İnsanlar neden Windows 7 kullanıyor?

Windows 10'a geçince yavaşlayan birçok eski bilgisayar windows 7'ye dönünce tekrar eski hızına kavuşuyor. Microsoft her ne kadar 7 ve 10'un minumum sistem gereksinimini aynı gösterse de windows 10 'un arkaplanda çalışan servisleri işlemciyi windows7'ye göre daha fazla meşgul ediyorlar.
Bu yüzden windows 7'yi zaten ucu ucuna kurtaran nefesi windows 10'a yetmeyen çok fazla pc var piyasada..
Ayrıca Windows 7 hala kullanılabilir bir işletim sistemi, internette gezmek haber okumak, video izlemek, film ve dizi seyretmek gibi temel işlevler için gayet yeterli..

2016 LTSB ilk kurulduğunda çok iyi ama tüm güncellemelerden sonra biraz yavaşlıyor bence. Ben de geçmişte hep önerirdim ama son kurduğumda güncellemelerden sonra 22H2'ye göre HDD'li sistemimde pek bir fark göremedim.

İşlemci kullanan uygulamalarda yavaşlıyor bende çünkü meltdown ve spectre yamaları performansı mahvediyor. Aynı durum 21h2'de de vardı zaten yoksa gene her türlü masaüstü kullanımda hızlı oluyor.

Az nostalji yapayım.
Screenshot_1.png

Geçenlerde evdeki yedek bilgisayara W7 yükledim. Hem nostalji, hem de SSD'le performansı merak etmiştim. Güncellemeleri yapmayınca dumura uğradım 😁 Unutmuşuz tabi. Tüm driverları elimle kurmama rağmen Wi-Fi sinyalinde bayağı problem yaşadım. Bir ara üşenmezsem tekrar 10 kurarım, maalesef günümüzde kullanılabilecek bir işletim sistemi değil.

4:45'ten itibaren izleyin.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı