İngilizceyi Nasıl Öğrendiniz ?

Bir ara Skyrim oynuyordum.Şuanda oyuna yeniden başladım ve Türkçe Yama'yı kaldırdım.Bilmediğim kelimeleri bir deftere yazmaya başladım 2 gündür.Şimdilik sadece diyaloglarda bilmediklerimi yazıyorum kitapları katsam bayağı kabarık bir defter çıkar herhalde.Aynı şekilde Watch Dogs oynarken de not alıyorum.Bir süre bu yöntemi deneyeceğim umarım bir katkısı olur.

Basit cümleler kurmaya çalış ben öyle yapıyorum oyun oynuyorum sürekli yabancılarla konuştuğum için öyle gelişiyor. Bir de yabancı dizi var tabii ben Friends dizisine başladım adamın ne dediğine de dikkat ediyorum ki İngilizce' mi pekiştireyim.

Diğer okullarda nasıl bilmiyorum ama ben meslek lisesi okuyorum ve 2 senedir yol tariflerini falan işliyoruz. Sene başında the,a ve an i işliyorduk ve bizim sınıftakiler hala zayıf alıyor.

Sizinkiler baya ağırdan alıyor o zaman biz sadece 9. sınıfta yanlış hatırlamıyorsam tek konuda işlemiştik yol tarifi vs. Benimki de iyi bir anadolu lisesi sayılmaz ama baya fark varmış demek ki.

Call Of Duty serisinden öğrendim . Ayrıca online oyunlardan da yabancılarla konuştum onunda katkısı oldu .

Temeli ezber olan bir eğitim sisteminde insan kendi tarihini bile sadece üniversite kazanmak için ezberleyip 2 sene içinde hepsini unutuyorken; yabancı dili, temeli ezbere dayanan bir eğitim sisteminde öğrenmek tabi ki kolay değil arkadaşlar. Anadolu Lisesi, Meslek Lisesi ayrımıyla alakası yok bu durumun, "sen öğrenmek için ne yaptın"la alakası var.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı