İngilizce öğrenmek için tavsiyeler

zerolife

Hectopat
Kurs ve video izlemek dışında ne önerirsiniz? Şuan yurtdışına gidebilme imkanı da yok. 200-300 kelime ezberinde onun dışında cümle kurmakta zorlanıyor. 6-7 ay gibi bir süre de okuma ve yazması iyi bir duruma gelebilir mi? Nasıl çalışmalı? Birkaç öneride bulunabilir misiniz?

Kurs ve video izlemek dışında ne önerirsiniz? Şuan yurtdışına gidebilme imkanı da yok. 200-300 kelime ezberinde onun dışında cümle kurmakta zorlanıyor. 6-7 ay gibi bir süre de okuma ve yazması iyi bir duruma gelebilir mi? Nasıl çalışmalı? Birkaç öneride bulunabilir misiniz?
Uygulamalar var ana dili ingilizce olan hocalarla konuşabiliyorsunuz. Çok fayda eder. Ayrıca dizi çok geliştirir. The Walking Dead önerimdir.

Paradox oyunlarını Türkçe yama olmadan oynamaya çalışın ben yıllar önce bu şekilde İngilizce bilgimi ciddi miktarda yükseltmiştim, ayrıca iletişimin yüksek olduğu (Squad vb.) oyunları oynayarak da İngilizcenizi geliştirebilirsiniz.

Oyunlarda İngilizce alt yazı açarak pürdikkat konuşmalara dikkat edip bilmediğiniz kelimeleri aklınıza kazıyabilirsiniz. Sizi sürükleyen oyun olursa aklınız da daha iyi kalır diye düşünüyorum.

Duolingo kullanabilirsiniz.Ben kullanıyorum mesela.

Hocam arkadaşınız size altyazılı bir video atsın, sonra siz çeviriye bakmadan çevirebildiğiniz kadar çevirin. Sonra çevirisine bakın ve eksik yerleri not alıp sözlük yardımı ile bakın.

Artı olarak eklemek istiyorum. İngilizce içerik tüketin. Haber vs. neye ilgi duyuyorsanız.

@Heisenbergin Cümle kurmada ciddi sıkıntılarım var. Yoksa her gün ingilizce yazılarla içli dışlıyım fakat translate kullanmak zorunda kalıyorum. Bu beni yavaşlatıyor ve tam olarak doğru çevirdiği söylenemez. 6-8 ay gibi bir sürede okuma ve yazma bilgili geliştirmem gerekiyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı