İnsanlar Neden Kavga Etmeye Sebep Arıyor?

Bu durumda 2 seçeneğin oluyor. Ya gelen tepkileri umursamayıp bulunduğun ortamı terk edeceksin ya da kavga edeceksin.

Laftan anlayacak kişiler olsalar özür karşısında olayı uzatıp kavga raddesine getirmeye uğraşmazlar. Bu sebeple hödüklere kendini anlatmak için debeleme. 2 tane vurman onlara daha iyi ders verir bazen.

Ben kavga etmem diyorsan bu daha iyi bir seçenek senin için. Söylenenleri takma ve bulunduğun ortamı terk et. Kavgadan dolayı iki tarafında ceza alması muhtemel olur. Sicilini doldurmazsın en azından.
 
Kavga hiç bir zaman çözüm değil dostum. Doğru olanı yapıyorsun. Hepimiz insanız konuşarak anlaşabiliriz. Bazı insanlar gerçekten kaşınıyor ama. Sabırlı ol. Seni ezmeye kalktıklarında hakkını farklı yollarda ara. Sana Polyanna ol demiyorum ama Yuri Boyka'da olma :)
 
Onlar şimdi bana gelseler seve seve dayak yer, ardından hastaneden darp raporu alıp suç duyurusunda bulunurum. Lisede ortamımız güzeldi . Her sabah arkadaşlar ile tokalaşırdık. Bu adet tüm okula yayıldı, bizim dönem herkes birbirini tanırdı . Olay çıkarsa büyümeden çözerdik.
 
Aile terbiyesi almamış mahluklar, Çukur izleyip gaza geliyorlar. Sonra cetelesip kıyıda köşede yalnız bulduklarını kistiriyorlar. Bunlar sozden anlayacak kadar medeni insan olsa tuvaletteki birinin kapisi acmazlar.

Yaptıkları tacize, ozel alani isgale girer. Size tavsiyem okul polisinden veya rehberlik servisinden yardim alin.

İmla düzeltmesi.
 
Başkasının derdi de bizi germez. Herkes kendine baksın ve kendi dünyasını güzelleştirsin. Bu tür yerlerden kurtulmaya bakın.

Ben hiç lüks yatında elinde içkisini yudumlayan bir insanın kavga edecek neden aradığını görmedim.

Fakirler kavga eder yada beyni fakir olanlar.
 
Hacı insanlar her zaman şan şöhret peşine düşmüşlerdir. İnsanlar birini dövünce şan şöhret kazanacaklarını zannediyorlar. Üstelik kavga edenlerin %45'i böyle.
 
Niye kaçmayayım hocam kaba kuvvet ile ne hallolur Allah için.

Hocam orada şunu demek istemiş:"Dayak yiyeceksende onurunla ye, ama onursuz biri gibi kaçma.". Hocam bana biri öyle yapsa karşımdakini bir süzerim. Başa baş veya ben daha güçlü isem üstünde farklı kombinasyonlar denerim. Ama benim kapımı öyle zorluyacaklar falan. Arkadaşı içeri davet ederdim ben. Girmeye çok istekli geldi bana. Ama önce kalıbınızı ortaya vuracaksınız. "Bağıracaksın kim l*n kapıya vuran." Kapıya vuran "hayırdır *an ben vurdum." der. Sende çıkar onu duvara doğru sağlam bir iter duvara çarptırırsın. Yok yani olması gereken ve olağın senaryo bu idi.
 
Merhaba ben lise 2 öğrencisiyim ve hayatımda hiç kavga etmedim. Hatta sözlü bir tartışmaya bile girmedim. Ama bugün okulda başıma bir olay geldi ben hastayım teneffüste tuvalete gidip kabine girdim kilidi kapattım ve burnumu siliyorum. O sırada sürekli tuvalete gelen 3-4 kişilik 9. sınıf grubu (benden 1 yaş küçükler) geldi ve tuvalette muhabbete, şakalaşmaya başladı. Hep bunu yapıyorlar sürekli tuvalete gelip boş boş muhabbetler. Neyse bunlardan biri arsızlık yapıp benim tuvalet kilidimi dışarıdan bir şekilde açtı (kilidin arkasına bozuk para sokup çeviriyorlar) ve kapıyı araladı. Ben ses etmeyip tekrar kilitledim ve tekrar yaptılar. En sonunda çıktım kabinden ve hepsi bana bakıp sırıtıyordu. (Aynı şeyi 2-3 kez daha yaptılar bana ama o zaman hiç ses etmedim) sonra kabinden çıkarken kilidi açan çocuğa "komik mi?" Deyip çok sessiz ve ciddiyetsiz bir ses tonuyla hafif küfür attım ve bunu duymuş hemen üzerime düşeni yürüdü işte hayırdır sen bana bunu dedin falan kavga etmeye hazır yani ama ben efendiliğimi koruyup sadece "özür dilerim ağzımdan kaçtı" dedim. Bu hâlâ bana değişik bakışlar atıyor ve arkadaşları gülüp izliyorlar. Ben tabii kavgaya falan pek alışık olmadığım için öyle ciddiyetli bir ortamda bir an kalp atışlarım falan hızlandı yani neredeyse gözlerim sulandı. Çünkü tartışma hiç bana göre değil. Ben tekrar özrümü diledim ve neden böyle bir şey yapıyorsun dedim. Çocuk bahane üretemedi ben orada hem alttan alıyorum hem kendimi küçük düşürüyorum ki olay daha fazla büyümesin ama çocuk tartışmak için ağzımdan laf kovalıyor. Ne düşünüyorsunuz insanlar neden böyle tartışmak için bahane arıyor?

Böyle olaylarda geri adım atma daha çok ileri çık.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı