İngilizce öğrenmek zor mu?

Geç aynanın karşısına herhangi bir konuda kendinle İngilizce konuş, bilemediğin kelimelere çeviriden bak bu dediğimi yaparsan 1-2 aya akıcı şekilde İngilizce konuşursun. İngilizce öğrenirken hata yapmaktan korkma, hata yap doğrusuna bak. Bu hayatta hiçbir şey zor değil.

İngilizceyi ders çalışır gibi öğrenmeye çalışırsanız akademik bilgi dışında hiçbir şey öğrenemezsiniz. Bu şekilde yaparsanız ancak dil sınavlarında (özellikle de ÖSYM sınavları) size yüksek getirileri olur. Yukarıda yazan bir yazara katılıyorum, paranız varsa bunların hiçbiri önemli değil. Her şekilde gidilebilir.

İngilizceyi ders çalışır gibi öğrenmeye çalışırsanız akademik bilgi dışında hiçbir şey öğrenemezsiniz. Bu şekilde yaparsanız ancak dil sınavlarında (özellikle de ÖSYM sınavları) size yüksek getirileri olur. Yukarıda yazan bir yazara katılıyorum, paranız varsa bunların hiçbiri önemli değil. Her şekilde gidilebilir.

Ya zaten param olsa neden Amerika'ya gitmek istiyeyim? İstediğim mesleği asla Türkiye'de bulamam, kazanç elde edemem. Türkiye 2007-20XX doğumlu bir insanın büyüyüp yaşayabileceği bir ülke değil. Şu an hayatını yaşayabilenlerin %85'lik bir kısmı ya 1990 altı doğumlu, ya da baba parası yiyenler ki baba parası yiyenler bile babası meslek bulabildiği için. Türkiye'de artık meslek bulunmaz. Bana göre artık Türkiye diye bir devlet bile yok bu ülkeyi şu an yönetenler yönettiği için.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ya zaten param olsa neden Amerika'ya gitmek istiyeyim? İstediğim mesleği asla Türkiye'de bulamam, kazanç elde edemem. Türkiye 2007-20XX doğumlu bir insanın büyüyüp yaşayabileceği bir ülke değil. Şu an hayatını yaşayabilenlerin %85'lik bir kısmı ya 1990 altı doğumlu, ya da baba parası yiyenler ki baba parası yiyenler bile babası meslek bulabildiği için. Türkiye'de artık meslek bulunmaz. Bana göre artık Türkiye diye bir devlet bile yok bu ülkeyi şu an yönetenler yönettiği için.
Hocam size yürekten katılıyorum, dediklerinizin hepsinde haklısınız ancak ülke iyi olsa bile ben burada yaşamam açıkçası.

Eğitim almadan İngilizce'yi bir kaç istisna haricinde neredeyse akıcı olarak konuşabilen birisi olarak söylüyorum, bu işi ders çalışır gibi yapmamalısınız. Ben birikimimin %90-95'ini oyunlara borçluyum. Genel olarak oynadığım hiç bir hikayeli oyuna Türkçe yama kurmam, İngilizce olarak oynar bitiririm. Bilmediğim kelimeleri çeviri aracılığıyla çevirir, not eder ve canım istediğinde açar tekrar ederim. Yaklaşık 2-3 ay önce İngilizce kitaplar almaya başladım, bu kitaplar 40-50 sayfa aralığında genelde. Aynı şeyi kitapları okurken de tekrarlıyorum, bilmediğim kelimeleri bir kenara not ediyorum ve canım istediğinde açıp tekrar ediyorum. İşin sıkıntılı kısmı gramer kısmı, okulda öğretilen dilbilgisi konuşmak ve anlaşmak için yeterli olacaktır. Bunun üstüne videolar izleyip veyahut metinler okuyup tekrarlamazsanız uçup gider tabii orası ayrı konu. İşin özü; oyunlara düşkünseniz her zaman oynayacağınız oyunu İngilizce oynayın, fırsatınız var ise İngilizce kitaplar alın ve yavaş yavaş okumaya başlayın. Okuyamazsanız sakın pes edip korkmayın, kendinizi geliştirdikçe okuyabilmeye başlayacaksınız, ilk sayfanızı başarıyla okuduktan sonra gelen özgüven sizi bir sayfa daha okumaya itecektir zaten. İyi çalışmalar, kolay gelsin.

Ya aslında beni korkutan kısım sadece kelimeleri öğrenilince bitmemesi Türkçe öyle değil sadece kelimeleri bilsen kendini anlatabiliyorsun, fakat İngilizce'de öyle değil ekler falan olmadığında kimsenin anlamadığı şeyler ortaya çıkıyor. Bir de gramer diye bir şey varmış konuşma bilgisi bir nevi şive gibi bir şey kelimeleri doğru telaffuz edemezsen anlaşılmıyor bile birçok kelime birden çok anlamda kullanıyor. Bu yüzden zor geliyor bana biraz.

Sence hangisi daha kolay? :D
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Küçük yaşlardan beri İngilizce dizilerin içinde, İngilizce konuşmaların ve oyunların içinde buldum kendimi. O yüzden benim için pek de zor değil. Sadece bol bol pratik yapmam gerekiyor. Kolaylık zorluk kavramı kişiden kişiye değişir. Kişinin geçmişine, çalışkan olup olmamasına bağlı bir durum bu. 16 yaşındayım ve B1 belki de B1+ denebilecek bir seviyeye sahibim. İngilizce öğrenmek için illa kursa gitmek şart mı, bence kesinlikle değil. Hiçbir zaman İngilizce kurslarının önünden bile geçmedim, ancak 2 yıl kursa giden arkadaşlarımdan daha kolay çeviri yapabiliyorum. Size tavsiyem kurslara para yığmak yerine Cake, Udemy gibi uygulamalar kullanmanız. Özellikle Cake, beni çok geliştirdi bundan eminim. Tabii ki, kurslara gitmek uygulamalar kullanmak sizi tek başına geliştirmeyecek, ne olursa olsun iş sizde başlayıp sizde bitiyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı