Rehber İngilizce nasıl öğrenilir?

Rehber MEB'in müfredatına benziyor. Bunu diyerek size hakaret mi etmiş oluyorum yoksa yüceltiyor muyum onu siz karar verin. Çok gramere dayalı, gramerler falan, testler bahane. İşin sırrı "KONUŞMAK".

Yine de çabanıza saygı duyuyor, güzel yazı için teşekkür ediyorum.
 
Seviyene inip kötü şeyler söylemek istemedim, iyi forumlar.
Seviyeme inmek ile ne alakası var? Ben bir mütercim tercümanım. Senin şu anda geçtiğin yollardan geçeli 6 sene oldu. Bir çaba içerisindesin ama daha kaynak metninde onlarca problem varken İngilizce üzerine tavsiye vermeye çalışıyorsun. Ki güzel tavsiyeler de veriyorsun. Yapıcı eleştiri aldığında sinirlenmene gerek yok. Sen nasıl İngilizce için tavsiye veriyorsan ben de sana Türkçe için bir şey söyledim. :)

"Selam. 48 yaşında Somali'denim. İngilterem için kusura bakma. Konter sitirik oynarken internet bağlantım güzel olsun diye karımı sattım ve senin gibi oyundaki en iyi oyuncu olmak istiyorum. 400 ping ile oynuyorum Brezilya sunucusunda ve GE'yim. Nolur kopi pasterino yapma hikayemi..." 😂😂
 
1-)Gramer:
Arkadaşlar önce grameri aradan çıkarmamız gerekiyor, bazı dilbilimciler önce kelime ve cümle kalıpları öğrenilmesi gerektiğini söylüyor bazıları gramer, bende ilk gramerin halledilmesi gerektiği taraftarıyım,
Dil bilimciler arasında böyle bir tartışma yok. Dil bilgisi ve kelime bilgisi birbirinden ayrı ilerleyen süreçler değiller ki önce hangisi ile başlanacak diye bir konu olsun. Önce temel kelimeler öğrenilir. Kendini nasıl tanıtırsın, temel soruları nasıl sorarsın (chunklar halinde) bunlar öğretildikten sonra to be fiili ile başlanır dil bilgisine.

Konular:
Pronouns
Tenses
Modals
Passives
If-Wish Clauses
Relative Clauses
Noun Clauses
Gerund Infinitive
Adjective Adverbs
Conjunctions
Quantifiers
Prepositions

Bu konuları bitirmek için kendinize 4-5 gün zaman tanıyın direk hücum etmeyin kafanız karışır,
Aklına gelen konuları karışık yazmışsın sanırım. Temel konular içinde to be yok wish caluse falan var, advanced level konular var. Ayrıca biz, saydığın konulardan bazılarını 10 yıldır İngilizce gören dil öğrencilerine dahi 4-5 günde anlatamıyoruz. Kim böyle dil öğrenmiş şimdiye kadar?

3-)Listening:
Konuşulanları anlamanız için iyi bir listening olması gerek,


İyi niyetli bir yazı ancak önce diğer arkadaşların da dediği gibi Türkçede virgül nasıl kullanılır bununla başlayarak ana dilini doğru kullanmayı öğrenmelisin. Cümlelerin anlaşılır değil. İngilizce öğrenimine dair verdiğin bilgilere girmiyorum hiç.
Lise çağında maksimum b1 seviye İngilizce ile ve ELT eğitimi almadan "rehber" yazılmaz. Birkaç yıl daha sabredersen üniversitede anlayacaksın dil öğreniminin doğrularını.
 
@English Teacher ben sadece bildiklerimi paylaşıp tavsiyede bulundum, Polyglot'lar ve dilbilimciler arasında dediğim şeyin aynısı var, bazıları cümle kalıpları ile başlanması gerektiğini söylüyor bazıları önce grameri halletmek gerektiğini. O yazdığım konular dizilerde filmlerde sık sık karşımıza çıkıyor ve öğrenilmesi gerekli olduğunu düşünüyorum, sen 4-5 günde anlatamıyorsan senin problemin if Clause'da 4 type ve mixedlar var mesela bunu 5 günde bir öğrenciye öğretmeyi başaramıyorsan ya sen problemlisin ya da öğrenci, İngilizce C2 seviyesindeyim ve sertifika aldım bu arada saygılar.
 

Geri
Yukarı