İngilizce'mi nasıl geliştirebilirim?

Arkadaşlar kağıtta yazılanların çoğunu anlıyorum (bildiğim kelimeleri) ama konuşulanları o kadar anlamıyorum (%50 anlamıyorum). Konuşmaya gelince kağıt üstünde bildiğim kelimelerin %90 oranda unutuyorum. Aklımdakiler dilime gelmiyor. Sıralı cümle kurarken kelime türetemiyorum.

İngilizce'm lise 3 seviyesinden abartısız çok iyi ama bir üniversiteli değil (gramer ve kelime bakımından).

İlerideki hedefimde yurt dışında yaşamak var (Los Angeles) ve cidden okuldaki eğitim iyi olsa çok iyi şekilde öğrenebilirim. Çok hevesliyim, istiyorum ama öğreten okul yok. Devletin öğrettiği İngilizce bana komik geliyor. Canlı derste hocaya bunlar çok kolay değil mi diye gülerek söyleyesim geliyor.
Belki şakaya alınabilir fakat 5 yaşımda knight online'ye başladım. Şuan aktif olarak CS:GO oynuyorum. Bazıları dalga geçebilir fakat CS:GO da geliştirebilirsin gerçekten. Birçok yabancı arkadaş edindim, sen de öyle yap. Kullandığın uygulamaları ingilizce kullan.

Ben hazırlık okurken hocalarım akıcı ve düzgün bir İngilizce konuşmak için Türkçe düşünmemem gerektiğini İngilizce düşünmem gerektiğini söylemişlerdi ve işe yaramıştı.

İlk olarak Türkçe dil bilgisini iyi öğrenmenizi öneririm. Sıfatlar, zarflar, zamanlar, fiiller vs. Sonrasında Fono İngilizce Kendi Kendine Öğren Seti’nden çok dikkatli şekilde, sindirerek grammar öğrenmenizi öneririm. Grammar bilmeden; filmden öğrenirim, oyundan öğrenirim gibi yaklaşımlar son derece verimsiz bana kalırsa. Film, oyun gibi metodlarla öğrenmeye kalkarsanız hiçbir şekilde mantık kuramazsınız çünkü. Sadece duyduklarınızı papağan gibi söylemekten başka, bir şey yapamazsınız. Grammar bilirseniz; duymadığınız cümleleri bile mantığınız ile söyleyebilir, yazabilir, anlayabilirsiniz. Grammar iyice hallolduktan sonra da tavsiyem, fazlaca okumak.

Arkadaşlar kağıtta yazılanların çoğunu anlıyorum (bildiğim kelimeleri) ama konuşulanları o kadar anlamıyorum (%50 anlamıyorum). Konuşmaya gelince kağıt üstünde bildiğim kelimelerin %90 oranda unutuyorum. Aklımdakiler dilime gelmiyor. Sıralı cümle kurarken kelime türetemiyorum.

İngilizce'm lise 3 seviyesinden abartısız çok iyi ama bir üniversiteli değil (gramer ve kelime bakımından).

İlerideki hedefimde yurt dışında yaşamak var (Los Angeles) ve cidden okuldaki eğitim iyi olsa çok iyi şekilde öğrenebilirim. Çok hevesliyim, istiyorum ama öğreten okul yok. Devletin öğrettiği İngilizce bana komik geliyor. Canlı derste hocaya bunlar çok kolay değil mi diye gülerek söyleyesim geliyor.

En iyi şekilde geliştirmek için ana dili ingilizce olan biri/birileri ile onun dilinde konuşmak/sohbet vs. yaparak geliştirebilirsin ve cihazlarını ingilizce kullanmakda yararlıdır.

Akıllı cihazlarınızın dillerini İngilizce yapın.

Ailenizde İngilizce bilen birisi varsa onunla alıştırma yapın, konuşurken İngilizce konuşun.

Odanıza İngilizce cümle kalılarını asın virip çıktıkça okursunuz.

İzlediğiniz dizileri, filmleri, videoları İngilizce altyazılı olarak izleyin.
İngilizce kitaplar okuyun.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı