İnsanlara yaranamama sorunu

Cronus.xy

Decapat
Makaleler
1
Daha fazla  
Liseye yeni geçtim. Çevremdeki herkesi mutlu etmeye çalışıyorum. Bazen kendim mutsuz olsam bile yine de onlarla konuşuyorum. Açıkça söylemek gerekirse kendimi bazen ezik gibi hissediyorum. İnsanlarında bana olan tutumu her gün değişiyor. Bir gün iyi davranıyorlar, bir gün zorbalık yapıyorlar. İnsanları sert davranarak üzmek en son isteyeceğim şeylerden biri. Fakat bazen işin dozu kaçıyor. Yine de "yapma" deyip bırakıyorum. Dediğim gibi böyle davranarak kendimi ezik gibi hissediyorum fakat diğer türlüde mecburen onlarla tartışmak zorunda kalacağım ve taraflardan biri illaki üzülecek. Liseyi hiç böyle tahmin etmemiştim. Herkes çıkar peşinde ve bencil. Birbirini ezik görüyor herkes. İnsanları kırmayı gerçekten öğrenmeli miyim?

Hak eden insana hak ettiği kadar değer verip hak etmeyene de gereken tepkiyi gösterip hayatından uzaklaştırmayı, çok net biçimde hayır deyip sınırını çizmeyi öğrenmen tüm hayat boyu lazım.

Liseye yeni geçtim. Çevremdeki herkesi mutlu etmeye çalışıyorum. Bazen kendim mutsuz olsam bile yine de onlarla konuşuyorum. Açıkça söylemek gerekirse kendimi bazen ezik gibi hissediyorum. İnsanlarında bana olan tutumu her gün değişiyor. Bir gün iyi davranıyorlar, bir gün zorbalık yapıyorlar. İnsanları sert davranarak üzmek en son isteyeceğim şeylerden biri. Fakat bazen işin dozu kaçıyor. Yine de "yapma" deyip bırakıyorum. Dediğim gibi böyle davranarak kendimi ezik gibi hissediyorum fakat diğer türlüde mecburen onlarla tartışmak zorunda kalacağım ve taraflardan biri illaki üzülecek. Liseyi hiç böyle tahmin etmemiştim. Herkes çıkar peşinde ve bencil. Birbirini ezik görüyor herkes. İnsanları kırmayı gerçekten öğrenmeli miyim?

Kırmayı öğrenmeliyiz aynı şeyi yaşıyorum kiloluyum herkes tarafından sevilirim ama kötü davranırlar iyi davranmamalısın ortam peşinde koşup olabildiğince kavgaya koşunca sevilirsin :)

Kimseyi mutlu etmek mecburiyetinde değilsiniz. Fazla iyilik ve samimiyetten her zaman için maraz doğmuştur. Kendiniz için yaşayın ve kendinizi düşünün. Günümüz gereği böyle davranmak gerekiyor.

Bence hiçbir zamam kendini ezdirmemelisin. Hangi konudan dolayi seni eziyorlar bilmiyorum ama güçlü olmalısın. Kendine güven. Psikolojini aklini boş insanlarin bos şeyleriyle yorma bence.

Son düzenleyen: Moderatör:
Herkese hak ettiği değeri vermelisin. Kim sana karşı nasıl davranıyorsa sen de ona karşı öyle davranmalısın. Zamanında bunu yapmamıştım ama artık böyleyim mesela.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı