İnsanlar değişebilir mi?

Özünü tamamen bırakamaz bir parçası içinde kalır. Uçtan uca değişmiş gibi gözükse de minik bir kısmı asla değişmez. İnsanı insan yapan şey odur.

Kendi özünden hoşnut olmayıp onu değiştirmeye çalıştın mı? Veya yaşadığın ağır olaylardan sonra kendinde değişimler gördün mü?
Benim dış görünüşüm çok kötü ama bilgi öğrenmek ve bilgiyle pratik yapmakta bir sıkıntım yok. Takır tukur Allah'a şükür her uzuvum.

Hep merak etmişimdir sizce insanlar değişebilir mi? Kişilik tamamen değiştirilebilir mi? Değiştirilirse bu nasıl gerçekleşir? Yoksa insan neyse o mu olur?
Değişimi sadece yıllara bağlamak çok saçma. Yaşadığımız olaylar, durumlar bazen insanı ciddi anlamda temelden değiştirebiliyor diye düşünüyorum. Hatta bazen insanı değişime zorluyor.

Kişilik ölene kadar değişim içindedir. Kişilik olarak tanımladığımız şey bu başlıkta olaylar karşısında verdiğimiz tepkilerdir. Nerede ne yapacağınızı, o anki durumunuzdan tutun da sabah size gülümseyen bir bebek bile değiştirebilir. Kişiliği oturtan şey başına gelenlerdir. Yaşadığın her şey hafızanda yer edinir ve beyin, gelecekte aldığın kararların tamamını bu bilgiler eşliğine işleyerek davranışlara karar verir.

Hayatını kötü geçirmiş birisi gün gelip gerçek anlamda güzel bir olay yaşadığında asla eskisi gibi olmaz. Tüm davranışları bu olaydan etkilenir. Bir anda tamamen kusursuz insan olamaz belki ama yaşadığı bu olay gelecek kararlarına doğrudan etki eder.

Kısaca "İnsan değişebilir mi?" sorusunun cevabı şudur:
Değişmeye mecburuz.

Hep merak etmişimdir sizce insanlar değişebilir mi? Kişilik tamamen değiştirilebilir mi? Değiştirilirse bu nasıl gerçekleşir? Yoksa insan neyse o mu olur?
Tramva gibi şeyler kişilik değişmesinde son derece etkili bir röl oynar ancak genel olarak bu değişim kişiyi dahada kötü bir hale getirir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı