İnsan neden tutarsızdır?

Makaleler
10
Yer
Kenya
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ryzen 5 2600
B450M S2H V2
Apacer 8GB 3000MHz
XFX RX 570 4GB
Corsair Spec Delta RGB
Corsair VS550 (Beyaz etiketli)
Meslek
Öğrenci
Hep merak ettiğim bir soru bu. Hep de kafamı karıştırır.

Mesela Müslüman'ım derler, İslam'ın 5 şartından olan namazı kılmaya üşenirler.

Kendileri ekonomi kötü dolar bozdurun derler, sonra gider artarsa kâr ederim diye dolar alırlar.

Ben hava atmayı sevmem derler, ayda 1 kere gittiği burgerking hamburgerini paylaşırlar. (hadi arkadaşlarını paylaşsan anlarım ama yemeği çekip paylaşıyor. Kardeşim ben yediğim kuru fasulyeyi paylaşıyor muyum? Temel ihtiyaçdır yemek. Tuvalete gidince ulan ne güzel şey etmişim diye paylaşıyor musun? Temel ihtiyaç bu da.)

Etrafta hep Rampage alınmaz derler. Almayın aldırmayın, diye dolaşırlar kendileri alırlar.

Böyle say say bitmez. Neden tutarsızız? Bir fikri olan var mı?

Hep merak ettiğim bir soru bu. Hep de kafamı karıştırır.

Mesela Müslüman'ım derler, İslam'ın 5 şartından olan namazı kılmaya üşenirler.

Kendileri ekonomi kötü dolar bozdurun derler, sonra gider artarsa kâr ederim diye dolar alırlar.

Ben hava atmayı sevmem derler, ayda 1 kere gittiği burgerking hamburgerini paylaşırlar. (hadi arkadaşlarını paylaşsan anlarım ama yemeği çekip paylaşıyor. Kardeşim ben yediğim kuru fasulyeyi paylaşıyor muyum? Temel ihtiyaçdır yemek. Tuvalete gidince ulan ne güzel şey etmişim diye paylaşıyor musun? Temel ihtiyaç bu da.)

Etrafta hep Rampage alınmaz derler. Almayın aldırmayın, diye dolaşırlar kendileri alırlar.

Böyle say say bitmez. Neden tutarsızız? Bir fikri olan var mı?
Dürtülerine ve duygularına yenik düştüğü için.

Çünkü: Bilinç tek karar merci değil. İnsan bir karar verirken beyninde birçok bölge devreye giriyor. Karar alım aşamasında bu kadar fazla şey ortaya çıkınca da farklı olaylar üzerindeki kararlarda bazen tezat olabiliyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Yıldız Tilbe'ye bak be. Gençken de sanatcıymış. 🙂

Duygusal dengesizlik olduğu sürece ne söylediğinin farkında olmama durumu bu döneklikleri beraberinde getiriyor. Yani herkes konuşmuş olmak için konuşuyor.
Kısaca boş yapmassanız tutarsız da olmazsınız diyorsun?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı