İngilizce'yi nasıl öğrendiniz?

@Recep Baltaş hocamın da dediği gibi öncelik olarak sevmen lazım. Severek yaparsan hem öğrenimin kolaylaşır hem de zevk alırsın. Ne yazık ki Türkiye eğitim sistemi zayıf olduğu için İngilizce konusunu okullarda öğrenmek çok zor. Ama kendin çabalarsan öğrenirsin bu ayrı tabi.

Ben ingilizceyi filmlerden öğrendim. Ezberim çok kötü olduğundan dolayı kelime ezberi yapan birisi değilim. Eğer ezberin iyiyse kelime öğrenip film izlemen olacak. İlk olarak alt yazılı film izlemeni tavsiye etmiyorum çünkü o sıra beynin sadece Türkçe olarak okuyacağı için İngilizce konuşmaları ve filmi pek takip edemeyebilirsin.

Bu yüzden bir film izlerken dikkatli ve alt yazısız saf ingilizce izlemen. Daha sonra anlamadığın yerlerde filmi durdurup kelimeleri not etmen. Not ettikleri tercüme ettikten sonra tekrar izle filmi. Yavaş yavaş tüm filmi çevirisiz ve alt yazısız çok iyi anlayacaksın. Eğer isteyerek yaparsan hiç sıkılmazsın. Ben İngilizceyi lisede öğrenmiştim ve İngilizceyi öğrendiğim film "How I Met Your Mother" dizisiydi. :) ve özellikle yabancılarla konuşmaya özen göster. Pratik yaparak çok daha hızlı öğrenirsin. Özellikle sohbet sitelerine girerek geliştirebilirsin.
 
Bir dili öğrenmek için o dili bilen kişiyle konuşacaksın. En rahat öğrenme biçimi, benim kuzenim İngilizce öğretmeni ne zaman görsem İngilizce konuşuruz.
Evden işe, işten eve. İzinli olduğum günler yabancı dizimi izleyebiliyorum ancak. Zamanım kısıtlı. Fakat dediğiniz gibi bir telefon uygulaması vardı sanırım, bizi farklı ve yabacı insanlarla görüntülü konuşturan programı tam olarak bilmiyorum, araştırmam lazım. Bence Türk yönetici ve moderatörlerin olduğu bir sitede ingilizce başlıklar altında konu açılmalı ve yaptığımız hatalarda moderatörler veya ''Robotlar'' bizi düzeltmeli. Google çeviri bile bize kelimede çok yardımcı olabilir böyle bir uygulmada.
 
Annem babam sağolsun, beni iyi okuttular. İngilizce dersinde İngilizce konuşmak zorunluydu.(Almanca'da da) Şuan rahatlıkla neredeyse her kelimeyi telaffuz edebiliyorum.
 
Ben İngilizce birikimimin en azından %80'ini oyunlardan kazandım. Nasıl olduğunu bilmiyorum. Oynaya oynaya güzel bir seviyedeyim.
 
İngilizceyi ilköğretimin sonunda ve lisede öğrenmeye başladım diyebilirim, o da bilgisayar, programlar, oyunlar falan aracılığıyla. Ama asıl olarak üniversite hazırlıkta öğrendim diyebilirim. Yukarıda bazı arkadaşların dediği gibi kullandığın şeyleri (cihazlar, oyunlar, programlar vs.) İngilizce kullanmaya çalış. Onun haricinde üniversitelerin hazırlıkta okuttuğu bazı güzel kitaplar var. (More to Read, Reader at Work gibi) Bunlardan alıp metin okuma & anlama ve kelime öğrenme odaklı öğrenebilirsin. En iyi gelişmeyi bu sayede yaptım ben. Bol bol okumak lazım, kelime dağarcığını genişletmek lazım.

Onun haricinde gramer de önemli, bunu da küçük gramer rehber kitapları var. Okuduğun metinlerde cümlelerin yapılarını da analiz et. Onun haricinde en güzel yol da çeviri yapmak. Kendi çapında metinler Türkçe'ye çevirmeye çalış. Sonra Google Translate vs. aracılığıyla karşılaştırabilirsin. (Google translate eskisi kadar rezil değil, baya gelişme var son zamanlarda.)
 
Doğuştan ''Bilingual'' olarak büyüdüğüm için pek de öğrenmeme gerek kalmadı açıkçası.Türkiye'de yaşadığım ve kimsenin de İngilizce konuşmadığı için biraz unuttum, İngilizce nankör bir dildir kullanmayı bıraktığın an unutmaya başlarsın ayrıca yaşınız geçtikçe bir dili öğrenmek git gide zorlaşır.
 
Doğuştan ''Bilingual'' olarak büyüdüğüm için pek de öğrenmeme gerek kalmadı açıkçası.Türkiye'de yaşadığım ve kimsenin de İngilizce konuşmadığı için biraz unuttum, İngilizce nankör bir dildir kullanmayı bıraktığın an unutmaya başlarsın ayrıca yaşınız geçtikçe bir dili öğrenmek git gide zorlaşır.
İngilizce nankör bir dil değil. Hangi dili kullanmazsan uzun zaman sonra tabi ki unutursun. Ben yurtdışında 5 yıl yaşadığım sırada Türkçe kullanmıyordum. Sadece ailem ile görüştüğüm zaman kullanırdım. Şimdi Türkiye'deyim ve birçok kelimeyi ilk geldiğimde unuttuğumu fark etmiştim. O zaman Türkçe'de nankör bir dil? Yanlış bakış açısı ile bakıyorsun dostum. Hangi dil uzun zaman kullanılmazsa unutulur. Bu normal bir şeydir. Ayrıca beynimiz biz yaşlandıkça yaşlandığı için öğrenme yaşı en geç 25 civarı olarak belirtilmiştir. Bu yüzden dediğin gibi yaşlandıkça öğrenmek çok daha zor olur.
 
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı