İnsanlar benimle takılmak istemiyor

Dediğinize göre ben zaten yalnızım. Tek bir arkadaşım yok.

Onu nasıl başaracağım?

Hocam bende mesela okulda arkadaşlarım var fakat hiçbiri ile arkadaşlık kuramıyorum yani yalnız takılıyorum.

Örneğin eskiden hep birisine yazardım hep ben yazıyordum o hiç mesaj atmıyordu ama sonra yazmamaya başladım. Ve yaşadığım olaylarda kendi halimde mutlu olmaya çalışmaya çalıştım bir süre sonra alıştım bu yalnızlığa.

Artık neredeyse hiçbir arkadaşım yok sadece forumda takılıyorum bana daha çok keyif veriyor veya kendi başıma aktivite yapıyorum videolar izliyorum yani bir süre sonra insan bu şekilde mutlu olmaya alışıyor. Bence böyle daha hoş.

Dediğinize göre ben zaten yalnızım. Tek bir arkadaşım yok.
Hocam sizce onlar sizin arkadaşınız mı? Ben öyle olduklarını düşünmüyorum. Bu ama demek değil ki ömrünün sonuna kadar böyle olacak başka gerçekten arkadaşlıklar da kuracaksın ilerde mutlaka üniversite, iş falan çoğu seçenek çıkar karşına şu an okul okuyorsan belki başka kişilerle tanışma imkanın var.

Arkadaşlarını silip yenilerini ekleyebiliyorsan ne mutlu sana. Cumartesi gecesi evde oturan ezik ve yalnız insan olarak hayatıma devam etmeye çalışıyorum. Arayacak kimsem yok.
Hocam aynı durumdayım fakat ben yalnızlığın eziklik ile ilgisi olduğunu düşünmüyorum. Sevmediğimiz kişilerle arkadaş olmaktansa hiç olmaması daha iyi çoğu kişinin gerçekten bir kişiye arkadaşım diyebileceği kaç kişi var ki?

Hocam aynı durumdayım fakat ben yalnızlığın eziklik ile ilgisi olduğunu düşünmüyorum. Sevmediğimiz kişilerle arkadaş olmaktansa hiç olmaması daha iyi çoğu kişinin gerçekten bir kişiye arkadaşım diyebileceği kaç kişi var ki?

Ben de size katılıyorum hocam. Benim de konuştuğum sadece 1 arkadaşım var yani yalnız yaşıyorum ve durumumdan çok memnunum. En azından insanlarla sürekli konuşmaya çabalamaktansa veya onlardan mesaj beklemektense kendi başıma mutlu oluyorum daha iyi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Benim genelde gerçek hayatta arkadaşım yok, kendim de çok isteyen birisi değilim. Sanalda discord üzerinden ekli bir sürü arkadaşım vardı hepsini çıkarttım. Arkadaş dediklerin kişilere bu devirde ancak işin düştüğünde, veya bir durum olduğunda ulaşırsın. Sürekli arkadaşımı arayayım hal hatır sorayım, takılalım olmuyor. Bunun olması için iki tarafında tamamen amaçsız olması gerekiyor. Amaçsızdan kastım, arkadaş aktivitesinden yapacak başka bir amacının olmayışı.

Bu devirde insanların çoğu bencildir. Ya işleri düştüğünde arayıp yardım isterler, ya da zor durumda olduklarında. Arkadaşlarının kafa yapısı farklıdır seninki farklıdır bu yüzden uyuşmazlık oluyordur. Belki bundan dolayı seninle takılmak istemiyorlardır. Ya da klasik dışlanmalardan birisi.

Arkadaşlarını silip yenilerini ekleyebiliyorsan ne mutlu sana. Cumartesi gecesi evde oturan ezik ve yalnız insan olarak hayatıma devam etmeye çalışıyorum. Arayacak kimsem yok.
Neden ezik olasın? sen ezikliği arkadaşı olmayana diyorsan beter durumdasındır. Eziklik çok farklı bir şey, arkadaşının olup olmamasıyla zerre alakası yok.

Ben de size katılıyorum hocam. Benim de konuştuğum sadece 1 arkadaşım var yani yalnız yaşıyorum ve durumumdan çok memnunum. En azından insanlarla sürekli konuşmaya çabalamaktansa veya onlardan mesaj beklemektense kendi başıma mutlu oluyorum daha iyi.
Haklısınız hocam şahsen ben birilerini arayıp açmadıkları zaman tekrar istemedikleri halde aramalarını bekleyeceğime ya da 2-3 gün sonra mesaja cevap vermelerini bekleyeceğime yalnız olurum daha iyi. İnsanlar gerçekten çok garip arkadaşın da dediği gibi çoğu işi düşmeden aramıyor zaten. Çok açıklayamadım fakat anlamışsınızdır umarım.

Haklısınız hocam şahsen ben birilerini arayıp açmadıkları zaman tekrar istemedikleri halde aramalarını bekleyeceğime ya da 2-3 gün sonra mesaja cevap vermelerini bekleyeceğime yalnız olurum daha iyi. İnsanlar gerçekten çok garip arkadaşın da dediği gibi çoğu işi düşmeden aramıyor zaten. Çok açıklayamadım fakat anlamışsınızdır umarım.

Aynen hocam bende de aynısı hep ben yazan, arayan taraf oluyorum bir gün düşündüm ve mesaj atmamaya karar verdim arkadaşım 2 hafta sonra mesaj attı denemenin cevap anahtarını soruyormuş. Gerçekten hiç gerek yok kendi başıma daha iyiyim.

"Çağrılmadığım yere gitmem, istenmediğim ortamda durmam" prensibi var bende. Mesela gezmeye gidilecekse şahsı davet olmadıktan sonra gitmem.
Eğer birine istediğini vermezsen, seninle niye konuşsun ki? Herkes az çok kendi çıkarını düşünür. Nihayetinde, arkadaşlık da bazen bir tür karşılıklı alışveriştir; hem gönül ister hem fayda.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı