İngilizce öğrenmek için tavsiyeler istiyorum

Arkadaşlar ben temel düzey İngilizce konuşabiliyorum temel düzey kelimeler biliyorum ancak bazı eksiklerim var konuşmak istiyorum bu dili. Lütfen İngilizce bilenler yanıtlasın.
Öncelikle Türkçe öğrenin. "Zaten biliyorum." demeden önce üstte yazdığınız kelime sırasının arasına noktalama işareti ekleyip, cümlenin öğelerine ayırın. Bir ihtimal ingilizce karşılıklarını duyduğunuzda bu neydi demek ve kavramı ingilizce anlamak ile uğraşmak yerine bildiğiniz bir kavramla eşlersiniz.
 
Öncelikle Türkçe öğrenin. "zaten biliyorum." demeden önce üstte yazdığınız kelime sırasının arasına noktalama işareti ekleyip, cümlenin öğelerine ayırın. Bir ihtimal İngilizce karşılıklarını duyduğunuzda bu neydi demek ve kavramı İngilizce anlamak ile uğraşmak yerine bildiğiniz bir kavramla eşlersiniz.

Ben İngilizce konuşmayı öğrenmek istiyorum nasıl İngilizce resmi metin yazarım demedim. Yani Türkiye'de bir insan okula gitmese bile ailesi Türk olduğu için Türkçeyi bilir noktalama öge sıralaması ile ne alakası var.
 
Arkadaşlar ben temel düzey İngilizce konuşabiliyorum temel düzey kelimeler biliyorum ancak bazı eksiklerim var konuşmak istiyorum bu dili. Lütfen İngilizce bilenler yanıtlasın.

İngilizce Online oyunlar oynayın, her şey için sözlüğe ya da Google Translate'e bakın.
Bu yöntemi Roblox'ta uygulamıştım ama galiba yaşım küçüktü o yüzden aklıma yatmıştı.
 
Hemen Türkçe takıntılı tipler fırlamış ortaya.
Arkadaş, dil bir ''tabu'' değildir.
Boş laf yapmayın. Dil sadece iletişim aracıdır. Ne kutsaldır ne de mühim.
Yakında tüm dünya aynı dili konuşacak. Dillerin bir çoğu tarih kitaplarında kalacak. Neyin peşindesiniz? Adam İngilizce öğrenmek istiyorum yazmış.
Aynı şeyi biz yapsak başka bir konuda, ''yok politiksin yok bilmem nesin'' diye ceza yağdırırdınız.
Bence bir dili körü körüne savunup durmak da politiktir!
 
İngilizce konuşmayı öğrenmek için ana dili İngilizce olan insanlarla konuşman gerekir. Bununla ilgili birçok uygulama var. Bana göre en kullanışlısı Cambly. Mesela bizim sınfımızda buraya 3 yıl kadar önce gelmiş bir mülteci var. Geldiğinde Türkçesi sıfırmış. Hiçbir şey bilmeden gelmesine rağmen şu an nerdeyse 10 yaşında birisi kadar iyi konuşuyor. Bunu aşağılamak için demiyorum. 10 yaşında bir çocuk ne kadar akıcı bir Türkçesi varsa onun da o kadar akıcı bir Türkçesi var. Sosyal olmak bence İngilizceyi konuşabilmekte en başlıca etken. Bu okuldaki sınavlarla öğrenilebilecek bir dil değil. Hatta ben de ortalama bir İngilizce bilgisine sahibim ama Yabancı dil sınavı ezbere odaklı olduğu için sınavdan 58 aldım. En yüksek alan bendim ama bu sistemin ne kadar kötü olduğu gerçeğini değiştirmez. Hatta öyle ki arka sırada oturan arkadaşım kağıdını boş vermesin diye onun sınavını da ben yaptım. 45 filan aldı o da ama burada önemli olan yüksek almak değil. Zaten ülkemizde asıl önemli olan Üniversite sınavı denen illet. Hatta gitmek istediğim bölüm yetenek sınavına bile önem vermiyor artık. Matematik yapan birisi bile el becerisi olmamasına rağmen benim önüme geçebiliyor. Konu buraya nasıl geldi bilmiyorum ama başta cevabını vermiştim zaten. Yapman gereken şey bulduğun her boş vakitte birileriyle ingilizce konuşmak. Birisi yoksa da kendinle konuşmak.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı