Kompleks.
Belki kısa boylu güreşecek? Hem kas farkı yok.
Daha kötü. Devegüreşinde uzun boylu daha avantajlı zaten daha büyük ve cüsselidir, güreşte 2 şey önemlidir kilo ve boy. Bruce lee gibi bir tüy sikleti dövüşte yenebilen yok mesela ama güreşte sıradan boyu uzun ve kilolu biri rahatlıkla yere serer. Boyu uzun olan zargana değilse kilosu boyuna göre dengeliyse. Boyu uzun olan alır yine. Bir de boyu uzun olan kafaya rahat erişir ama kısa olanın kafayı tutupda yere sermesi çok zor. Boyu uzun olan her türlü avantajlı. Boyu uzun olan azıcık bildimi direk kazandı zaten
Ohooo. Herhalde boyunuz uzun ondan Bu kadar savunmaya çalışıyorsunuz. Kısa boyunda uzun boyunda avantaj ve dezavantajları var.
Oynadığım spor dalından ötürü boyumun daha uzun olmasını isterim tabii ki.Arada forumda görüyorum boyu 1.90'ken bile boy uzatmaya çalışanlar var.Bir avantajı filan mı var boyun? Ben 1.80'im avantajını görmedim mesela? Boyun bir avantajı filan var mı?
Valla hiç okumadım hepsi yanlış olduktan sonra.Evet boyum uzun 1.80. ama kendim uzunum diye savunmuyorum genel olarak haklıyım zaten boyu uzun olan dövüşte daha avantajlıdır. İkisinin de avantajı ve dezavantajı vardır ama farklı konularda. Mesela uzun olan dövüşte yukarıdan vurur, ama sağlık olarak boyu uzun olanlar kamburlaşır ve mekanlara sığmaları daha zordur ve aşağıyı görmek için eğilmeleri lazım boyu kısa olanlarsa yürürken neredeyse hiç eğilmez zaten. Boyu uzun olan daha heybetli gözükür ama dikkat çeker. Boyu kısa olan biri daha az dikkat çeker ve sinsice cepcilik kapkaçcılık yapabilir kaçış sırasında boyu kısa oldugu için çoğu kişi fark etmez. Boyu uzun olan üst raftaki eşyalara erişebilir ama kısa olan yapamaz. Ama eğer sordugumuz alan eğer dövüş ve güç ise her yönden boyu uzun olan avantajlı? Sen sürekli avantaj dezavantaj diyorsun bu dövüş açısından ise bir söylesene kimin ne yönden avantajlı kimin ne yönden dezavantajlı oldugunu, söylede inanak yani değil mi, söyle?
Vallahi hiç okumadım hepsi yanlış olduktan sonra.
Yo hepsi doğru? Yanlış bir yer söylede inanak. Hangi yazımda haksızım yazmamışsın yani benim haklı oldugumu kabul etmiş oldun. Neden yanlış oldugunu açıklamadıgın için? Yanlış olan bir yer söyle inanalım. Söylemezsen benim haklı oldugumu kabullenmiş oluyonki zaten haklıyım. Hangi bir yer yanlış? Söyle inanalım?
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.