmaz, hiçbir yeri kazanamazsınız. Şu şu şu puanları almanız gerek. Siz alamasınız bu puanları dedi ve defolup gitti.

Tarihinde Üniversiteye en aynı anda en fazla 4 öğrenci göndermiş olan lise, o yıl bir rekor kırdı ve 40 tane falan öğrencisi ÖSS'den bir yere yerleşti. Ben sıralamada 3. sıradaydım.

Benden daha az İngilizce bilen ama eğitim sistemi bir cacığa benzemeyen Türkiye gibi ülkelerde prim yapan ezberci tiplerden biri olan arkadaşım daha yüksek puan alarak İstanbul Üniversite'sine yerleşti ve okulun ÖSS'de en yüksek puanı alan öğrencisi oldu. Bu arkadaşları TOEFL sınavına sokun, tek kelime konuşamayacakları için çuvallarlar :)

Konuya dönelim, okulda sesli ve video izlemeli dersler de vardı. Ben de yabancı filmleri İngilizce izlerdim. Tam bir Matrix hayranıyımdır. Matrix'i ve diğer yabancı dizi/filmleri orijinal dilinde izleye izleye aksanımı geliştirdim.

Sonra aksanımı daha da iyileştirmek için 3 aylık tatillerde Kapalıçarşı'daki Cafe Sultan'da garsonluk yaptım. 2005'te Formula 1 TR'ye ilk defa geldiğinde orada da İngilizce ve Almanca bilmem sayesinde BMW Williams'ta garsonluk yaptım. (Bu işi yapmak için Edirne'ye gidip mülakatlara katıldım, kabul edilmeyince aynı gün içinde İstanbul'a geri dönüp pişkin pişkin ikinci mülakata girdim :) )

Biraz hayat hikayesi anlattım...

İngilizce ve yabancı dil çok önemli. Hele hele ben PC'den anlıyorum demek istiyorsanız şart! Gerçek anlamda öğrenmek istiyorsanız turistlerle konuşabileceğiniz bir fırsat yaratın kendinize. Bir de dizi ve filmleri mutlaka ama mutlaka orijinal dilinde izleyin.
 
Peki Recep abi bir şey soracağım. Günümüzde Anadolu Liseleri (460 puan ve üstü diyelim. Tam bilgim yok aslında.) seninle aynı oranda mı İngilizce öğretiyor ? Gerçekten öğrenmek istiyorum çünkü.
 
Hiç mi hiç sanmıyorum. Türkiye'de doğru düzgün İngilizce öğretebilen Lise var mı :) Ancak kolejler... Yani paran varsa çocuklarına iyi bir eğitim aldırırsın ve ileride onlar da paralı olur. Fakirsen ve çocuklarına iyi bir eğitim aldırtamazsan Türkiye gibi 1445346. dünya ülkelerinde işin zor...

Ne yaparsan kendi çabanla yapacaksın...

Yahu arkadaşlar, seçmeli din ve kutsal kitap dersleri ekliyor adamlar ne İngilizcesinden bahsediyorsunuz...
 
Hiç mi hiç sanmıyorum. Türkiye'de doğru düzgün İngilizce öğretebilen Lise var mı :) Ancak kolejler... Yani paran varsa çocuklarına iyi bir eğitim aldırırsın ve ileride onlar da paralı olur. Fakirsen ve çocuklarına iyi bir eğitim aldırtamazsan Türkiye gibi 1445346. dünya ülkelerinde işin zor...

Ne yaparsan kendi çabanla yapacaksın...

Yahu arkadaşlar, seçmeli din ve kutsal kitap dersleri ekliyor adamlar ne İngilizcesinden bahsediyorsunuz...

Liselerde genelde ilk okul seviyesinde ingilizce öğretiyorlar. Seçmeli din v.s. dersleri şuan ki yönetim yüzünden verilmeye başlandı. Nereye gidiyor bu ülke ...
 
Kadıköy anadolu lisesi iyi bir İngilizce eğitimi veriyor arkadaşlarımdan biliyorum. Ama diğer okullar yerlerde. Gidin çalışın kendiniz hatta evinize yer varsa değişim öğrencisi alın. Ben yaptım, çok da faydası oldu valla.
 
Benim puan ortalamam 392 idi. Okul 380 ile sonuncuyu aldı. Puanı bazılarına düşük bazılarına göre yüksek fakat ilimin en iyi 2. okulu diye rahatlıkla söyleyebilirim. Ben ingilizcemi yazın 4 yıldızlı bir alakart otelin restorantında garsonluk yaparak öğrendim. Kazandığım paraları ilk sene dövizdeki çeşitlere yatırıp (çoğunluğu altın) 3 ay sonra altın fiyatlarının arttığını görünce çok sevindim ve bireysel hayat emeklilik başlattım kendime. Bunu anlatıyorum çünkü bunları yaparken ingilizcemi geliştirdim, ingilizce derslerinde çoğunlukla yazmıyorum fakat konuşmada şakır şakır denilecek düzeydeyim, fakat okuduğum bölüm sayısal olduğu için konu kısıtlı. Sen de Recep abinin yaptığı gibi yaparsan dilini geliştirebilirsin. Ama otelde yaparsan daha iyi olur senin için. Çalışmayı öğrenirsin. Günde 14 saat çalışan insanları öğrenirsin. Ve ingilizceyi öğrenirsin çünkü her şey pratikte kalıyor. 15 yaşında bir lise öğrenciyim ve gerçekten işe yarıyor. 2 yazdır çalışıyorum gerçekten de faydası var, kursa ihtiyaç duymuyorum. Benim İngilizce notlarım ise 75 civarı, 3 kağıt soru veriyorlar yetiştiremiyorum. Sınıf 1.si de 4 aldı ama notu ya 82 ya da 83 idi. O da benim gibi çalıştığı için kazanıyor.

Dil öğrenmenin yolu bana sorarsan ne olursa olsun pratik yapmaktır. Orda çalışırken ordakilerin hiçbiri o kelimeleri yazmayı bilmiyordu, bir tane sözlüğümüz vardı ordan bol bol kelime öğrenirdik. Bilenler var mıydı, elbette ama Facebook'da durum güncellerken hepsi kelimeleri hatırlayamayınca kelimeleri uzatarak yazıyor. BKZ: Slide -TRANSFORM> SLIIYDEEEEEE
 
Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı