Eğitim almadan İngilizce'yi bir kaç istisna haricinde neredeyse akıcı olarak konuşabilen birisi olarak söylüyorum, bu işi ders çalışır gibi yapmamalısınız. Ben birikimimin %90-95'ini oyunlara borçluyum. Genel olarak oynadığım hiç bir hikayeli oyuna Türkçe yama kurmam, İngilizce olarak oynar bitiririm. Bilmediğim kelimeleri çeviri aracılığıyla çevirir, not eder ve canım istediğinde açar tekrar ederim. Yaklaşık 2-3 ay önce İngilizce kitaplar almaya başladım, bu kitaplar 40-50 sayfa aralığında genelde. Aynı şeyi kitapları okurken de tekrarlıyorum, bilmediğim kelimeleri bir kenara not ediyorum ve canım istediğinde açıp tekrar ediyorum. İşin sıkıntılı kısmı gramer kısmı, okulda öğretilen dilbilgisi konuşmak ve anlaşmak için yeterli olacaktır. Bunun üstüne videolar izleyip veyahut metinler okuyup tekrarlamazsanız uçup gider tabii orası ayrı konu. İşin özü; oyunlara düşkünseniz her zaman oynayacağınız oyunu İngilizce oynayın, fırsatınız var ise İngilizce kitaplar alın ve yavaş yavaş okumaya başlayın. Okuyamazsanız sakın pes edip korkmayın, kendinizi geliştirdikçe okuyabilmeye başlayacaksınız, ilk sayfanızı başarıyla okuduktan sonra gelen özgüven sizi bir sayfa daha okumaya itecektir zaten. İyi çalışmalar, kolay gelsin.